Gedigen 60-talspärla i populära Kärrdalen!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1965
 • Rum
  7 rum
 • Boarea
  223 m²
 • Biarea
  55 m²
 • Tomtareal/mark
  1 149 m²
 • Pris
  5 985 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Vi har nöjet att presentera denna vackra 60-talsvilla i populära Kärrdalen. Villan är sammanlagt 278 kvm (bo- och biarea), fördelat på två plan, och en riktig pärla från sin tid. Den stora trädgården erbjuder sol från morgon till kväll, prunkande växtlighet och stor gräsmatta i sydvästligt läge. Det här är verkligen en tomt som kan göra alla era drömmar sanna!

Direkt innanför dörren möts ni av en rymlig hall med den klassiska gästtoaletten och exklusivare detaljer från sin tid. Även vattenburen golvvärme erbjuds och ger rummet trevlig komfort. Vidare in i huset finns ett välplanerat kök med gott om förvaring och utrymme för socialt umgänge. Den stora matsalsdelen möter det voluminösa vardagsrummet med ljuvligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt en öppen spis som värmer kalla dagar. Från vardagsrummet nås även den generösa balkongen. Bostaden bjuder på fem stycken sovrum varav tre stycken på entréplan och två stycken på nedre plan. På nedre plan finner ni även ett stort allrum där det finns en braskamin och utgång till en uteplats och husets grönskande baksida. I detta plan finns också gästtoalett, stor tvättstuga med dusch och bastu samt ett stort garage. Bostaden ger goda möjligheter till uthyrning då egen ingång finns på nedre plan. Kanske bygger man om så man får en helt egen lägenhet här?

I Kärrdalen bor man med närhet till dagis, skola och servicebutik. På en kort promenad finns även de populära grönområdena Slätta Damm, Keillers Park, Hisingsparken och Flunsåsparken med dess härliga natur och promenadstråk. Även Kättilsröds 4H-gård finns i närområdet där barnen kan besöka djuren på bondgården. Här finns mycket goda kommunikationer som tar dig snabbt in till Göteborg central.

En bostad som bör upplevas på plats. Boka in dig för visning redan idag!

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Extra kontaktperson Lotta Bratland

Reg Fastighetsmäklare
Lotta Bratland

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall (Entréplan)

Ni välkomnas av en härlig rymd med gott om plats för avhängningsmöbel och hallmöbel eller sittmöbel. På golvet ligger en snygg marmorklinker med vattenburen golvvärme och till höger hittar ni avhängningsmöjligheter alternativt möjlighet att sätta in en garderob.

Toalett (Entréplan)

Direkt vid hallen hittar ni gästtoaletten som är halvkaklad med WC, tvättställ och ett vackert elementskydd som erbjuder en liten hylla.

Kök (Entréplan)

Till vänster från hallen finns köket med gott om plats för att laga mysiga middagar tillsammans med nära och kära. God förvaring i över- och underskåp med handmålade luckor i en blå nyans. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, spis och ugn, diskmaskin och fläkt. Köksöns marmorskiva utgör ytterligare arbetsyta med förvaring undertill och utgör en fantastisk mittpunkt när man vill avnjuta härliga tillställningar med vänner och familj. Den perfekta platsen för matbordet hittar ni invid fönstret. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är vita.

Matsal (Entréplan)

Från köket nås matsalen som ger plats för det större matsalsbordet, perfekt för bjudningar eller hemmakvällar. Väggarna är tapetserade i en blå ton och på golvet ligger en fantastisk fiskbensparkett.

Vardagsrum (Entréplan)

Med generös yta, ljusbringande fönsterpartier och öppen spis faller vardagsrummet naturligt in som bostadens självklara mittpunkt. Ett härligt ljusflöde från de stora fönsterpartierna ger känsla av rymd och luft. Här finns god plats för en större soffgrupp, soffbord, mediamöbel samt övrigt tillhörande möblemang efter önskemål. En perfekt plats att njuta vid brasan i den öppna spisen under kalla dagar. Golvet kläs av en vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade med en grön sirligt mönstrad tapet.

Sovrum 1 (Entréplan)

Sovrum i bra storlek med plats för enkelsäng, skrivbord och inbyggda garderober. Väggarna är tapetserade i rosa tapet.

Sovrum 2 (Entréplan)

Bostadens andra sovrum är ett av de största och ger gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det stora fönstret i söderläge ger mycket ljusinsläpp. Även detta rum har inbyggda garderober.

Sovrum 3/Klädkammare (Entréplan)

Det tredje sovrummet, som idag disponeras som klädkammare och arbetsrum, kan nyttjas som sovrum efter behov och önskemål. Här finns plats för enkelsäng eller skrivbord. Väggarna är tapetserade i en mönstrad gul/grön tapet.

