Såld

Stor utvecklingspotential och med utsikt över älven!

 • Boendeform
  Småhus
 • Byggår
  1909
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  98 m²
 • Tomtareal/mark
  1 485 m²

Välkommen till denna utvecklingschans i centrala Älvängen med utsikt över älven och samhället. Här kan du antingen renovera befintligt bostadshus eller riva och bygga ditt drömhus på en av Älvängens bästa adresser. Alternativt genomför du en avstyckning och får två fastigheter att bebygga.

På fastigheten står idag en äldre bostadsbyggnad som är i behov av renovering, underhåll och modernisering.

Detaljplanen medger avstyckning och reglerar inte minsta tomtstorlek. Planen tillåter bostad i ett plan med max byggyta 150 kvm med högsta byggnadshöjd om 4,5 meter plus komplement om 60 kvm per fastighet. Se bifogad plankarta. Kontakta Ale kommun för eventuella ytterligare frågor kring nybyggnation.

Idag finns en äldre bostadsbyggnad på fastigheten som är i behov av renovering/underhåll. utöver detta finns även ett garage/förrådshus. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

På gång och cykelavstånd nås Handelsplats Älvängen, skolor, barnomsorg samt pendeltåget som tar dig snabbt och bekvämt till Göteborg och Trollhättan.

Slutpris 2 700 000 kr

Mäklare

Ansvarig mäklare Henrik Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare | Franchisetagare
Henrik Kjellberg
4,7 / 5 128 omdömen från Hittamäklare
Jag har arbetat som fastighetsmäklare sedan 2002 och driver sedan flera år tillbaka ERA Axelssons Fastighetsbyrås kontor i Ale och Lilla Edet där jag förmedlar främst villor, men även en del bostadsrätter och kommersiella fastigheter. Med många års erfarenhet och över 1 000 förmedlade bostäder är jag din självklara partner i en bostadsaffär. Jag jobbar drivet, resultatorienterat och med högsta service. Privat bor jag tillsammans med min fru Maria och våra två barn i Nödinge. Skulle jag få lite tid över tar jag gärna en runda på golfbanan.
Läs mer

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Generell information

Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Älvängen
Område Älvängen
Adress Båtsmansvägen 18
446 33 Älvängen
Slutpris 2 700 000 kr
Kontraktsdatum 2023-07-19
Boarea (BOA) 98 m²
Tomtareal/mark 1485 m²
Antal rum 5 (varav 2 sovrum)

Karta