Kanonfin 3:a i populär och stabil förening!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Våning
  3 av 3
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  65 m²
 • Avgift
  4 343 kr/mån
  inkl. värme, vatten, internet och kabel-tv.
 • Pris
  1 700 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkommen till denna mycket fina 3:a i en av Surtes mest populära bostadsrättsföreningar! Bostaden är otroligt smakfullt renoverad och här är det bara att flytta rakt in och börja njuta av ett vackert och bekymmersfritt hem. Lägenheten är helt fri från insyn med härlig utsikt från fönstren som vetter mot naturen på ena sidan och ner mot Göta Älv på andra sidan. På gångavstånd ligger Surte centrum och pendeltåget som tar dig in till Göteborg på under 15 minuter men också till Surtesjön med en av kommunens populäraste badplatser och flertalet vandringsstigar. Till bostaden hör både ett vinds- och ett källarförråd och parkeringsplatser finns att hyra (separat kö). Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare redan idag vid intresse så ordnar vi med visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden genom den väl tilltagna hallen där plats för avhängning finns i hatthylla men här finns också plats att möblera med exempelvis en byrå om så önskas.

Kök

Bostadens kök är i bra storlek med plats för matbord vis fönstret som vetter ut mot naturen på husets baksida. Det ljusa stilrena köket är modernt utformat och maskinellt inrett med diskmaskin, kyl, frys, spis, ugn och micro. Här finns gott om både bänkyta och förvaring i skåp och lådor.

Badrum

Badrummet är inrett i smakfulla färger och ligger i anslutning till hallen. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och handukstork. På väggarna sitter ljus våtrumstapet och på golvet ligger en ljusgrå våtrumsmatta.

Sovrum 1

Bostadens ena sovrum används idag som kontor men fungerar naturligtvis minst lika bra som sovrum. Rummet är stort med plats för antingen dubbelsäng eller säng i kombination med skrivbord och övrig möblering som exempelvis skrivbord och garderob.

Vardagsrum

Det härligt stora vardagsrummet är bostadens naturliga plats för såväl avkoppling som umgänge med familj och vänner. Här finns plats för en större soffgrupp och tv-lösning men även för övrig möblering.
Från fönstret blickar man ut över samhället ner mot Göta Älv helt fritt från insyn.

Sovrum 2

Rofyllt och stort sovrum med plats för dubbelsäng och fönster ut mot naturen på baksidan. Här finns också plats för annan möblering i form av byråer eller skåp.

Övrigt

Genomgående mycket fina golv i hela bostaden. I köket ligger ett målat trägolv i grått och i resterande rum, med undantag för badrummet, ligger en vackert ljusoljad parkett. Även väggarnas ytskikt är mycket fina och sammantaget upplevs hela bostaden ljus, harmonisk och i mycket bra skick.
Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.

Område

Surte ligger bara 15 minuter från Göteborg och förutom sin närhet till staden erbjuder samhället sina invånare all tänkbar service i form av exempelvis skola, förskolor, matbutik, frisör, pizzeria och restaurang. Här finns även ett glasbruksmuséum där ortens industrihistoria finns bevarad och besökare är välkomna för att uppleva hur det var att arbeta med glastillverkning i det gamla brukssamhället.

En av Surtes absolut största tillgångar är närheten till Vättlefjäll, Fågeldammarna och Surtesjön som ger ett rikt natur- och friluftsliv med en fin badplats och flera vandringsleder. Surtesjön runt är en populär vandringsled om ca 7 kilometer med mestadels grusväg där man kan ta sig fram med exempelvis barnvagn. Längs sjön finns bänkar utplacerade på flertalet ställen där man kan slå sig ner och äta sin matsäck eller bara beundra den storslagna naturen.

Surte erbjuder ett rikt föreningsliv med bland annat en stark bandykultur signerad Ale-Surte BK.
Pendeltågen till och från Göteborg går varje kvart i rusningstrafik och resan tar knappa 15 minuter. Väljer man att istället ta bilen når du också Göteborg på 15 minuter tack vara den utbyggda motorvägen med relativt få köer även under rusningstid.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Surte
Område Surte
Adress Granhäcksvägen 1C
44555 Surte
Lägenhetsnr BRF C18
Våning 3 av 3
Boarea (BOA) 65 m² (enligt Förvaltarens information)
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Andel i föreningen

0,50840%

Andel av månadsavgift

0,0051

Andel av BRF netto­skuldsättning 219 520 kr
Enligt årsredovisningen för 2022.
Överlåtelse­avgift 1 312 kr (betalas av köparen)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Månadsavgift 4 343 kr/mån
Ingår i avgiften

värme, vatten, internet och kabel-tv.

Pris 1 700 000 kr (Högstbjudande)

Parkering

Information

Som boende i föreningen kan du hyra parkeringsplats, parkeringsplats med
el-stolpe samt garage. De senaste två har kölista då det finns ett begränsat
antal av dessa. Parkeringsplats för besökande finns vid Grangärdesvägen 1 och är
märkta "Besökare".

Driftkostnad

Hushållsel 300 kr/mån
Summa driftkostnad 300 kr/mån

Byggnad

Hiss Nej
Allmän information

Föreningen består av 232 stycken lägenheter fördelade på 16 byggnader.

Byggnad

Föreningens hus är uppförda mellan 1901-1965.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstugor, cykelrum, källarförråd, vindsförråd.

Utförda renoveringar

2012-2013: Relining av samtliga avloppsstammar
2015-2017: Installation bergväme
2018: Renovering av tvättstugor samt underhåll av lekplatser
2020-2021: Byte av tak

Förening

Namn Brf Granhäcken
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Surte

Bara 15 minuter från Göteborg ligger Surte som förutom närhet till staden erbjuder sina invånare all tänkbar service i form av exempelvis skola, förskolor, matbutik, frisör, pizzeria, restaurang och till och med en Food Truck. Här finns även ett glasbruksmuséum där ortens industrihistoria finns bevarad och besökare är välkomna för att uppleva hur det var att arbeta med glastillverkning i det gamla brukssamhället.
En av Surtes absolut största tillgångar är närheten till Vättlefjäll, Fågeldammarna och Surtesjön som ger ett rikt natur- och friluftsliv med en fin badplats och flera vandringsleder. Surtesjön runt är en populär vandringsled om ca 7 kilometer med mestadels grusväg där man kan ta sig fram med exempelvis barnvagn. Längs sjön finns bänkar utplacerade på flertalet ställen där man kan slå sig ner och äta sin matsäck eller bara beundra den storslagna naturen.
Surte erbjuder ett rikt föreningsliv med bland annat en stark bandykultur signerad Ale-Surte BK.
Pendeltågen till och från Göteborg går varje kvart i rusningstrafik och resan tar knappa 15 minuter. Väljer man att istället ta bilen når du också Göteborg på 15 minuter tack vara den utbyggda motorvägen med relativt få köer även under rusningstid.