Kommande försäljning

Unik - Studiolägenhet - Öppen - Superfin - Högt i tak

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Våning
  1
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  114 m²
 • Avgift
  7 042 kr/mån
  inkl. Värme och vatten ingår. Parkering (750 kr) och TV/Bredband (400 kr) tillkommer
 • Pris
  5 995 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Varmt välkommen till denna magnifika drömbostad, en stor lägenhet på 114 kvm med stor mysfaktor i en fastighet utöver det vanliga. Dåvarande Lövlundaskolan från 50 -talet byggdes om 2009 till studiolägenheter som fick en stark prägel av stora rumsytor, fin takhöjd och tilltagna fönsterpartier av ursprunglig karaktär. Här får du det bästa av två världar: en äldre byggnad i modern fräsch tappning.

Med den öppna planlösningen, den höga takhöjden och de stora fönsterna längs väggarna skapas en härlig rymd som inte minst erbjuder stora ytor för socialt umgänge och härliga middagar. Här trivs man. Den stora (3x3 m) balkongen i söder med fri utsikt ger också goda solchanser och gott om plats för utemöbler

Vidare finns ett modernt kök med plats för många, tre sovrum, ett stort vardagsrum och stort fint badrum samt gäst toalett. Dessutom tillhörande parkeringsplats med egen laddstolpe utanför balkongen.

Att leva här kan inte annat än beskrivas som ytterst bekvämt och föreningen är väldigt familjär med trevlig stämning. Dessutom finns en trädgårdsgrupp och här finns det möjlighet till egen odling i pallkrage på baksidan av huset intill Majroskogen.

Du bor attraktivt med närhet till det mesta; centrum, t-bana, skogs -och friluftsområden (Majroskogen), lekparker och endast 18 min från Stockholms central.

Varmt välkomna!

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Hall
Välkomnande möblerbar hall med fint ekparkettgolv. Plats för avhängning och stor garderob med 3 st enheter och rymliga skåp ovanpå.

Wc
Stor toalett med knappmosaik på golv med skön golvvärme och vita stora kakel på väggarna. Wc och tvättställ samt tvättbänk med skåp ovan samt tvättmaskin och torktumlare

Badrum
Badrum med dusch och vägg i klarglas samt knappmosaik på golv med skön golvvärme. Wc, tvättställ, handduksvärmare och stort träskåp.

Kök
Superfint Ballingslöv kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Köksluckor och skåp i vit färg, mosaik bakom arbetsbänk och diskho samt fint ekparkettgolv. Matplats för ca 6-8 personer. Köksutrustning: kyl, frys, diskmaskin, spishäll,  inbyggd ugn och vägghängd spisfläkt.

Vardagsrum/Balkong
Rymligt vardagsrum med takhöjd på ca 3,4 meter med ekparkettgolv och stora fönster. Gott om utrymme för stor soffgrupp. Utgång till stor härlig balkong med söderläge.

Master sovrum 1
Stort sovrum med höga fönster och fint ljusinsläpp . Plats för stor säng och ekparkettgolv samt stor garderob med 4 st enheter och skåp för extra förvaring ovanpå

Sovrum 2
Sovrummet närmast entren med fönster mot skog och utrymme för både förvaring och säng. Ekparkettgolv.

Sovrum 3
Sovrum med fönster mot skog och utrymme för både förvaring och säng. Två garderober med extra förvaring ovanpå.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Enskede
Område Enskede - Gubbängen
Adress Rubanksgränd 5
12246 Enskede
Lägenhetsnr BRF 1077-211
Lägenhetsnr LM 1003
Våning 1
Boarea (BOA) 114 m²
Antal rum 4 (varav 3 sovrum)
Förråd

Förråd rakt under lägenheten. Grillning tillåten på balkongen.

Andel i föreningen

9,2159

Månadsavgift 7 042 kr/mån
Ingår i avgiften

Värme och vatten ingår. Parkering (750 kr) och TV/Bredband (400 kr) tillkommer

Avgifts­förändringar

Avgiften höjdes 1 januari 2023 pga omläggning av lån

Pris 5 995 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Hushållsel 500 kr/mån
Hemförsäkring 300 kr/mån
Summa driftkostnad 800 kr/mån

Energideklaration

Utförd 2015-06-04
Energiprestanda, primärenergital 103 kWh/m²

Byggnad

Hiss Ja
Allmän information

Föreningen bildades 2009. Föreningen består av 12 st bostadslägenheter varav 5 st 3 rok och 7 st 4 rok och har en totalyta på 1222 kvadratmeter samt disponerar tomträtt. Omförhandling sker 2026.

Renoveringar
Fastigheten totalrenoverades 2009 inklusive stammar och allt möjligt med byggnaden. Byggförsäkring tecknades då som gäller 10 år från slutbesiktningen. 2019 – förbättring av ventilation. Nyrenoverat 2022 dagvattensystem och ny gångväg och belysning på baksidan.

Andrahandsuthyrning
Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Gemensamma utrymmen
Till de gemensamma utrymmena hör cykel- och barnvagnsförråd men även gemensamma gräsytor runt fastigheten. Extra förvaring i kulverterna.

Städning
Man hjälps som boende åt att städa trapphus vid Rubanksgränd 5 via ett schema. Gemensamma städdagar förekommer i föreningen.

Parkering
Föreningen har egna p-platser och en plats följer med lägenheten via ett tillägg om 750 kr/mån. En gästparkering på framsidan av fastigheten med tillhörande laddstolpe kan bokas av medlemmarna via Webben.

Övriga utrymmen i föreningen

Till de gemensamma utrymmena hör cykel- och barnvagnsförråd men även gemensamma gräsytor runt fastigheten. Extra förvaring i kulverterna.

TV/internet

Kabel-tv och bredband fås med via ett obligatoriskt tillägg om 400 kr/mån. Fiber (1 GB) levereras via Ownit.

Förening

Namn Brf Lövlunden

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Enskede - Gubbängen

Bostaden ligger några hundra meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m. Och inte minst den uppskattade Italienska glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt
område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanas gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.