Kommande försäljning

Ljus - Gavel - Fri utsikt - Öppen- Badrum - Miljötänk

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1996
 • Våning
  1
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  49,5 m²
 • Avgift
  3 378 kr/mån
  inkl. värme, vatten och bredband
 • Pris
  2 495 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Varmt välkommen till denna ljusa och mycket välplanerade lägenhet i modern fastighet från 1996. Den sociala och öppna planlösningen skapar fin harmoni och en härlig rymd.

Den rejäla balkongen i sydväst med fin utsikt mot den trevliga innergården ger goda solchanser och gott om plats för utemöbler. Balkongen lämpar sig utmärkt för inglasning.

Lägenheten har ett bra arbetskök och stort badrum med plats för både badkar, tvättmaskin/torktumlare och förvaring.

Här bor du attraktivt med närhet till det mesta; centrum, t-bana, skogs- och friluftsområden och endast 18 min från Stockholms central. Föreningen är väldigt stabil och har ett genomgående miljö- och hållbarhetstänk.

Välkomna!

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Välkomnande möblerbar hall med fint klinkergolv. Plats för avhängning.

Stort och fräscht helkaklat badrum med spotlights i tak och klinker på golv. Här finns vägghängd WC och tvättställ, badkar, handduksvärmare, kombinerad tvättmaskin-torktumlare (dec 2015) och ett skåp med förvaring.

Trevligt kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Köksluckor och skåp i vit färg, blått kakel bakom arbetsbänk och diskho samt fint klinkergolv. Matplats för 2-3 personer. Kombinerad kyl-frys (dec 2015), inbyggd microvågsugn, diskmaskin (2022), spishäll,  inbyggd varmluftsugn och vägghängd spisfläkt.

Rymligt vardagsrum med trägolv och stora fönster mot mysig innergård. Gott om utrymme för både matplats och soffgrupp. Utgång till stor härlig balkong i sydväst.

Sovrum med utrymme för både förvaring och stor säng. Obehandlat natur-trägolv och tapetserade väggar. Gavelfönster.

Övrigt: hall, vardagsrum och kök målat 2022.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Enskede
Område Enskede - Gubbängen
Adress Majrovägen 33, 1 tr
12249 Enskede
Lägenhetsnr BRF 512
Lägenhetsnr LM 1102
Våning 1
Boarea (BOA) 49,5 m²
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0.7959 %

Andel av månadsavgift

0,8%

Månadsavgift 3 378 kr/mån
Ingår i avgiften

värme, vatten och bredband

Avgifts­förändringar

Inga avgiftshöjninga planerade. Avstämt med kassören 2023-01-18

Pris 2 495 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Hushållsel 300 kr/mån
Hemförsäkring 200 kr/mån
Summa driftkostnad 500 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Schablon

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-11-01
Energiklass Energiklass E
Energiprestanda, primärenergital 116 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1996
Hiss Ja
Allmän information

ALLMÄNT:

Majroparken 1 är en bostadsrättsförening där miljön står i centrum. Föreningens fastighet, Flacktången 1 som uppfördes mellan 1995-1996 består av 4 bostadshus med tillsammans 6 trapphus med adress Majrovägen 31-41. Fastigheten uppvärms med fjärrvärme och har en bostadsyta på 6.386 m2. Utöver detta finns det 88 st miljövarudeklarerade bostäder upplåtna med bostadsrätt. Föreningens 88 bostäder fördelar sig enligt följande: 32 st 5 rok, 11 st 4 rok, 15 st 3 rok, 28 st 2 rok samt 2 st 1 rok. Föreningen besitter idag tomträtt som omförhandlas 2025.

EKONOMI:
Ekonomin i föreningen är god och stabil och man kan tydligt i årsredovisningen se att föreningen går med goda resultat för varje år. 

PARKERING:
Föreningen tillhandahåller även garage och parkeringsplatser för sina medlemmar mot en mindre avgift. Här innehas kösystem. I dagsläget finns 34 st garageplatser 500 kr/mån och 23 utomhusplatser med el 350 kr/mån eller utan el för 250 kr/mån. Ett begränsat antal elladdboxar kan anslutas vid behov och mot beställning.

GJORDA RENOVERINGAR:
2017 - Stamspolning 2017 - Tillbyggnad av ett mindre gårdshus 2018 - Byte av luftfilter i samtliga bostäder 2020 - Större portrenovering

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Inga större underhållskostnader planerade för nästa år och närmast framåt Dock sker årlig löpande underhåll av fastigheten inom ramen för den ekonomiska utvecklingen. 


ÖVRIGT:
Cykel- och barnvagnsrum finns på gården och vid port 41 finns en trevlig tvättstuga. Vid bygget har endast miljövarudeklarerade och allergianpassade byggmaterial använts. Här finns odlingslotter och jordkällare. Föreningen tillämpar källsortering. Kompostlådor finns ute i trädgården. Utöver detta erbjuder föreningen 3 st gårdshus som inhyser cyklar och redskap samt några extra lägenhetsförråd. Ett fjärde gårdshus är sedan 2002 ombyggt till en föreningslokal där fest, övernattning och eller hobbyverksamhet förekommer Delat ägande är okej men gärna att båda bor i bostadsrätten. Om ej båda bor så är det bra om de är släkt. För mer info hittar ni föreningens hemsida här: https://www.majroparken1.se/

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen
uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

TV/internet

BREDBAND:

Tele2 bredband 50/10 mbit/s ingår i avgiften, går att uppgradera till högre hastighet. Basutbud TV ingår också.

Förening

Namn Brf Majroparken 1
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Enskede - Gubbängen

Bostaden ligger några hundra meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m. Och inte minst den uppskattade Italienska glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt
område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanas gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.