Underbar bostadsrättsvilla i populära Kronogården!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2017
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  120 m²
 • Avgift
  5 653 kr/mån
  inkl. Bredband och tv via fiber, sophantering samt vatten upp till en förbrukning 11,63 kubikmeter/månad.
 • Pris
  3 850 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Välkommen till denna mycket fina och välplanerade bostadsrättsvilla som erbjuder allt du kan önska dig av ditt nya boende. Bostaden ligger på en solig tomt med flera uteplatser och gräsmatta i bra storlek för barnen att leka på. Här finns hela fyra sovrum, två helkaklade badrum, separat tvättstuga, två allrum, två altaner, carport och ett stort förråd. Både utvändigt och invändigt är bostaden i mycket gott skick med stilrena materialval och hög standard, en modern planlösning och härligt ljusinsläpp. I området finns både förskola och skola samt en populär naturlekplats. Läget är perfekt för barnfamiljen, en växande familj och dig som älskar närhet till naturen. I närheten finns även bland annat fotbollsplaner och idrottshall. På gång- och cykelavstånd når du Älvängen centrum med all dess service samt pendeltåget som snabbt tar dig till både Göteborg och Trollhättan.

Välkommen att höra av dig till ansvarig fastighetsmäklare idag för visning eller mer information!

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden genom hallen där plats för avhängning finns i en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar direkt till höger. På golvet ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv som längre in i hallen övergår i ekparkett som också återfinns i resten av bostaden.

Badrum

Till vänster från hallen ligger bostadens ena badrum. Här är inrett med dusch utrustad med praktiskt vikbara duschväggar, wc, handfat med kommod och ett spegelskåp. På golvet ligger ett modernt svart klinker och väggarna är vitkaklade. Här finns också spottar i taket som förhöjer känslan av kvalitet ytterligare.

Kök

Hallen leder vidare in mot köket som är i mycket bra storlek med gott om både bänkyta och förvaring i skåp och lådor. Här finns plats för ett stort matbord för hela familjen vid fönstret och den glasade dörren som leder ut mot altanen på bostadens framsida skapar extra ljus till rummet. Maskinellt är köket utrustat med kyl och frys i rostfritt stål, integrerad diskmaskin, spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn i arbetshöjd samt inbyggd micro. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet men ändå tillräckligt avgränsat för att slamret från köket inte når in i vardagsrumsdelen.

Tvättstuga

Innanför köket ligger tvättstugan som även fungerar som husets groventré. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare och över maskinerna ligger en praktisk tvättbänk som underlättar hanteringen av tvätten. I tvättbänken finns också en tvättho infälld, mycket praktisk för att kunna skölja av det som behövs eller tvätta upp något klädesplagg för hand. På golvet i tvättstugan ligger ett grått klinker.

Vardagsrum

Bostadens rymliga vardagsrum ger dig möjligheten att möblera på flertalet olika sätt och om så önskas får man utan problem plats med både en tv-hörna och ytterligare en matplats som rymmer många gäster. De stora fönstren och dörren ut mot altanen på baksidan skapar ett ljust rum med direktaccess till den stora altanen på husets baksida. Här finns plats för flera sittgrupper och gräsmattan som omgärdar huset är i perfekt storlek för att såväl barn som vuxna ska kunna njuta av avkoppling, lek och spel utomhus. Nuvarande ägare har skapat en gräsmatta i toppskick som både är vacker att se på och skön för barfotafötter att springa runt på.

Allrum

Trappan leder upp till övre plan och bostadens andra vardagsrum/allrum. Här finns plats för exempelvis en soffa och en tv-möbel. Perfekt som extra tv-rum för barnen eller som kontorsdel för den som arbetar hemma.

Sovrum

På övre plan finns också bostadens fyra sovrum. I samtliga sovrum finns en garderob och i föräldrasovrummet en garderobsvägg med inbyggda garderober. Under mattan som ligger i föräldrasovrummet finns likadan ekparkett som i resten av bostaden.

Badrum

Badrummet på övre plan är inrett med badkar, handfat med kommod och wc. Här sitter ett stilrent vitt kakel på väggarna och på golvet ligger ett svart klinker i samma nyans som det andra badrummet på nedre plan.

Övrigt

På nedre plan värms bostaden med golvvärme och på övre plan med radiatorer. Bostadens golv består genomgående av ekparkett med undantag för hall, badrum och tvättstuga som är klinkerbelagda. På nedre plan finns spottar i taket i alla rum, med undantaget i tvättstugan, vilket förhöjer standarden och känslan av kvalitet i huset lite extra.

Område

I mysiga Älvängen blandas äldre bebyggelse med områden av nybyggnation och skapar ett samhälle som passar både unga, äldre och barnfamiljer. I centrum och på Handelsplats Älvängen finns allt du behöver för en enkel vardag i form av vårdcentral, apotek, förskolor och skolor, men också ett utbud av mataffärer, blomsteraffär, djuraffär, klädbutik, caféer och gym. Var du än väljer att bo i Älvängen så har du nära till naturen och till pendeltåget som tar dig snabbt och smidigt in till Göteborg eller Trollhättan på ca 20-25 minuter. 

Kronogården är ett mycket populärt bostadsområde i Älvängen. Området karaktäriseras av nybyggda bostäder med närhet till naturen samtidigt som det är enkelt och går snabbt att ta sig in till centrala Älvängen med all tänkbar service. På vardagar trafikerar elbussen Älvan området med halvtimmestrafik i rusningstid med matchning till pendeltåget.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Älvängen
Område Älvängen
Adress Alvernas väg 47
44634 Älvängen
Lägenhetsnr BRF 47
Boarea (BOA) 120 m² (enligt Förvaltarens information)
Antal rum 6 (varav 4 sovrum)
Förråd

Stort utvändigt förråd i anslutning till carport och altan.

Andel i föreningen

3.54102%

Pant­förskrivning Är pantsatt
Månadsavgift 5 653 kr/mån
Ingår i avgiften

Bredband och tv via fiber, sophantering samt vatten upp till en förbrukning 11,63 kubikmeter/månad.

Pris 3 850 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 5
Hushållsel 929 kr/mån
Uppvärmning 1 046 kr/mån
Vatten/Avlopp 72 kr/mån
Summa driftkostnad 2 047 kr/mån

Energideklaration

Utförd 2021-04-07
Energiklass B
Energiprestanda, primärenergital 54 kWh/m²

Byggnad

Byggår 2017
Hiss Nej
Värme- och ventilations­anläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme.
Ventilation: Mekanisk med värmeåtervinning

TV/internet

Fiber

Förening

Namn BRF Skogshöjden i Älvängen
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Ja

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta