Superfin - Stor - Balkong - Hiss - Ljusträdgård

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1985
 • Våning
  1 av 2
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  98 m²
 • Avgift
  6 884 kr/mån
  inkl. I månadsavgiften ingår vatten (direktverkande el tillkommer) för lägenheterna 42 – 66. Utöver månadsavgiften betalar alla gruppanslutning för bredband
 • Pris
  2 495 000 kr hbj Lånelöfte

Mycket fin lägenhet, 3 rok om 98 kvm med hög standard i bostad byggd 2009. Stor trevlig balkong i anslutning till vardagsrummet. Perfekt vid ljumna sommarkvällar. Bostaden har en härlig atmosfär med ljus planlösning och påkostade materialval såsom fint Marbodalkök och vackra ekparkettgolv. Vidare finns två rymliga sovrum och fräscht kaklat badrum med klinkergolv. Trivsam förening med två inglasade ljusgårdar, en mindre och en större. Den stora hyser en tropisk vinterträdgård med klängväxter och palmer och håller behaglig temperatur även under vinterhalvåret. Du bor attraktivt i fastigheten med gångavstånd till allt; skog, natur, centrum, t-bana och mycket annat. Hiss finns. Varmt välkomna!

Mäklare

Ansvarig mäklare Pierre Bohlin

Fastighetsmäklare /​ Ägare
Pierre Bohlin

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Välkomnande möblerbar ljus hall med grått klinkergolv som övergår i parkett.  Plats för avhängning och garderob. Mellan hall och badrum finns även en rymlig klädkammare.

Fint Marbodal-kök med köksluckor och skåp i vit färg och kakel ovan arbetsytor.  Matplats för ca 4-6 personer. Köksutrustning: Spis med ugn, kyl/frys och diskmaskin samt fläkt.

Stort fint badrum med kakel och klinker i grått och vitt. Badkar, wc, tvättställ och handduksvärmare..

Ljust rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier åt två håll och parkettgolv. Plats för stor soffgrupp. Utgång till stor härlig balkong med utsikt mot natur.

Master sovrum med tapetserade väggar. Tre garderober. Mindre sovrum i anslutning till köket.

Parkleken -Nybygget (Flygplansparken)

I Parkleken Nybygget I Gubbängen bedrivs parklek och fritidsgård. Det är en spännande och trygg samlingsplats för barn och unga i alla åldrar och föräldrar. Profilen är framförallt uteverksamhet. Alla aktiviteter är till för alla oavsett vem du är, allas lika värde är viktigt i verksamheten.

I parkleken finns en skate/kick-park uppbyggt som en pool-serie, samt en fritidsgård kvällstid.

Parkleken Nybygget är en öppen fritidsverksamhet med tonvikten lagd på utomhusaktiviteter, till exempel lekar, spel, natur och miljö, idrott, rörelse, grillning och umgänge.

Parkleken -Starrmyran

Parkleken i Hökarängen är en öppen fritidsverksamhet med fokus på utomhusaktiviteter som till exempel lekar, spel, natur och miljö, djurhållning, idrott på lek, skapande verksamhet, grillning, umgänge och fest. Här finns ett stort utbud av fasta lekredskap som karusell, spindelnät och gungdjur.

Under vintern finns bland annat miniskidor, pulkor och hjälmar att låna. Det finns även en inomhuslokal med lite spel och leksaker för dagar när vädret är lite sämre.

Gör ett besök i stallet där du kan se djuren. Det finns två ponnyer, två getter, två kaniner samt höns.

Område

Bostaden ligger i närheten av Gubbängens och Hökarängens T-bana. i Gubbängens centrum finns bl a ett stort Coop Konsum, bankomat, bibliotek, apotek, folktandvård, vårdcentral, frisör, tobaksaffär, sushirestaurang, pizzeria, café, Moment teater m.m. I centrum finns också fyra nya restauranger / caféer såsom Poke bowl / sushi, café med stenugnsbröd, grekisk restaurang samt italiensk glass / Pizza. Tre gym varav två st är nyöppnade.

Majroskogen är ca 60 ha stort och är ett av de största sammanhängande skogspartierna i söderort. Det är ett välanvänt
område med stor betydelse för rekreationsmöjligheterna i de omkringliggande stadsdelarna. Till Majroskogen är det bara 300 m från lägenheten.

