Såld

Gårdsidyll i vackra Tokatorp!

 • Boendeform
  Lantbruk
 • Byggår
  1913
 • Rum
  0 rum
 • Boarea
  110 m²
 • Biarea
  30 m²
 • Tomtareal/mark
  80 000 m²

I trivsamma Tokatorp finns nu möjligheten att förverkliga sina drömmar om en egen gård. Här erbjuds bl.a. ett charmigt 1½-planshus med en pampig och rymlig veranda i amerikansk stil, vedspis i köket, braskamin i matsalen och för den trädgårdsintresserade ett litet växthus. Gården är vackert belägen med skogen intill knuten och med en vy över intilliggande ängar. Fastigheten är välarronderad med allt samlat i ett skifte och med bostadshus samt ekonomibyggnader i en samlad gårdsbild. Totalt är marken om ca 8 hektar vilket lämpar sig väl som en häst- eller som en hobby-/fritidsgård. I området finns en blandning av äldre gårdar och nyare villor. Perfekt för dig som önskar komma ifrån samhällets trängsel men ändå ha närheten till centrum, skolor och tågpendeln. Både Skepplanda samt Älvängen ligger nära till hands.

Välkommen in! På entréplanet möts man av en välkomnande hall med klinkergolv. Till vänster om hallen ligger det mysiga köket. I köket finns spis, fläkt, diskmaskin, kyl, frys samt en härlig och värmande vedspis. Vidare in ligger matsalen med en härlig braskamin och en altandörr som leder dig ut till den stora verandan. I anslutning till matsalen ligger ett ljust och fint vardagsrum. Badrum/tvättstuga med tvättmaskin, duschkabin samt wc.
En trappa upp erbjuds en möblerbar hall med utgång till balkongen, från vilken man har en fin utsikt över skogen. Här finns totalt tre sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i sidovindarna. I ett av sovrummen har man högt till tak då man har öppnat upp ända till nock med vackert synliga takbjälkar. Toalett med wc samt handfat.
På källarplanet finns pannrum, matkällare samt ett förrådsrum.

Utöver bostadshuset finns en ladugård med bl.a. en maskindel (maskinhall), isolerat verkstadsrum, hönshus, kylrum och vagnslider. Äldre torpstuga med en vidbyggd carport.

Huset är besiktigat, ta gärna del av besiktningsprotokollet samt energideklaration under fakta.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Fredrik Hellberg!

Mäklare

Ansvarig mäklare Henrik Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare | Franchisetagare
Henrik Kjellberg
4,7 / 5 132 omdömen från Hittamäklare
Jag har arbetat som fastighetsmäklare sedan 2002 och driver sedan flera år tillbaka ERA Axelssons Fastighetsbyrås kontor i Ale och Lilla Edet där jag förmedlar främst villor, men även en del bostadsrätter och kommersiella fastigheter. Med många års erfarenhet och över 1 000 förmedlade bostäder är jag din självklara partner i en bostadsaffär. Jag jobbar drivet, resultatorienterat och med högsta service. Privat bor jag tillsammans med min fru Maria och våra två barn i Nödinge. Skulle jag få lite tid över tar jag gärna en runda på golfbanan.
Läs mer

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Generell information

Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Skepplanda
Område Skepplanda
Adress Tokatorp 245
44694 Skepplanda
Pris 4 900 000 kr
Kontraktsdatum 2023-06-29
Boarea (BOA) 110 m²
Biarea (BIA) 30 m²
Tomtareal/mark 80000 m²
Antal rum 0

Karta