Bostadsrättshus med altan mot skogsparti och soligt läge i Kronogården!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2016
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  101 m²
 • Avgift
  4 963 kr/mån
  inkl. renhållning, vägskötsel, tv/internet & skötsel av det yttre skalet på huset
 • Pris
  3 500 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Underbar bostadsrättsvilla med mycket bra läge i populära Kronogården! Här erbjuds ett modernt och välplanerat boende med tre sovrum, två helkaklade badrum, carport samt en stor altan med härligt solläge och avskildhet mot naturen. Ett boende utöver det vanliga för området som absolut ska upplevas på plats. Hör av dig till ansvarig fastighetsmäklare vid intresse så ordnar vi med en visning!

I området Kronogården finns både förskola, skola, en populär naturlekplats och massor av kompisar till barnen. I närheten finns även bland annat fotbollsplaner och idrottshall. På gång- och cykelavstånd når du Älvängen centrum med all dess service samt pendeltåget som snabbt tar dig till både Göteborg och Trollhättan.

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Badrum nedre plan

  Badrum nedre plan

 • Badrum övre plan

  Badrum övre plan

 • Områdets populära naturlekplats Myternas skog

  Områdets populära naturlekplats Myternas skog

 • Områdets populära naturlekplats Myternas skog

  Områdets populära naturlekplats Myternas skog

 • Pendeltågstationen i Älvängen

  Pendeltågstationen i Älvängen

 • Älvängens mysiga centrumgata

  Älvängens mysiga centrumgata

 • Göta Älv

  Göta Älv

Planritning

 • Entreplan

  Entreplan

 • Övre plan

  Övre plan

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden genom hallen där plats för avhängning finns direkt till vänster. På golvet i hallen ligger ett stilrent och praktiskt klinker i grå nyans och länge in i hallen övergår golvet i den parkett som genomgående återfinns i resten av bostaden.

Badrum

Till höger från hallen ligger bostadens ena badrum. Här är inrett med dusch, wc och handfat med kommod. Duschen är avgränsad med vikbara duschväggar i glas och här finns en både praktisk och snygg takdusch. På golvet ligger klinker i grå nyans och på väggarna sitter ett stilrent vitt kakel.

Kök

Bostadens kök är mycket stilrent utformat med moderna och fina materialval och färger i grått och vitt. Här finns gott om plats för förvaring i skåp och lådor samt en köksö som förutom extra förvaring erbjuder en plats för familjen och dess gäster att umgås. Bänkskivorna är av vit italiensk sten och naturligtvis är köket fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, diskmaskin, inbyggd micro, ugn, spishäll och fläkt.

Tvättstuga

Innanför köket ligger bostadens tvättstuga, komplett med tvättmaskin och torktumlare. Här finns också en praktisk arbetsbänk som underlättar hanteringen av tvätten och ovanför arbetsbänken finns ett skåp och några hyllplan för förvaring. Tvättstugan fungerar också som bostadens groventré och på golvet ligger klinker i grå nyans.

Vardagsrum

Vardagsrummet är i bra storlek och här finns plats för både tv-hörna och övrig möblering om så önskas. De stora fönsterpartierna ut mot naturen på baksidan skapar ett härligt ljusinsläpp i rummet och via altandörren nås också den fantastiska altanen som med sitt söderläge erbjuder sol och avskildhet hela dagen och kvällen. Detta är den perfekta platsen för umgänge med familjen, vänner och bekanta eller för ostörd egentid. Extra plus för de infällda spotsen i altanen som skapar extra mysig känsla på kvällen. I anslutning till altanen och carporten finns också ett stort förråd. På sidan av huset finns bostadens gräsmatta med plats för både lek och studsmatta till barnen om så önskas.

Övre hall

Trappan upp till övre plan leder upp till den möblerbara övre hallen. Här finns plats att exempelvis skapa en liten skrivbordshörna om så önskas.

Sovrum

På övre plan finns bostadens tre sovrum. I det största sovrummet finns en stor klädkammare som möjliggör massor med förvaring. Rummet har också två stora fönster som skapar rymd och utsikt mot naturen på husets baksida. De övriga två sovrummen är också i bra storlek med plats för både säng och övrig möblering som skrivbord och byråer/garderober.

Badrum

Badrummet på övre plan är inrett med badkar, wc och handfat med kommod. Även detta badrum är smakfullt inrett med klinkergolv i grå nyans och vitt stilrent kakel på väggarna.

Övrigt

Bostadens golv består genomgående av ekparkett med undantag för klinker i hall, badrum och tvättstuga. På nedre plan värms bostaden upp genom vattenburen golvvärme och på övre plan med radiatorer.

Område

I mysiga Älvängen blandas äldre bebyggelse med områden av nybyggnation och skapar ett samhälle som passar både unga, äldre och barnfamiljer. I centrum och på Handelsplats Älvängen finns allt du behöver för en enkel vardag i form av vårdcentral, apotek, förskolor och skolor, men också ett utbud av mataffärer, blomsteraffär, djuraffär, klädbutik, caféer och gym. Var du än väljer att bo i Älvängen så har du nära till naturen och till pendeltåget som tar dig snabbt och smidigt in till Göteborg eller Trollhättan på ca 20-25 minuter. 

Kronogården är ett mycket populärt bostadsområde i Älvängen. Området karaktäriseras av nybyggda bostäder med närhet till naturen samtidigt som det är enkelt och går snabbt att ta sig in till centrala Älvängen med all tänkbar service. På vardagar trafikerar elbussen Älvan området med halvtimmestrafik i rusningstid med matchning till pendeltåget.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Ale
Ort Älvängen
Område Älvängen
Adress Bäckahästens Väg 9
44634 Älvängen
Lägenhetsnr BRF 09
Boarea (BOA) 101 m² (enligt Förvaltarens information)
Antal rum 4 (varav 3 sovrum)
Förråd

Stort utvändigt förråd i anslutning till altan och carport.

Andel i föreningen

2.80306%

Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 1% av aktuellt prisbasbelopp / pantbrev
Månadsavgift 4 963 kr/mån
Ingår i avgiften

renhållning, vägskötsel, tv/internet & skötsel av det yttre skalet på huset

Pris 3 500 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 3
Hushållsel 750 kr/mån
Uppvärmning 750 kr/mån
Hemförsäkring 208 kr/mån
Vatten/Avlopp 83 kr/mån
Summa driftkostnad 1 791 kr/mån

Energideklaration

Utförd 2019-03-30
Energiklass D
Energiprestanda, primärenergital 103 kWh/m²

Byggnad

Byggår 2016
Hiss Nej
Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme. Golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan).
Mekanisk till- och frånluftsventilation.

TV/internet

Fiber (Telia triple play, paket lagom ingår i avgiften)

Förening

Namn Brf Skogsgläntan
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta