Tipsa till mobil eller e-post

Skicka länken till den här sidan i ett SMS eller i ett e-post.

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

2:a med balkong mot vattnet!

Välkommen till denna trevliga hörnlägenhet med stora härliga fönsterpartier i fritt läge. Här bor du på 61 kvm i hjärtat utav Stockholms innerstad med grönskande oas och Klara sjö i fronten. Sociala ytor med maximalt ljusinsläpp ger en direkt känsla av värme och trivsamhet. Kök i original i ljus kulör med gott om förvaring i både över– och underskåp. Separat sovrum med plats för dubbelsäng. Stort badrum med ljusa kaklade väggar utrustat med badkar och förberett för tvättmaskin. Nedanför bostaden rinner Klara sjö förbi med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Med endast 2 minuters promenad står du på Stockholms central, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en bostad med otrolig potential belägen i mycket attraktiv förening med stark ekonomi. Försäljning planerad till våren 2023. Välkommen att intresseanmäla dig.

 • Boendeform: Lägenhet
 • Ägandeform: Bostadsrätt
 • Avgift: 4 694 kr/måninkl. värme, vatten, bredband och Kabel TV
 • Pris: 5 250 000 kr Ansök om lånelöfte
 • Rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 61 m²
 • Våning: 4

Visningar

Kontakta mäklaren för visning
Intresseanmälan

Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Vet du vad din bostad är värd just nu?

  Bostadspriser är en färskvara. Vi kan hjälpa dig med en gratis värdering så det inte blir några tråkiga överraskningar när det väl är dags att flytta.

  Jag vill få en gratis värdering!

  Genom att skicka formuläret samtycker du till vår integritetspolicy.

 • Planritning

Interiör

Vardagsrum

Stort vardagsrum i hörnläge och svårslagen utsikt mot Klara sjö i sydväst. Burspråk med fantastiska fönsterpartier som ger ett flödande ljusinsläpp via 3 separata väderstreck. Här finns yta att möblera med både soffgrupp samt stor matplats. Utgång till balkongen via glasdörr.

Balkong

Väl tilltagen balkong i perfekt sydvästläge ger många härliga soltimmar ända från lunchtid och långt in på kvällen. Fantastisk utsikt över Klara sjö och det lilla grönområdet alldeles nedanför fastigheten. Under sommarmånaderna kan du härifrån sitta och njuta utav synen av alla småbåtar som glider förbi, eller varför inte sitta kvar fram till solnedgången och se solen sakta gå ned bakom hustaken. 

Kök

Bevarat originalkök i ljust utförande med gott om förvaringsmöjligheter i både över- och underskåp. Köket är utrustat med vitvaror så som spis, ugn, fläktkåpa, kyl, frys samt stämningsfull belysning över arbetsytan. Generöst med ljusinsläpp via stort fönster i sydvästläge, yta att möblera med matbord intill fönsterplats. Genomgående trägolv samt öppen planlösning mot vardagsrummet.

Sovrum

Rymligt sovrum med stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. Här finns plats att möblera med både dubbelsäng och sidobord. Kombinationen av det genomgående trägolvet och fönsterbräda i natursten bidrar med en varm och behaglig känsla till rummet. Sovrummet når du via ingång från bostadens vardagsrum.

Badrum

Badrum i originalskick med kaklade väggar i ljusa neutrala toner. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp med inbyggd belysning, handdukstork, badkar samt praktiskt högskåp med plats för förvaring. Förberett för tvättmaskin.

Hall

Ljus och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i befintliga garderober. Rymlig klädkammare praktiskt placerad i anslutning till hallen. Här har du öppen planlösning mot vardagsrummet och direkt access till badrummet. Samma genomgående trägolv likt övriga delar av bostaden.

Lägenhet

 • Område

  Norrmalm - Vasastan - Kungsholmen
 • Kommun

  Stockholm
 • Ägandeform/typ

  Bostadsrätt/Lägenhet
 • Rum

  2 rum och kök
 • Area

  • Boarea 61 m² (Föreningens information)
 • Våning

  4
 • Balkong

  Balkong
 • Förråd

  Källarförråd
 • Hiss

  Ja
 • Pris

  5 250 000 kr
 • Avgift

  4 694 kr/måninkl. värme, vatten, bredband och Kabel TV
 • Andel i förening

  0,58390%
 • Andel av avgift

  0,58393%

Fastighet

 • Byggnadsår

  1994
 • Uppvärmning

  Fjärrvärme
 • Ventilation

  FTX
 • TV- Internetutbud

  Fiber 1000 Mbit/s från bredband 2 och Kabel TV från Tele 2
 • Status Energidekl.

  Utförd
 • Energiprestanda

  81 kWh/m²/år
 • Energideklaration utförd

  2020-11-13

Förening

BRF Klarastrand

BRF Klarastrand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och gjorde förra året en vinst på drygt 233 000 kr om man exkluderar avskrivningarna. Man har ett starkt kassaflöde och kunde även amortera drygt 1.5 miljoner på föreningens lån under förra året. De senaste 5 åren har det totalt amorteras drygt 21 miljoner och sedan föreningen startade har mer än hälften av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 671 kr/kvm. Avgifterna sänktes med 10 % 1 juli 2016 och nuvarande avgiftsnivåer planerar att vara oförändrade i 5 år framöver enligt den senaste årsredovisningen.

Fiber från Bredband 2 på 1000/1000 Mbit samt Kabel-TV från Tele 2 med 21 populära kanaler och 8 favoriter ingår i månadsavgiften.

I föreningen finns en föreningslokal om 61 kvm som kan disponeras som gästlägenhet. Den består av ett enklare kök med diskmaskin, spishäll och micro. Badrum, bord, stolar, bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar. Totalt 4 bäddar. Gästlägenheten kan bokas av föreningens medlemmar för 500 kr/dygn. Lokalen är även utrustad med TV och WiFi.

Föreningen har 39 parkeringsplatser för bilar och 1 parkeringsplats för motorcykel i Klarastrandsgaraget. Hyran är 1600 kronor per bilplats och månad. För närvarande är det få personer i kö och uppskattat kötid är 3-9 månader innan man kan få en plats.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen 3. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

Föreningen upplåter marken med tomträtt.

Planerat underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 30-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

Renoveringar:
Planerat och utfört underhåll under innevarande och tidigare år:

2022: Planerat - Byte av styrsystem till luftvärmeväxlare (FTX)
2021: Ombyggnad av soprum till miljörum, Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgården mellan hus 9-11.
2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen. Målning av fasader under pelargången mot Blekholmsparken. Målning av golv i grovsoprum.
2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.
2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen.
2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.
2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
2012: Målning av alla fasadytor på föreningens fem byggnader.
2012: Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen (utom förråd).
2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning

För mer information besök föreningens egna hemsida: https://brfklarastrand.se/

Övrigt

 • Boendekostnads­kalkyl

  Kontakta mäklaren för en personlig boendekostnadskalkyl.
 • Budgivning

  Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Område

Mer centralt än så här är det svårt att bo. Här bor du i en lugn och trevlig oas med direkt närhet till allt det livliga som Stockholm city har att erbjuda. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med brygga och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området. Möjlighet till båtplats finns nedanför fastigheten, i dagsläget är det ca 5 år kötid till dessa platser.

Ska du ned till Centralstationen tar det endast 2 minuter till fots, på 7 minuter har du tagit dig till Sergels torg. Närhet till alla typer utav kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer, flertal bussar, flygbussar, pendeltåg, reguljära tåg, X2000 och Arlanda express. 

I direkt närhet till bostaden finns även flera bra och prisbelönade restauranger. Bland annat finns här populära Hong Kong, Kitchen & Table, Mäster Anders och Griffins Steakhouse som drivs av kändiskrögaren Christian Hellberg. Flertalet gym, caféer, matbutiker samt dygnet runt öppet apotek finns inom bara ett par minuters gångväg. 

Längs med vattnet runt Kungsholmen finns det joggingspår, promenad- och cykelvägar samt flertalet grönområden. Rålambshovsparken har allt från sandstrand till sommarbio utomhus. Du kan också hyra en kajak och paddla runt Stockholm för att upptäcka staden från vattnet. Här bor du med andra ord på en perfekt adress för dig som tycker om fart och fläkt men som ändå trivs med lugn och grönska inpå husknuten.

Liknande bostäder

Varför har vi så nöjda kunder?

Vi ligger alltid i topp i Svenskt Kvalitetsindex kund­undersökningar. Dessutom har vi en hel drös med nöjda referenskunder. Vill du veta hur vi går till väga?

Så förmedlar vi din bostad