I närheten finns även Gubbängens idrottsplats där det vintertid går att åka skridskor. Här ligger också Farsta tennishall. Gångavstånd till skola, dagis, fritidsgård och stor härlig närliggande lekpark. En femminuterspromenad bort ligger Hökarängen med bl a konditorn och bagarn samt Konsthall C.

Drevviken ligger också nära med bl a Hökarängsbadet som har en härlig sandstrand. På vintern plogas en ca 2 kilometer lång skridskobana på isen som är ihopkopplad med flera isbanor till ca 2 mil sammanlagt. Närhet till fina promenadstråk och naturområden som bl a Orhem och Flaten. 

Kommunikationer: Tunnelbanas gröna linje tar dig snabbt till Gubbängen. Restiden från T-centralen är ca 18 minuter och från Södermalm tar det inte mer än ca 10 minuter. För dig som är bilburen tar Nynäsvägen och Örbyleden enkelt dig hem.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Farsta
Område Enskede - Gubbängen
Adress Kryddgränd 4, 1 tr
12358 Farsta
Lägenhetsnr BRF 51
Våning 1 av 2
Boarea (BOA) 98 m²
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Förråd

Förråd i samma korridor som lägenheten, ca 5 kvm

Andel i föreningen

2.09458%

Andel av månadsavgift

2.12294%

Månadsavgift 6 884 kr/mån
Ingår i avgiften

I månadsavgiften ingår vatten (direktverkande el tillkommer) för lägenheterna 42 – 66. Utöver månadsavgiften betalar alla gruppanslutning för bredband

Pris 2 495 000 kr (hbj)

Driftkostnad

Hushållsel 1 000 kr/mån
Summa driftkostnad 1 000 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Schablonberäknad

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd

Byggnad

Byggår 1985
Hiss Ja
Allmän information

Brf Kryddgränd är en äkta förening som bildades 2007 och fastighetens förvärvades i juni 2008, adress Kryddgränd 4 och 6.

Föreningen består av 64 bostadsrätter, 2 st hyresrätter och 2 lokaler. De 2 lokalerna hyrs av Skogsdungens Hunddagis och av Farsta Stadsdelsförvaltning. Hyresrätterna är en dold tillgång till föreningen. Huset byggdes 1985 och var en del av Stockholmsprojektet, ett statligt finansierat projekt, där ett antal experimentbyggnader uppfördes med fokus på miljö och energi. Marken upplåts med tomträtt, tomträttsavtalet skrivs om 2044.

Föreningens innehar en vacker vinterträdgård med klätterväxter och palmer. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. Byggnaden är handikappanpassad (stora badrum, inga trösklar, dörröppnare m.m.) En balkonggrupp finns i föreningen som ser över möjligheten att bygga balkonger där det inte finns ex fasaden mot parkeringen.

PARKERING 72 st parkeringsplatser finns i föreningen. Kostnad utan el: 180kr, Med el: 270 kr. Ska ej vara kö för tillfället.

BREDBAND/TV Internet från Bredbandsbolaget med obligatorisk avgift på 165 kr för alla lägenheter, hastighet 100/100 Mbts, Bredbandsbolaget levererar även IP-telefoni.

EKONOMI Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Delat ägande är godkänt. Juridisk person godkänns ej. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. För mer information se föreningens hemsida: http://www.kryddgranden.se/

Övrigt Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns två bokningsbara tvättstugor, två cykelrum, återvinningsrum och vinterträdgård.

Utförda renoveringar

2008 Ventilation 2008- 2009 Ommålning fönster 2009 Renovering av två hissar 2009 Takrenovering 2010 Installation av fjärrvärme 2012 Byte av yttertak 2012-2013 Dränering 2014 Säkerhetsdörrar installerade 2017 Renovering av hyreslägenhet nr 18 2017 Stamspolning av avloppsstammar 2018 Tvättstuga 1 2018 Fönster i de gamla lägenheterna 2018 Balkongbygge 2019 Cykelförvaring - Komplettering nybyggnation 2020 Lokaler OVK

Kommande renoveringar

2022 Stamspolning alla stammar 2023 Obligatorisk ventilationskontroll gamla delen

Förening

Namn Brf Kryddgränden

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta