Funkis med burspråk - Gavel - Fin - Soligt söderläge

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1948
 • Våning
  1
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  93 m²
 • Avgift
  6 364 kr/mån
  inkl. Värme, Vatten
 • Pris
  4 495 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkommen till en välplanerad, ljus och fin gavellägenhet med ett fritt och soligt läge. Här har du fin utsikt och liten insyn samt en härlig balkong i söder med gott om plats för utemöbler. Stora fönster i hela lägenheten skapar en härlig rymd och i det trevliga vardagsrummet finns det charmiga burspråket.

Fint ljust kök i en öppen planlösning med full maskinell utrustning. Nytt badrum vid stambyte 2007. Genomgående fina ytskikt och bra med förvaring. Dessutom ett lugnt och barnvänligt område samt väl sammanhållen förening med stor trädgård med flera platser för umgänge. Grillplats, garage och P-platser finns i föreningen.

Du bor attraktivt i fastigheten med närhet till det mesta; centrum, t-bana, skogs- och friluftsområden och endast 18 min från Stockholms central.

Varmt välkomna.

Välkommen på visning

Söndag

Kontakta mäklaren för mer information

Måndag

Kontakta mäklaren för mer information

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Planlösning
Ljust vardagsrum med stort fönsterparti, utgång till balkong med fritt läge samt burspråk på gaveln. Välplanerat kök med plats för 4-5 matgäster. Tre rymliga sovrum. Varav två av sovrummen har rymliga inbyggda garderober/linneskåp med överskåp. Hall med säkerhetsdörr och ingång till stor klädkammare.

Hela lägenheten är ljus då den ligger i öster-söder-väster och har hög takhöjd ( ca 2.6 m). Fina parkettgolv.

Badrum
Stort badrum med dusch, wc, tvättställ, handduksvärmare, badrumsskåp och vädringsfönster. Förberett med el och avlopp för tvättmaskin. Helkaklade väggar, klinker med golvvärme och spotlights i tak. Stambytt 2007.


Kök
Ljust fint inbjudande kök med delvis öppen planlösning och full maskinell utrustning samt bra matplats. Induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, kyl/frys samt inbyggd mikro och diskmaskin. Spotligths i tak och över arbetsbänk. Gott om förvaring.

Tvätt
Nära till föreningens tvättstuga som ligger i andra huset. Tvättstugan har tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, tvättho och mangel. Nyckelbokning. Lätt att få tider då många har tvättmaskin i lägenheten efter stambytet.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort ENSKEDE
Område Enskede - Gubbängen
Adress Kistvägen 16
12245 ENSKEDE
Lägenhetsnr BRF 10
Lägenhetsnr LM 1101
Våning 1
Boarea (BOA) 93 m²
Antal rum 4 (varav 3 sovrum)
Andel i föreningen

5,13823%

Andel av månadsavgift

5,11987%

Månadsavgift 6 364 kr/mån
Ingår i avgiften

Värme, Vatten

Pris 4 495 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Hushållsel 500 kr/mån
Hemförsäkring 150 kr/mån
Summa driftkostnad 650 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Schablon

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-08-09
Energiklass Energiklass F
Specifik energianvändning 167 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1948
Hiss Nej
Allmän information

Bostadsrättsföreningen Hyvelbänken 4 finns på Kistvägen 12–18 i Gubbängen i södra Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 24 lägenheter i två hus, 12 fyra rok och 12 två rok. Samtliga lägenheter har balkong, tillhörande vindsförråd och ”matkällare”. Till samtliga lägenheter hör också en brandsläckare som ska lämnas kvar ifall lägenheten byter innehavare.

I månadsavgiften ingår vatten och värme. Avgift för gruppanslutning för tv, ip-telefoni och bredband tillkommer. Från november 2018 är den samlade avgiften för detta 254 kronor.

Föreningen upplåter en lokal med hyresrätt. Föreningen har gemensam tvättstuga, en mötes- och styrelselokal, barnvagns- och cykelrum och gemensamma torkvindar som kan användas som vindsförråd.

Föreningen har en lummig trädgård med flera gemensamma uteplatser och grill.

Mellan husen och gatan finns 16 parkeringsplatser. Det finns även 5 garageplatser. Parkeringsplatserna hyrs ut för 250 kronor per månad och
garageplatserna från 700 kronor per månad. För närvarande är det kö till både parkerings- och garageplatser.

Fastigheten bebyggdes 1948 och föreningen förvärvade fastigheten 2006.

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrivs om 2025.

Fastigheten har självdragsventilation och värms upp via vattenburen fjärrvärme.

El- och rörstammar samt elstigare byttes 2007. Då renoverades även den gemensamma tvättstugan. Takrenovering genomfördes under mitten av 90-talet. Fasaden renoverades 2011 och fönsterrenovering genomfördes 2010. En radonmätning utfördes 2018 med ett resultat utan anmärkningar. Under 2022 utfördes målning av fönster och balkongdörrar utvändigt.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2039. Fonderingar sker så att underhållet enligt planen ska kunna ske utan stor ekonomisk påverkan för föreningen och intentionen är att nuvarande avgiftsnivå ska kunna bibehållas.

 

Ekonomisk förvaltare för föreningen är SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.


En fysisk person som övertagit bostadsrätten kan beviljas medlemskap i föreningen.

Förening

Namn Brf Hyvelbänken 4
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Enskede - Gubbängen

Bostaden ligger några hundra meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m. Och inte minst den uppskattade Italienska glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt
område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanas gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.