Kommande försäljning

Blekholmsterrassen 9

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1994
 • Våning
  3 av 9
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  44 m²
 • Avgift
  3 557 kr/mån
  inkl. inkl. värme, vatten, bredband (1000 Mbit) & Kabel TV
 • Pris
  3 450 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkommen till denna perfekt planerade 2:a med öppen planlösning och stora härliga fönsterpartier! Här bor du på 44 kvm i hjärtat utav Stockholms innerstad med grönskande oas och Klara sjö i fronten. Sociala ytor med maximalt ljusinsläpp ger en direkt känsla av värme och trivsamhet. Stilfullt kök i ljus kulör med gott om förvaring i både över– och underskåp. Separat sovrum med plats för dubbelsäng och utsikt mot innergården. Stort fräscht badrum med ljusa kaklade väggar och marmorgolv, utrustat med jacuzzi och golvvärme. Nedanför bostaden rinner Klara sjö förbi med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Med endast 2 minuters promenad står du på Stockholms central, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en bostad med otrolig potential belägen i mycket attraktiv förening med stark ekonomi. Varmt välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Vardagsrum
Ljust och trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot både kök och hall. Stora fönsterpartier med utsikt mot grönska bidrar med ett harmoniskt ljusinsläpp över hela rummet. Här finns yta att möblera med både stor soffgrupp samt matplats. Vitmålade väggar och ett vackert genomgående trägolv som sprider värme till bostaden.

Sovrum
Ett mysigt sovrum med plats för dubbelsäng samt härligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterpartier. Kombinationen av det genomgående trägolvet och fönsterbräda i natursten ger ett varmt och behagligt intryck till rummet. Sovrummet når du via ingång från bostadens vardagsrum.

Kök
Ett bra kök med vitmålade luckor och mörk bänkskiva. Köket är fullutrustat med vitvaror så som kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Här finns goda förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Påkostat marmorgolv samt öppen planlösning mot vardagsrum.

Badrum
Modernt helkaklat badrum med väggar i vit kulör samt mörkt marmorgolv utrustat med golvvärme. Wc, tvättställ med kommod, handdukstork, badrumsskåp, spegel med inbyggd belysning, jacuzzi samt duschvägg i klarglas.

Hall
Ljus och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i befintliga garderober. Här har du öppen planlösning mot vardagsrummet och direkt access till badrummet. Samma genomgående trägolv likt övriga delar av bostaden.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort STOCKHOLM
Område Norrmalm - Vasastan
Adress Blekholmsterrassen 9
11164 STOCKHOLM
Lägenhetsnr BRF 231022001-0231
Lägenhetsnr LM 904
Våning 3 av 9
Boarea (BOA) 44 m²
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0,4426%

Andel av månadsavgift

0.44257%

Andel av BRF netto­skuldsättning 212 967 kr
Månadsavgift 3 557 kr/mån
Ingår i avgiften

inkl. värme, vatten, bredband (1000 Mbit) & Kabel TV

Pris 3 450 000 kr (Högstbjudande)

Byggnad

Byggår 1994
Hiss Ja
Allmän information

BRF Klarastrand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och hade totalt över 1,4 miljoner i likvida medel den sist juni 2022. Tack vare ett starkt kassaflöde har föreningen amorterat drygt 22 miljoner under de senaste 6 år. Sedan föreningen startade har ca 2/3 delar av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 479 kr/kvm.

I föreningen finns en föreningslokal om 61 kvm som kan disponeras som gästlägenhet. Den består av ett enklare kök med diskmaskin, spishäll och micro. Badrum, bord, stolar, bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar. Totalt 4 bäddar. Gästlägenheten kan bokas av föreningens medlemmar för 500 kr/dygn. Lokalen är även utrustad med TV och WiFi.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen 3. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 30-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.
Värme- och ventilations­anläggning

Fjärvärme och FTX
Utförda renoveringar

2022: Byte av styrsystem till luftvärmeväxlare (FTX). Målning av entréplankorridorer mot park
2021: Ombyggnad av soprum till miljörum, Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgården mellan hus 9-11. 2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen. Målning av fasader under pelargången mot Blekholmsparken. Målning av golv i grovsoprum.
2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.
2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen.
2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.
2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
2012: Målning av alla fasadytor på föreningens fem byggnader.
2012: Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen (utom förråd).
2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning
Kommande renoveringar

2023 - Obligatorisk ventilationskontroll

TV/internet

I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 24 populära kanaler varav 8 valfria kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000 Mbit/s i ned- och uppladdning.

Förening

Namn RB BRF Klarastrand

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta