Mycket fin bostadsrättsvilla med bra läge!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2020
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  127 m²
 • Avgift
  5 677 kr/mån
  inkl. renhållning, bredband, kabel-tv samt skötsel av det yttre skalet på huset.

Välkommen till populära Kronogården och chansen att förvärva en av de större högkvalitativa bostadsrättsvillorna på 127 kvm. Här erbjuds ett stilrent och nästan nytt boende med låga driftskostnader och ett kostnadseffektivt vattenburet värmesystem. Bostaden har ett mycket bra läge i området, långt in på en lugn återvändsgata och med härligt insynsskyddat västerläge. Perfekt för barnfamiljen, en växande familj och dig som älskar närhet till naturen. Bostaden är bra planerad med möjlighet till fyra sovrum, två allrum, två badrum och stort välutrustat kök. Här finns också carport, uppfart med plats för flera bilar samt en stor och påkostad altan att njuta av långa sommardagar och kvällar på. Det stora förrådet i anslutning till carport och altan är isolerat och på båda sidor av huset finns en thujahäck som ger både fin och vintergrön inramning till tomten. Förutom närhet till både fotbollsplaner och idrottshall finns både skola och förskola i det absoluta närområdet. På gång- och cykelavstånd når du Älvängen centrum med all dess service samt pendeltåget som snabbt tar dig in till både centrala Göteborg och Trollhättan. Området trafikeras också av lokalbussen, praktiskt och bra för den som hellre tar bussen ner till centrum eller pendeltågstationen.

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall/entré

Innanför ytterdörren möts vi av en hall med god plats för avhängning. Golvet pryds av ett lika snyggt som tåligt klinkergolv i en modernt grå nyans som lite längre in övergår i det parkettgolv som genomgående återfinns i resten av bostaden.

Badrum

Från hallen nås ett helkaklat badrum utrustat med dusch, wc och handfat med kommod. Duschen är avgränsad med vikbara duschväggar i glas. Väggarna pryds av vitt kakel och på golvet ligger klinker i grå nyans med skön golvvärme för extra komfort.

Kök

Vidare in i bostaden finner du det ljusa köket som går i stilrent vitt och ljusgrått. Här kan hela familjen samlas och umgås tillsammans antingen genom gemensam matlagning vid de stora arbetsytorna eller bara genom att hålla varandra sällskap vid bardisken i väntan på middagen. Köket är i mycket bra storlek och vid fönstret och altandörren ut mot uteplatsen på framsidan finns plats för ett köksbord modell större. Köket erbjuder självklart gott förvaring och maskinellt är det utrustat med kyl, frys, ugn, inbyggd micro, spishäll och en integrerad diskmaskin.

Tvättstuga

Innanför köket ligger bostadens tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk med vask som underlättar hanteringen av tvätten. Ovanför arbetsbänken finns skåp för förvaring. Tvättstugan fungerar också som bostadens groventré och även här pryds golvet av ett tåligt klinkergolv i grå nyans.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och härligt rum utan insyn och med gott om plats att skapa en riktigt mysig umgängesdel för såväl stora som små. Härifrån öppnas bostaden också upp mot altanen som är något utöver det vanliga med sin storlek och vackra inramning med glaspartier och belysning. Här finns plats för både en större loungegrupp, matsalsmöbel, grill och barnleksaker utan att det känns minsta trångt. I anslutning till altanen finns också ett stort förråd.

Allrum övre plan

Trappan upp till övre plan leder upp till bostadens andra vardagsrum eller allrum. Här finns plats för ytterligare en tv-hörna och även för en större kontorsdel. Vill man så kan man relativt enkelt dela av rummet med en vägg och skapa ytterligare ett sovrum, eller ett kontor där man kan stänga om sig.

Sovrum

Från det övre allrummet nås bostadens tre sovrum. Två av sovrummen nyttjas av nuvarande ägare som barnrum med gott om plats för både sömn, lek och förvaring. I det största av sovrummen, även kallat master bedroom ryms säng med tillhörande sängbord samt diverse övrigt möblemang.

Badrum

Badrummet på övre plan är helkaklat och försett med badkar, wc, handfat med kommod och en stor spegel i form av ett skåp för extra förvaring. Även i detta badrum finns golvvärme.

Område

I mysiga Älvängen blandas äldre bebyggelse med områden av nybyggnation och skapar ett samhälle som passar både unga, äldre och barnfamiljer. I centrum och på Handelsplats Älvängen finns allt du behöver för en enkel vardag i form av vårdcentral, apotek, förskolor och skolor, men också ett utbud av mataffärer, blomsteraffär, djuraffär, klädbutik, caféer och gym. Var du än väljer att bo i Älvängen så har du nära till naturen och till pendeltåget som tar dig snabbt och smidigt in till Göteborg eller Trollhättan på ca 20-25 minuter.

 

Kronogården är ett mycket populärt bostadsområde i Älvängen. Området karaktäriseras av nybyggda bostäder med närhet till naturen samtidigt som det är enkelt och går snabbt att ta sig in till centrala Älvängen med all tänkbar service. På vardagar trafikerar elbussen Älvan området med halvtimmestrafik i rusningstid med matchning till pendeltåget.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Älvängen
Område Älvängen
Adress Huldrornas väg 23
44634 Älvängen
Lägenhetsnr BRF 23
Boarea (BOA) 127 m² (enligt Föreningens information)
Antal rum 5 (varav 3-4 sovrum)
Andel i föreningen

2.94118%

Andel av BRF netto­skuldsättning 1 340 585 kr
Enligt årsredovisningen 2021.
Överlåtelse­avgift 1 208 kr (betalas av köparen)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Månadsavgift 5 677 kr/mån
Ingår i avgiften

renhållning, bredband, kabel-tv samt skötsel av det yttre skalet på huset.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 4
Årlig elförbrukning 8 570 kWh/år
Hushållsel 1 277 kr/mån
Hemförsäkring 183 kr/mån
Vatten 350 kr/mån
Summa driftkostnad 1 810 kr/mån
Beskrivning av kostnader

I kostnaden för hushållsel ligger även kostnaden för uppvärmning.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2021-08-25
Energiklass Energiklass C
Energiprestanda, primärenergital 84 kWh/m²

Byggnad

Byggår 2020
TV/internet

Fiber

Förening

Namn Brf Skogsbrynet Kronogården
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken

Övrigt

Övrig information

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på nedre plan och radiatorer på övre plan.

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta