Påkostad lägenhet i markplan med uteplats

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2020
 • Våning
  1 av 5
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  55 m²
 • Avgift
  3 715 kr/mån
  inkl. Uppvärmning. Kabel-TV. Internet. Bostadsrättstillägg.
 • Pris
  1 750 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkomna till denna välplanerade tvårummare på markplan med uteplats. Här erbjuds en lägenhet från 2020 med trevliga, påkostade materialval. Badrummet är stort och erbjuder förutom dusch och WC även en egen tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och förvaringsskåp. Utöver detta finns handdukstork, golvvärme och trevliga färgval. Här är det bara att flytta in och trivas. Lägenheten passar dig som ung, lika bra som äldre. Tack vare den smarta planlösningen och flertalet garderober går det också bra att bo fler. Till bostaden hör två förråd. Parkeringsplats finns att hyra om så önskas, annars finns gratis parkering i området.

Trevligt beläget lägenhetshus med närhet till busshållsplats, naturområden och centrala Borås med dess breda utbud av butiker och restauranger.

Välkommen att boka in dig på visningen!
Med vänliga hälsningar
Daniela Börjesson

Mäklare

Ansvarig mäklare Daniela Börjesson

Fastighetsmäklare
Daniela Börjesson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Entréhall

Ljus hall med både avhängningsmöjlighet och garderob till förvaring av ytterkläder. Praktiskt med ljusgrå klinker invid entrén. Vitmålade väggar genomgående i hela bostaden. Ytterdörren har ett avlångt fönster mitt i, vilket ger ett fint ljusinsläpp i hallen.

Sovrum

Sovrummet passar utmärkt för en dubbelsäng. Här finns garderober till förvaring. Samt smart placerat fönster för minimal insyn.

Badrum

Mycket stort badrum med både kommod, spegel, dusch bakom glasväggar, handdukstork och WC. Här finns också en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva och överskåp till förvaring. Ljusgrått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Kök

Modernt, fullt utrustat kök från Vedum med gott om förvaringsmöjligheter. Kyl/frys i halvhöjd, integrerad diskmaskin, micro och ugn samt spishäll. Ljusgrå bänkskiva och stänkskydd i form av vitt kakel. Här kan du bjuda över vännerna för sällskaplig matlagning. Intill köket får ett matbord för 4-6 personer smidigt plats invid fönsterpartier ut mot uteplatsen.

Uteplats

Rymlig uteplats med morgon och förmiddagssol. Här får både loungegrupp och matbord plats. Toppenläge för att bo i lägenhet med ändå ha uteplats och kunna grilla. Önskar ni sitta än mer privat har föreningen flertalet sittmöjligheter på sin fina innergård. Inred efter egna önskemål.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både soffa och tillhörande möblemang. Önskas skrivbord finns det möjlighet att inreda med detta eller bokhyllor och läshörna. Här går det enkelt att möblera efter eget tycke.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Borås
Ort Borås
Område Göta
Adress Varbergsvägen 32A
50430 Borås
Lägenhetsnr BRF 1003
Lägenhetsnr LM 1102
Våning 1 av 5
Boarea (BOA) 55 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

2,89382

Andel av BRF netto­skuldsättning 665 922 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 3 715 kr/mån
Ingår i avgiften

Uppvärmning. Kabel-TV. Internet. Bostadsrättstillägg.

Pris 1 750 000 kr (Högstbjudande)
Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Parkering

Information

Styrelsen för Brf Lorensberg 3 förvaltar parkeringsplatserna. Det finns 30 platser som fördelas på 27 lägenheter, 2 besöksparkeringar samt en HCP-plats. Observera att besöksparkeringarna endast är för besökare.

Kostnaden för en parkeringsplats är 400 kr per månad.

Samtliga av bostadsrättsföreningens parkeringsplatser har laddstolpar. För att kunna använda stolpen krävs en tagg, denna får man av styrelsen.

Debiteringen för elförbrukningen vid användning av laddstolpen sker till innehavaren direkt, via Lots Ekonomi. Priset baseras på den egna förbrukningen och föreningens rörliga elavtal.

Önskar du att byta parkeringsplats så kan du sätta upp dig på kölistan som tillhandahavs av styrelsen.
Observera att den administrativa kostnaden för upprättande av nytt kontrakt vid byte, tillfaller dig som vill byta parkeringsplats.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Årlig elförbrukning 850 kWh/år
Hushållsel 400 kr/mån
Hemförsäkring 120 kr/mån
Vatten 275 kr/mån
Summa driftkostnad 795 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Varje lägenhet har individuell mätning av såväl kall- som varmvatten. Det innebär att du bara betalar för den mängd vatten som du själv använder. Det sker en preliminär debitering på 275 kr/mån och sedan återbetalas det om du brukat mindre. Driftskostnader varierar beroende på antal boende, användning och olika avtal. Ta gärna kontakt med ditt försäkringsbolag för exakta siffror.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2022-07-15
Energiklass Energiklass C
Specifik energianvändning 94 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 71 kWh/m²

Byggnad

Byggår 2020
Hiss Ja
Allmän information

Lorensberg 3 består av 27 lägenheter om 2-4 r o k. I bostäderna är det satsat på väl valda material och detaljer. Hållbarhet, kvalitet och funktion är saker som det inte tummats på. Tanken är att ditt hem ska vara en plats där hela livet får plats, både nu och i framtiden. En plats med hjärta i varje rum!

För att du så snabbt som möjligt ska kunna bekanta dig med huset och den utrustning som finns installerad i din lägenhet har vi samlat viktig information, tekniska fakta och bruksanvisningar på denna hemsida för oss medlemmar i Brf Lorensberg 3 i Borås.

Till alla lägenheter finns ett låsbart förråd i källaren, dessa är numrerade med respektive lägenhetsnummer. Man ansvarar själv för ett lås till sitt förråd. Vissa av bostäderna har även ett förråd utanför sin entré.

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme/ FTX-ventilation med värmeåtervinning.

Övriga utrymmen i föreningen

I hus B finns ett föreningsförråd. Detta är ett gemensamt utrymme för sådant som är i bostadsrättföreningens gemensamma ägo.

TV/internet

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia. Kostnaden för detta är inkluderad i månadsavgiften till föreningen. Där ingår Bredband 100/100 samt Tv-paket Lagom.

Förening

Namn Brf Lorensberg 3
Grundad 2018
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta