Gavelradhus i populärt radhusområde!

 • Boendeform
  Radhus
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1982
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  143 m²
 • Biarea
  13 m²
 • Tomtareal/mark
  262 m²
 • Pris
  5 800 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Nu ges chansen att förvärva ett av de populära gavelradhusen uppe på Låkeberget. Mitt i grönskan med mysiga gårdar finner vi detta barnvänliga radhusområde som är beläget en kort väg från Torslanda Torg med dess butiker, kommunikationer, skola m.m. Detta hus har de senaste 10 åren blivit väl omhändertaget med smakfulla och smarta renoveringar. Idag finns här tre sovrum och ett vardagsrum och ett allrum men planlösningen erbjuder naturligt möjlighet till att bygga till ett extra sovrum om så önskas. Bostaden har även två badrum på vardera plan varav ett är nyrenoverat från hösten 2022 med moderna och stilrena materialval. Uteplatser finns i både väster och sydost vilket gör att du med detta läget får sol från morgon till kväll. Här finns även ett inglasat uterum.

I området finns en förskola och nedanför backen finns en vårdcentral och en busshållplats (500 m). Huset ligger nästan mittemellan Torslanda torg och Amhult centrum. Där finns mataffärer, klädaffärer, restauranger, frisörer, apotek och annat man behöver för att få vardagen att fungera.

Låter detta som något för Er? Boka in er på visning redan idag!

Välkommen på visning

Söndag

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Extra kontaktperson Lotta Bratland

Reg Fastighetsmäklare
Lotta Bratland

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall (Entréplan)

Välkomna in i en rymlig hall med avhängning och förvaring direkt innanför dörren i skjutdörrsgarderoben med spegeldörrar. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är vita. Under trappan har ett praktiskt förråd byggts, där möjlighet till förvaring finns. Hallen ger även möjlighet till fler förvaringsmöbler. Hela entréplanet är försett med komfortabel golvvärme.

Vardagsrum med uterum (Entréplan)

Vidare från hallen nås vardagsrummet som är spatiöst med gott om plats för större matsalsbord och stor soffgrupp. Parketten från hallen följer in i vardagsrummet och väggarna är vita. Från vardagsrummet nås det inglasade uterummet vilket ger ett extra rum från tidig vår till sen höst. Rummet ger möjlighet till större matbord eller stora loungemöbler. Vill man nyttja det längre går det bra att sätta in värme här.

Uteplats (Entréplan)

Från uterummet nås den lummiga baksidan med trälagd altan som har en elektrisk manövrad markis som går att fälla ut en solig eller regnig dag. Trädgården ger möjlighet till gräsmatta och även gott om planteringar. Baksidan ligger i västerläge vilket ger sol från eftermiddag till kväll.

Kök (Entréplan)

Det moderna köket nås från hallen. Köket är från Kvik och har vita luckor med snygga, rostfria beslag. Här ges gott om plats till förvaring och arbetsyta. Mellan skåpen sitter ett vitt kakel och bänkskivan går i grått bryter av snyggt. Den maskinella utrusningen går i rostfritt och består utav inbyggd ugn och mikro, hel kyl och frys, spishäll, och integrerad diskmaskin. På golvet ligger vitt klinker och väggarna är vita. Från köket nås tvättstugan och även en utgång till framsidan med härlig morgon/förmiddagssol att avnjuta morgonkaffet till. Även framsidan av huset har en liten gräsmatta samt stenlagd uteplats och gång invid huset. Även här finns en markis som fälls ut med fjärrkontroll.

Tvättstuga (Entréplan)

Från köket nås den smakfullt renoverade tvättstugan med gott om förvaring i skåp. På golvet ligger grå klinker och väggarna är vita med vitt kakel ovanför den rostfria diskbänken. Här finns tvättmaskin och torktumlare i praktisk höjd samt tvättställ. Vill man hellre hänga kläderna ute finns här en utgång till baksidan.

Badrum (Entréplan)

Badrummet på entréplan är helkaklat och går i ljusa toner . Här finns spegelskåp, tvättställ med kommod, dusch med glasdörrar och WC. Här finns också ett fönster, perfekt för naturligt ljus och vädring.

Allrum (Ovanvåning)

En trappa upp finns de mer privata delarna av bostaden. Allrummet är rymligt med plats för soffa och tv-möbler samt myshörna om så önskas. Kanske blir detta barnens TV-spelshörna? Här finns även möjlighet att bygga till ett extra sovrum om behovet finns.

Sovrum 1 (Ovanvåning)

Första sovrummet är i bra storlek med plats för dubbelsäng och skrivbord. Ljust och fint med fönster på husets gavelsida.

Sovrum 2 (Ovanvåning)

Även detta sovrum är rymligt med plats för säng och skrivbord. Här går väggarna i grått och fönstret vetter mot husets baksida och grönska. Här finns även inbyggda garderober.

Sovrum 3 (Ovanvåning)

Bostadens största sovrum är med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns gott om plats för förvaring i de inbyggda garderoberna. Här går väggarna i blått och även här kan man blicka ut över trädgårdens lugn.

Badrum (Ovanvåning)

Badrummet på övreplan är helkaklat och renoverat 2022 utav fackman i stilrena toner. De grå, stora kakel- och klinkerplattorna breder ut sig över badrummets väggar och golv och längst in finns ett vackert badkar med ett fönster ovanför för vackert ljusinsläpp. Här finns även dubbelhandfat, spegelskåp och handdukstork. Alltihop mycket modernt och smakfullt.

Förråd (Entréplan)

Vid ingången till huset finns ett rymligt, isolerat förråd med golvvärme. Perfekt till extra förvaring eller att använda som träningsrum som nuvarande ägare gjort.

Om boendet

Fastighets­beteckning GÖTEBORG BUR 131:3
Upplåtelseform Friköpt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Torslanda
Område Torslanda
Adress Låkebergsgatan 13
42334 Torslanda
Boarea (BOA) 143 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 13 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 262 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 262 m²
Antal rum 5 (varav 3-4 sovrum)
Taxeringsår 2021
Värdeår 1982
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 2 236 000 kr
Taxeringsvärde mark 1 519 000 kr
Summa taxeringsvärde 3 755 000 kr
Pris 5 800 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 4
Årlig elförbrukning 13 170 kWh/år
El 32 257 kr/år
Försäkrings­kostnad 5 493 kr/år
Samfällighet 18 000 kr/år
Summa driftkostnad 55 750 kr/år
Beskrivning av kostnader

I samfällighetsavgiften ingår renhållning, bredband/TV och vatten/avlopp (normal förbrukning).

Försäkring

Länsförsäkringar

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp Radhus i två plan
Byggår 1982
Utförda renoveringar

2012 Nytt tak
2012 Trappan renoverades
2012 Golvvärme nedre plan installerades
2014 Nytt kök (Kvick)
2014 Vardagsrum renoverades
2016 Tvättstugan renoverades
2016 Ny varmvattenberedare
2018 Uppdatering av badrum på entréplan
2019 Fasaden målades
2021 Nya fönster och dörrar

Grundmur Betong
Grund Platta på mark
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasadtyp Träfasad
Fönster 3-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Betongpannor
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Direktverkande el
Typ av ventilation Mekanisk frånluft
TV/Internet

Tele 2 Bas + 8 fria kanaler, internet 500/500 samt IP-telefoni

Övriga byggnader

Utanför bostadens entré finns ett förråd och garage i länga med elport med fjärrkontroll.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-02-01
Energiklass Energiklass D
Specifik energianvändning 52 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 99 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Bur Ga:7

Gemensamhetsanläggning

Göteborg Bur Ga:8

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19790906)

Inteckningar

Inteckningar 11
Totalt belopp 3 621 600 kr

Övrigt

Övrig information

Möjlighet att installera laddare för bil i garaget.

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
ERA Säkert Köp Denna bostad bär kvalitetsstämpeln ERA Säkert Köp. Det innebär att bostaden är grundligt besiktigad (inkl okulär el- och VA-kontroll), samt omfattas av en Dolda fel-försäkring och en separat försäkring för självrisk och åldersavdrag för skada på gällande hemförsäkring. Detta innebär en större trygghet för dig som köpare. Observera dock att ERA Säkert Köp ej fråntar dig som köpare din undersökningsplikt.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Torslanda

Torslanda är en utav Göteborgs kustnära stadsdelar med mestadels bostadsområden. Här finns mestadels villor men även en hel del bostadsrätter och radhus. Här erbjuds många fina naturområden med både skog och hav och samtidigt en härlig närhet till Göteborgs centrum. Kollektivt tar du dig enkelt till Göteborgs innerstad på några minuter och frekvens är mycket god. Från Lilla Varholmen kan du även ta dig över via färja till Göteborgs vackra skärgård och Öckerö kommun.

I Torslanda finns flertalet populära grundskolor, förskolor och öppna förskolor och många som vuxit upp här väljer att flytta tillbaka när de själva får barn. Den havsangränsande placeringen av orten gör att här finns många badplatser så som Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Lilleby och Sillvik. Sillviks naturreservat erbjuder långa vackra vandringsleder längs kusten. Tar man sig till den växande stadsdelen Björlanda, norrut, finns ytterligare några fler och även många idrottsplatser. Här finns många aktiviteter för barnen så som segling, bollklubbar, golf, ridning osv.

Kommunikationer

Se https://www.vasttrafik.se/ för mer information.