Kommande försäljning

Toppenfin bostadsrättsvilla med privat läge långt in på gatan!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2016
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  101 m²
 • Avgift
  5 260 kr/mån
  inkl. tv, bredband och renhållning.

Snart finns det äntligen chans att köpa en toppenfin bostad med ett mycket bra läge långt in på en återvändsgata med minimal trafik samt med en privat baksida som vetter ut mot naturen. Här erbjuds ett ljust, modernt och mycket välplanerat boende som passar perfekt för barnfamiljen eller den växande familjen. Extra plus för läget, tre sovrum i bra storlek, två helkaklade badrum samt fina och genomtänkta materialval i hela bostaden. I området finns både förskola, skola, en populär naturlekplats och massor av kompisar till barnen. På gång- och cykelavstånd når du Älvängen centrum med all dess service samt pendeltåget som snabbt tar dig till både Göteborg och Trollhättan. Hör av dig vid intresse redan idag så att du inte missar chansen!

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden genom hallen där plats för avhängning finns direkt till vänster. På golvet ligger ett både snyggt och tåligt klinkergolv i en modernt grå nyans som lite längre in övergår i det parkettgolv som genomgående återfinns i resten av bostaden.

Badrum

Direkt till höger ifrån hallen nås ett helkaklat badrum utrustat med dusch, wc och handfat med kommod. Duschen är avgränsad med vikbara duschväggar i glas och här finns en både praktisk och snygg takdusch. På väggarna sitter ett stilrent vitt kakel och på golvet ligger klinker i grå nyans med skön golvvärme för extra komfort.

Kök

Längre in i bostaden finner du det stilrent utformade köket med ljusa luckor och en snygg bänkskiva i massiv ek. Vid fönstret finns plats för ett stort matbord som rymmer både familj och vänner. Köket erbjuder också gott om plats för förvaring och är maskinellt utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn och spishäll.

Tvättstuga

Innanför köket ligger tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk som underlättar hanteringen av tvätten. Ovanför arbetsbänken finns ett skåp för förvaring. Tvättstugan fungerar som bostadens groventré och även här pryds golvet av ett tåligt klinkergolv i grå nyans. Här finns också fjärrvärmecentralen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är i bra storlek och här finns plats för både tv-hörna och övrig möblering om så önskas. De stora fönsterpartierna ut mot naturen på baksidan skapar ett härligt ljusinsläpp i rummet och via altandörren nås också altanen som sommartid är den perfekta platsen för umgänge med familjen, vänner eller för ostörd egentid. I anslutning till altanen och carporten finns också ett stort förråd. På baksidan och sidan av huset finns en härlig gräsmatta för lek och aktivitet samt gott om ytor för odling. Baksidan vetter mot ett litet skogsparti och erbjuder alltså direktaccess ut i naturen för både små och stora naturälskare.

Övre hall

En fin ektrappa leder upp till övre planet av bostaden. Här möts du av en möblerbar hall med trivsamt ljusinsläpp. Hallen förbinder samtliga rum på detta plan. Det övre planet följer den röda tråden som är genomgående för hela bostaden där samtliga väggar är målade i en vit ton som matchas av parkett i ekutförande.

Badrum

Badrummet på övre plan har badkar, wc, handfat med kommod och en stor spegel i form av ett skåp för extra förvaring. Även detta badrum är smakfullt inrett med klinkergolv i grå nyans och vitt kakel som pryder väggarna. Rummet har också ett fönster för extra ljusinsläpp.

Sovrum

Från den övre hallen nås alla tre sovrum. Sovrummet till vänster är det största av sovrummen och här finns plats för såväl dubbelsäng som stor garderob och även ytterligare möblering i form av exempelvis skrivbord om så önskas. De två övriga sovrummen är även de i bra storlek och passar perfekt som barnrum eller kontor.

Övrigt

Bostadens golv består genomgående av ekparkett med undantag för klinker i hall, badrum och tvättstuga. På nedre plan värms bostaden upp genom vattenburen golvvärme och på övre plan med radiatorer.

Område

I mysiga Älvängen blandas äldre bebyggelse med områden av nybyggnation och skapar ett samhälle som passar både unga, äldre och barnfamiljer. I centrum och på Handelsplats Älvängen finns allt du behöver för en enkel vardag i form av vårdcentral, apotek, förskolor och skolor, men också ett utbud av mataffärer, blomsteraffär, djuraffär, klädbutik, caféer och gym. Var du än väljer att bo i Älvängen så har du nära till naturen och till pendeltåget som tar dig snabbt och smidigt in till Göteborg eller Trollhättan på ca 20-25 minuter.

 

Kronogården är ett mycket populärt bostadsområde i Älvängen. Området karaktäriseras av nybyggda bostäder med närhet till naturen samtidigt som det är enkelt och går snabbt att ta sig in till centrala Älvängen med all tänkbar service. På vardagar trafikerar elbussen Älvan området med halvtimmestrafik i rusningstid med matchning till pendeltåget.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Älvängen
Område Älvängen
Adress Bäckahästens väg 25
44634 Älvängen
Lägenhetsnr BRF 25
Boarea (BOA) 101 m² (enligt Förvaltarens information)
Antal rum 4 (varav 3 sovrum)
Andelstal insats

0,0292673

Andel av månadsavgift

0,027266

Andel av BRF netto­skuldsättning 1 022 574 kr
Enligt årsredovisningen för 2021
Överlåtelse­avgift 2,50 kr (betalas av köparen)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 1 kr
Månadsavgift 5 260 kr/mån
Ingår i avgiften

tv, bredband och renhållning.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-03-30
Energiklass Energiklass D
Energiprestanda, primärenergital 103 kWh/m²

Byggnad

Byggår 2016
Hiss Nej
Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme. Golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan).
Mekanisk till- och frånluftsventilation.

TV/internet

Fiber (Telia triple play, paket lagom ingår i avgiften).

Förening

Namn Brf Skogsgläntan
Org. Nr 769628-8690
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta