Funkis - Suveränt läge - 40 tal - Balkong i väster -Toppförening

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1947
 • Våning
  1
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  68 m²
 • Pris
  3 295 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkommen till denna mysiga, välplanerade lägenhet med härlig rymd och "funkiskänsla" i hus byggt 1947. Här bor du på 1 tr i huset med ogenerat läge och i en Brf förening med en fantastisk ekonomi. Lägenheten är väl omnhändertagen och perfekt för dig som söker en bostad med äldre charm och som vill vara med och påverka lägenhetens interiör. Stora delar av det gamla fina 40-tals köket är kvar liksom original parketten i vardagsrummet samt ett fint badrum från stambytet. Öppet mellan kök och vardagsrum. Lägenheten andas historia. Du bor med närhet till det mesta; fantastisk nyrenoverad park utanför huset, nära centrum, t-bana, skogs -och friluftsområden. Varmt välkomna

Välkommen på visning

Söndag

Kontakta mäklaren för mer information

Måndag

Kontakta mäklaren för mer information

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Stor rymlig hall med plats för avhängning. Det finns även ett linneskåp med överskåp, två stycken garderober med överskåp och ett städskåp. Parkettgolv.

Badrum
Fint badrum med klinker på golv och kakel på vägg. Wc, handfat och badkar samt tvättmaskin. Fönster som gör att badrummet upplevs som ljust.

Kök
Köket i huvudsak rån 40-talet. Det är välbevarat i funkisstil samt kakel ovan arbetsytor. Det finns plats för ett mindre matbord. Köket har en spis med ugn, kyl och frys och gott om skåp och lådor. Öppet mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum
Ett härligt vardagsrum med vacker klassisk stavparkett och ljusa väggar. Gott om plats för soffgrupp. Via vardagsrummet, utgång till den soliga balkongen i väster.

Sovrum 1
Sovrum 1 med parkettgolv och målade väggar. Plats för dubbelsäng. 3 inbyggda garderober med överskåp. Fönster med fin och öppen utsikt över lugn park

Sovrum 2
Mastersovrum 2 med parkettgolv och målade väggar. Plats för dubbelsäng. Fönster med fin och öppen utsikt över lugn park.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Enskede
Område Enskede - Gubbängen
Adress Sicklingsvägen 9
12249 Enskede
Lägenhetsnr BRF 146
Lägenhetsnr LM 1002
Våning 1
Boarea (BOA) 68 m²
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Andel i föreningen

0,3

Andel av månadsavgift

0,29983

Pris 3 295 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 0
Hushållsel 5 000 kr/mån
Hemförsäkring 2 000 kr/mån
Summa driftkostnad 7 000 kr/mån
Beskrivning av kostnader

schablon

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-02-22
Energiklass Energiklass E
Specifik energianvändning 138 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 0 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1947
Hiss Nej
Allmän information

Föreningen som finns i Gubbängen, Enskede, registrerades den 6 februari 1946 och är en äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 bostadshus och ytterligare olika lokaler i totalt sex kvarter. Husen är byggda 1947-1948. En större renovering gjordes 1994-1995 då balkonger, stammar, tak, elstammar och fasaderna renoverades. Utöver denna följer underhållet den plan som fastställdes 2003 och gäller till 2023. Värdeår är 1948. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbesked är 23 916 kvm, varav 21 850 utgör lägenhetsyta och 2066 kvm utgör lokalyta.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.
Lägenhetsfördelning:
1 rok - 49 st
2 rok - 184 st
3 rok - 134 st
4 rok - 15 st
5 rok - 1 st

Flera ägare tillåts vid köp av en lägenhet. Den minsta medlemsandelen får vara 5%. Vid röstning på stämma har man dock endast en röst per lägenhet.

Parkering:
Föreningen har 29 st parkeringsplatser till en kostnad av 324 kr/mån (f.n kö). Föreningen har 23 st garageplats, varav 1 MC-garage, går att hyra till en
kostnad av 750 kr/mån (f.n kö).

Kabel-TV och bredband:
Com hem + Fiber via Ownit. Ownit 100/100 Mbps kostar 99 kr/mån och 700-1000/700-1000 Mbps kostar 199 kr/mån.

El:
Lägenhetsinnehavaren tecknar eget avtal med elleverantör samt ansvarar för eldragning fr.o.m huvudsäkringen. Merparten av lägenheterna har s.k. enfasström. Eftersom de flesta nya spisar idag kräver trefasström måste Du kontrollera att Din nya spis kan köras på enfasström

Övriga utrymmen i föreningen

Gemensamma utrymmen:
Utrymme för barnvagnsparkering finns i en del hus - i övrigt parkeras barnvagnar i cykelförråden som finns i alla hus. I föreningen finns en s.k.
gemensamhetslokal - festlokal. Lokalen är på cirka 80 kvm - utrustad med porslins- och bestickuppsättning för ett större sällskap. Festlokalen kan hyras för 600 kr ("festpasset") respektive 300 kr ("kalaspasset"). Det finns cirka 60 lokaler att hyra i föreningen - varierar i storlek från 2 - 150 kvm.

Är du intresserad av att hyra en extra lokal - kontakta förvaltaren. En mindre verkstad finns att tillgå i källaren på Bordsvägen 62. Lokalen är utrustad med ett par hyvelbänkar och en del enklare handverktyg. Nyckel till lokalen kan lånas av förvaltaren. Föreningen har en stor tvättstuga belägen i den låga byggnaden mellan de båda höghusen på Knektvägen 13 där det finns 7 tvättmaskiner (2 maskiner per gång bokas, samt 1 drop-in maskin), 3 torktumlare, 3 torkskåp, mangel, bra arbetsbord samt 2 torkrum. Nya tvättmaskiner installerades i november 2022. Föreningen har också en mindre tvättstuga - belägen på Sicklingsvägen 3 - 5.

Utförda renoveringar

Underhåll:
1994-1995 - Omputsning av fasader, omläggning av tak och nya balkonger
1994-1995 - Rörstambyte och elstambyte
2002-2006 - Portbyten och portrenoveringar
2002-2003 - Renoveringar och ombyggnation av gemensamhetslokal
2006 - Skärmtak över entréportar
2009-2010 - Underhåll av källarfönster och lägenhetsfönster
2011 - Montering av nya hissar och kringutrustning i höghusen
2011 - Ny hantering av hushållssopor i höghusen m.fl. portar
2012 - Stamtliga avloppsstammar högtrycksspolas
2014-2015 - Ommålning av alla lägenhetsfönster etapp 1 och 2
2015 - Djupkärl för sopor och pappersåtervinning, sista etappen
2015 - Målning av samtliga källarfönster
2016 - Nya stildörrar till panncentral, tvättstuga och några lokaler
2016 - Installation av bredband till samtliga 383 lägenheter och 20 lokaler.
Inkoppling av fiberbredband till stadsnätet och anslutning av samtliga bostäder.
2016-2017 - Låssystem
2016-2017 - Stamspolning
2017 - Balkongtvätt
2018 - Asfalterade ytor
2018 - Balkongtvätt
2022 - Putsning av fasad (mot parken) på Sicklingsvägen 7-13, rengöring av balkonger, förberedande för återvinning

Förening

Namn Brf Stockholmshus nr 11
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Enskede - Gubbängen

Bostaden ligger några hundra meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m. Och inte minst den uppskattade Italienska glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt
område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanas gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.