Bostadsrättsvilla i Nödinge med härlig rymd och mycket bra läge!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2006
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  139 m²
 • Avgift
  6 991 kr/mån
  inkl. Det yttre underhållet av huset, kabel-tv samt renhållning.
 • Pris
  3 480 000 kr Utgångspris Lånelöfte

För första gången sedan husen byggdes ges du nu möjlighet att förvärva en av de få större bostadsrättsvillorna i den mycket omtyckta bostadsrättsföreningen Backa Säteri i Nödinge. Här bor du i ett lugnt barnvänligt område, bara ett stenkast från golfbanan och med promenadavstånd till skolor, förskolor, matbutiker. Även till pendeltågstationen är det gångavstånd och härifrån når du centrala Göteborg på 18 minuter - smidigare kan det inte bli! Själva bostaden är med sina 139 kvm mycket bra planerad. Här finns hela fyra sovrum, två badrum och carport med plats för flera bilar på uppfarten. I anslutning till carporten finns också förråd i bra storlek. Även invändigt erbjuder bostaden gott om förvaring i två större klädkammare. Läget är ett av de bästa i föreningen med en stor tomt och insynsskyddad altan i perfekt söderläge. På tomten finns träd och buskar som skapar en lummig trädgård men ändå finns plats för lek och spel på gräsmattan. Även altanen är väl tilltagen med plats för både matgrupp och en loungemöbel om så önskas.

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden genom den ljusa hallen. Här finns plats för avhängning i hatthylla eller på krokar direkt till vänster innanför dörren.

Tvättstuga

Smidigt placerad precis i anslutning till hallen ligger tvättstugan som även fungerar som groventré med ingång från carporten. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt tvättho och en praktisk tvättbänk. På golvet ligger en plastmatta i modern grå nyans.
I anslutning till tvättstugan finns också en större klädkammare - perfekt för förvaring av exempelvis ytterkläder och skor.

Kök

Köket ligger till höger från hallen och är mycket smakfullt och harmoniskt inrett i vitt och ek. Här finns gott om plats för ett större matbord och massor av förvaring i skåp och lådor. Även bänkytan är väl tilltagen och anpassad för att kunna hjälpas åt och umgås i köket. En extra fin detalj är öppningen mellan kök och vardagsrum som både ger karaktär och skapar ett härligt ljusflöde mellan rummen. Maskinellt är köket utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, micro, spishäll och fläkt. Från köket finns också en glasad dörr ut till trädgården på framsidan.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i semiöppen planlösning med köket och är bra utformat för att kunna skapa en mysig tv-hörna för hela familjen. Här finns även kaminen som avger stämningsfullt ljus och värme till rummet under årets lite kallare månader. Från vardagsrummet nås den stora altanen på husets baksida. Altanen ligger i söderläge med sol i princip hela dagen. Utanför altanen finns en precis lagom stor gräsmatta för lek och spel eller för odling om man så önskar. Mysig och uppvuxen trädgård på både fram- och baksida med träd och buskar.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum ligger på nedre plan och är i bra storlek. Här får man med lätthet plats med både säng, garderober och övrig möblering som exempelvis ett skrivbord.

Badrum nedre plan

Badrummet på nedre plan är helkaklat och inrett med dusch, wc, handfat och spegelskåp.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum ligger också på nedre plan och används idag som master bedroom. Här finns plats för dubbelsäng och i rummet finns tre stycken garderober. I rummet finns också en altandörr som både skänker mycket ljus och öppnar upp mot altanen och trädgården.

Allrum övre plan

Trappan upp till övre plan leder upp till ett mindre allrum. Här kan man med fördel skapa ytterligare en liten tv-hörna eller kanske ett kontor.

Sovrum 3

Bostadens tredje sovrum ligger på övre plan och är även det i bra storlek med plats för antingen en dubbelsäng eller säng och övrig möblering som exempelvis ett skrivbord. I rummet finns även två garderober.

Badrum övre plan

Även på övre plan ligger badrummet praktiskt placerat mellan de två sovrummen. Här är inrett med wc, dusch, handfat, handdukstork och badrumsspegel. Väggarna är kaklade och på golvet ligger en plastmatta i modernt grått.

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet är bostadens minsta men ändå i bra storlek för att inreda som antingen sovrum eller kontor. Plats finns för säng, garderob och övrig möblering om så önskas.

Klädkammare

På övre plan finns också en klädkammare, perfekt för förvaring av såväl kläder som saker som inte används varje dag.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Nödinge
Område Nödinge
Adress Hägers gränd 14
44935 Nödinge
Lägenhetsnr BRF 68
Boarea (BOA) 139 m² (enligt Förvaltarens information)
Tomtbeskrivning

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Antal rum 5
Andelstal insats

3.6738 %

Andel av månadsavgift

0.030964

Andel av BRF netto­skuldsättning 791 809 kr
Bostadsrättens andel av bostadsrättsföreningens nettoskuldsättning är ett mått på hur stor del av bostadsrättens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Enligt årsredovisningen för 2022.
Överlåtelse­avgift 1 312,50 kr (betalas av säljaren)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 6 991 kr/mån
Ingår i avgiften

Det yttre underhållet av huset, kabel-tv samt renhållning.

Pris 3 480 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Hushållsel 1 200 kr/mån
Uppvärmning 1 000 kr/mån
Hemförsäkring 150 kr/mån
Vatten 800 kr/mån
Summa driftkostnad 3 150 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är schablonberäknade.

Byggnad

Byggår 2006
Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme. Vattenburen golvvärme på nedre plan och radiatorer på övre plan. Mekanisk frånluftsventilation.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns en föreningslokal belägen i ett separat föreningshus. Föreningslokalen finns att hyra för föreningen medlemmar och här finns även sängar för övernattande gäster. Här finns både dusch, toalett och bastu. Föreningen har också ett separat miljöhus.

TV/internet

Fiber - grundutbud för kabeltv ingår i avgiften.

Förening

Namn HSB BRF Backa Säteri i Ale
Org. Nr 769611-6032
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Nödinge

Allmänt

I Nödinge har du allt du behöver för en enkel vardag och det är nära till all tänkbar service på lättillgängliga Ale Torg. Här finner du såväl mataffärer som frisör, klädbutik, systembolag, blomsteraffär, apotek, gym, café och take awayrestauranger. I Nödinge finns också förskolor, grundskola, bibliotek och vårdcentral. På gång och cykelavstånd från centrala Nödinge når du Vimmersjön med en populär och välskött badplats samt fotbollsplaner och inomhushall för fotboll. Här finns även en populär 9-hålsbana öppen större delen av året. Lite längre bort ligger Dammekärr som är Nödinges motionsområde, med flertalet och löparspår. Med pendeltåget tar du dig snabbt och smidigt in till centrala Göteborg på under 20 minuter.