Kommande försäljning

Ljus - Fin - Renoverad - Funkis

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1948
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  58 m²
 • Avgift
  3 716 kr/mån
  inkl. Värme, Vatten
 • Pris
  2 495 000 kr HBJ Lånelöfte

Mycket trevlig bostad med härlig rymd och atmosfär i funkisfastighet. Stor yta på 58 kvm. Lägenheten har renoverats på ett elegant och smart sätt och har bl a ett fint Kvik kök med högblanka luckor, fina valnötsparkettgolv, målade ytor i ljusa nyanser samt fräscht badrum vid stambyte. Utrymmet är perfekt planerat.

Du bor attraktivt i fastigheten i en förening med mysig innergård och fin gemenskap. Dessutom närhet till det mesta; centrum, t-bana, skogs- och friluftsområden, skolor och förskolor och endast 18 min från Stockholms central. Stabil förening med god ekonomi.

Varmt välkomna.

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Välkomnande möblerbar hall med smakfullt valnötsparkettgolv. Tre garderober och en stor "walk in garderob" 

Helkaklat badrum med golvvärme och vädringsfönster. Dusch, wc, tvättställl, handduksvärmare och tvättmaskin.

Ljust rymligt vardagsrum med valnötsparkettgolv, ljusa färger på väggarna samt utgång till mysig balkong med trätrall, i söder. 

Modernt högblankt Kvik kök med möjlighet till barhäng som harmoniserar med vardagsrum i en öppen planlösning. Valnötsparkettgolv och matplats för ca 4-6 personer. Inbygd mikro, induktionshäll,  ugn, fläkt 2022, kyl och frys, diskmaskin. 

Ljust stort sovrum med valnötsparkettgolv. En dubbelgarderob.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Enskede
Område Enskede-Gubbängen
Adress Kistvägen 16
12245 Enskede
Lägenhetsnr BRF 7
Boarea (BOA) 58 m²
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Förråd

Vind och källarförråd

Andel i föreningen

0.03214

Andel av månadsavgift

3.32022%

Månadsavgift 3 716 kr/mån
Ingår i avgiften

Värme, Vatten

Avgifts­förändringar

Hyran kommer att höjas med 7,5% den 1 mars 2023

Pris 2 495 000 kr (HBJ)

Driftkostnad

Hushållsel 300 kr/mån
Hemförsäkring 200 kr/mån
Summa driftkostnad 500 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Schablon

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-08-09
Energiklass Energiklass F
Energiprestanda, primärenergital 167 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1948
Hiss Nej
Allmän information

Bostadsrättsföreningen Hyvelbänken 4 finns på Kistvägen 12–18 i Gubbängen i södra Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 24 lägenheter i två hus, 12 fyra rok och 12 två rok. Samtliga lägenheter har balkong, tillhörande vindsförråd och ”matkällare”. Till samtliga lägenheter hör också en brandsläckare som ska lämnas kvar ifall lägenheten byter innehavare.

I månadsavgiften ingår vatten och värme. Avgift för gruppanslutning för tv, ip-telefoni och bredband tillkommer. Från november 2018 är den samlade avgiften för detta 254 kronor.

 Föreningen upplåter en lokal med hyresrätt. Föreningen har gemensam tvättstuga, en mötes- och styrelselokal, barnvagns- och cykelrum och gemensamma torkvindar som kan användas som vindsförråd.

Föreningen har en lummig trädgård med flera gemensamma uteplatser och grill.

 Mellan husen och gatan finns 16 parkeringsplatser. Det finns även 5 garageplatser. Parkeringsplatserna hyrs ut för 250 kronor per månad och
garageplatserna från 700 kronor per månad. För närvarande är det kö till både parkerings- och garageplatser.

 Fastigheten bebyggdes 1948 och föreningen förvärvade fastigheten 2006.

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrivs om 2025.

Fastigheten har självdragsventilation och värms upp via vattenburen fjärrvärme.

 

El- och rörstammar samt elstigare byttes 2007. Då renoverades även den gemensamma tvättstugan. Takrenovering genomfördes under mitten av 90-talet. Fasaden renoverades 2011 och fönsterrenovering genomfördes 2010. En radonmätning utfördes 2018 med ett resultat utan anmärkningar. Under 2022 utfördes målning av fönster och balkongdörrar utvändigt.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2039. Under 2021 planeras bättringsmålning av fönster och balkonger. Fonderingar sker så att underhållet enligt planen ska kunna ske utan stor ekonomisk påverkan för föreningen och intentionen är att nuvarande avgiftsnivå ska kunna bibehållas.

 

Ekonomisk förvaltare för föreningen är SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.


En fysisk person som övertagit bostadsrätten kan beviljas medlemskap i föreningen.

Förening

Namn Brf Hyvelbänken 4
Org. Nr 769607-9511
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Enskede-Gubbängen

Bostaden ligger några hundra meter från Gubbängens T-bana och centrum där det bl a finns ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m. Och inte minst den uppskattade Italienska glassbaren som finns här måste upplevas. Kallas i folkmun "Italienaren"

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i Söderort. Det är ett välanvänt
område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 200 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats och Gubbängsparken -Parkleken Flygplansparken I närheten ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagaren samt Konsthall C och Parkleken Starrmyran

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)
I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.
Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken -Starrmyran
Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten.

Kommunikationer: Tunnelbanas gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.