Badrum (Entréplan)

På entréplan hittar ni detta halvkaklade badrum i charmiga färger och mönster. Utrustningen består av badkar, bidé, WC och kommod med tvättställ. Badrummet har bra med väggfästa skåp till förvaring. Extra plus är det snygga fönstret till för vädring och som bidrar till naturligt ljus. Badrummet är även försett med vattenburen golvvärme för extra komfort.

Vardagsrum/allrum (Souterrängplan)

En trappa ner hittar ni bostadens andra vardagsrum. Även detta vardagsrum har en öppen eldstad vilket ger en extra mysfaktor under kalla höst/vinterdagar. Gott om plats för större soffgrupp, tv-möbel, bokhylla samt övrig möblemang efter behov och önskemål. Här finns rikligt med naturligt ljus som flödar in i rummet från de stora fönsterpartierna som även ger utgång till bostadens härliga baksida med uteplats och stor gräsmatta.

Sovrum 4 (Souterrängplan)

Det fjärde sovrummet som ligger på nedre plan är i bra storlek med fönster som vetter ut mot baksidan. Rummet har gott om plats för enkelsäng och skrivbord. Även detta sovrum har inbyggda garderober.

Sovrum 5 (Souterrängplan)

Det sista sovrummet är ett av de största sovrummen med plats för dubbelsäng, skrivbord eller övrigt möblemang efter behov och önskemål. Gott om plats med förvaring i de inbyggda garderoberna.

Tvättstuga (Souterrängplan)

Halvkaklad tvättstuga med utgång till trädgården. Perfekt om ni önskar hänga kläder på tork ute. Utrustningen består av torkskåp, tvättmaskin, diskbänk med diskho och duschkabin. Härifrån nås även bostadens bastu.

Toalett/WC (Souterrängplan)

Halvkaklad toalett i vitt kakel och vitmålat upptill med WC och tvättställ samt lång hylla och spegel med belysning bakom.

Övriga utrymmen (Souterrängplan)

Utöver detta finns även matkällare för sval förvaring av frukter, drycker med mera, förvaringsutrymmen, pannrum, stort garage och ett varmt förråd i husbyggnaden.

Om boendet

Fastighets­beteckning GÖTEBORG TUVE 17:83
Upplåtelseform Friköpt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Göteborg
Område Kärrdalen
Adress Bubergsvägen 2
41727 Göteborg
Boarea (BOA) 223 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 55 m² (enligt Lantmäteriet)
Boarea­beskrivning

Viss avvikelse kan förekomma

Tomtareal/mark 1149 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 1 149 m²
Antal rum 7 (varav 5 sovrum)
Taxeringsår 2021
Värdeår 1965
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 2 531 000 kr
Taxeringsvärde mark 1 764 000 kr
Summa taxeringsvärde 4 295 000 kr
Pris 5 985 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Årlig elförbrukning 14 254 kWh/år
El 20 000 kr/år
Sotning av skorsten 500 kr/år
Vatten & avlopp 4 000 kr/år
Renhållning 1 800 kr/år
Försäkrings­kostnad 7 800 kr/år
Samfällighet 2 000 kr/år
Summa driftkostnad 36 100 kr/år
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är individuella och beror på avtal med leverantörer samt förbrukning.

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp 1-plans villa med sutterängplan
Byggår 1965
Grund Suterräng
Stomme Betong
Bjälklag Betong samt träbjälklag på vind
Fasadtyp Trå, Tegel
Fönster 2-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Betongpannor
Byggnads­kommentar

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 531 000 kr
Mark, totalt värde: 1 764 000 kr ().
Summavärde: 4 295 000 kr

Taxeringsår: 2021
Värdeår: 1965

Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Bergvärmepump
Typ av ventilation Självdrag
TV/Internet

Fiber indraget. Telia öppen fiber

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2022-11-03
Energiklass Energiklass C
Energiprestanda, primärenergital 84 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Information

Gemensamhetsanläggning GÖTEBORG TUVE GA:71
GA1Avtalsservitut, Last
1, 1959-08-26

Avtalsservitut ledning mm, Last
14-IM1-59/2452 - 1

Officialservitut väg, Förmån
14-TUV-311 - 1

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Tuve Ga:71

Planer och bestämmelser

Tuve,ändring Av Avstyckningsplan Över 1/16 Mtl Grimbo Sörgården, Avstyckningsplan (Beslutsdatum: 19420425)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Väg

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut LEDNING MM

Inteckningar

Inteckningar 13
Totalt belopp 933 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
ERA Säkert Köp Denna bostad bär kvalitetsstämpeln ERA Säkert Köp. Det innebär att bostaden är grundligt besiktigad (inkl okulär el- och VA-kontroll), samt omfattas av en Dolda fel-försäkring och en separat försäkring för självrisk och åldersavdrag för skada på gällande hemförsäkring. Detta innebär en större trygghet för dig som köpare. Observera dock att ERA Säkert Köp ej fråntar dig som köpare din undersökningsplikt.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta