Modern tvåa i Brf Bäckebol!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1973
 • Våning
  2 av 2
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  58 m²
 • Avgift
  4 333 kr/mån
  inkl. värme, vatten samt p-plats. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån som avser kabel-TV.
 • Pris
  1 495 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Välkommen till denna charmiga lägenhet i populära BRF Bäckebol. Bostaden är i genomgående bra och modernt skick där en uppfräschning av ytskikt skett de senaste åren. Här finns en rymlig hall som har gott om förvaring i garderober, stort sovrum med utgång till balkongen, badrum med tvättmaskin och badkar, kök med gott om förvaring och ett ljust vardagsrum med härligt ljusinsläpp från två två väderstreck. Föreningen håller på med ett fasadbyte där de också glasar in och bygger ut balkongerna. Nästa ägare kommer att få njuta av en härlig inglasad balkong som dessutom blir större.

Här bor du nära serviceställen, härlig natur och promenadstråk samt buss kommunikation som snabbt tar dig in till staden.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information eller för visningsbokning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Hall med gott om plats för hallmöbel. Här finns även en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger ett ljust klinker och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp, tv-möbel och matbord om så önskas. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Kök

Välplanerat kök med svarta underskåp och vita överskåp där rostfria beslag snyggt bryter av. Mellan skåp och bänkskiva sitter ett läckert mosaik i lila. Här finns spotlights installerat. Den maskinella utrustningen består utav spishäll, ugn, diskmaskin, diskho och integrerad kombi kyl och frys.

Badrum

Halvkaklat badrum i grått med vitmålade väggar upptill. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp och badkar. Extra bekvämt är egen tvättmaskin men ska man tvätta mycket har även föreningen en tvättstuga som går att boka.

Sovrum

Lägenhetens sovrum ger möjlighet till dubbelsäng med tillhörande sängbord. Den goda platsen ger även möjlighet till annan möblemang. Här finns stora garderober till förvaring av kläder. Från sovrummet nås balkongen som ger plats för loungemöbler eller cafébord med stolar. Balkongen kommer att byggas ut och glasas in av föreningen 2024.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Hisings Backa
Område Hisings Backa
Adress Bäckebolslyckan 7
42254 Hisings Backa
Lägenhetsnr BRF 387
Lägenhetsnr LM 1103
Våning 2 av 2
Boarea (BOA) 58 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0.1416

Andelstal insats

0.1416

Andel av månadsavgift

0.001416

Andel av BRF netto­skuldsättning 101 625 kr
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 4 333 kr/mån
Ingår i avgiften

värme, vatten samt p-plats. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån som avser kabel-TV.

Avgifts­förändringar

Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på en månad.

Pris 1 495 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond finns
Inre reparationsfond 4 013 kr
Reparations­fond kontrollerad 2023-04-11

Parkering

Information

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck. Det finns 100 st. termogarageplatser och ett mindre antal p-platser under däck att hyra, för dessa är det separata köer. Det finns totalt 609 p-platser varav 36 gästparkeringar. Föreningen har också 7 stycken MC-platser.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Hushållsel 250 kr/mån
Hemförsäkring 150 kr/mån
Kabel-TV 80 kr/mån
Summa driftkostnad 480 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är schablonberäknade och beror på avtal med leverantörer samt förbrukning.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-06-24
Energiklass Energiklass E
Specifik energianvändning 121 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 136 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1973
Hiss Nej
Allmän information

Område byggdes 1972-1974 och består av ett antal olika hustyper. Det finns hus med och utan källare i olika våningshöjd och ett antal hus av loftgångstyp. HSB Brf Bäckebol består av 570 lägenheter i storlek mellan 1 r.o.k och 5 r.o.k och 19 lokaler med hyresrätt. Mellan husen finns sex stycken större innergårdar med såväl lekplats som grillplats. Det finns även många lekytor inom och i anslutning till området. Bredbandsleverantören är Telenor (fiberkabel upp till 1000 Mbit). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling via Tele2. Separat abonnemang krävs för bredband, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren. I månadsavgiften ingår digital-TV med fler än 20 olika kanaler

Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har ett antal lokaler, bl.a bastu och gym, föreningslokal och hobbylokal. Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Utförda renoveringar

2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen. Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler

Kommande renoveringar

2021 - Fasadprojektet pågår och omfattar nya fönster, fasader, tak, ombyggt ventilationssystem samt nya balkonger med inglasning. Där ingår nya förlängda och inglasade balkonger. Renoveringen är planerad att vara klart 2024.

Läs mer på hemsidan:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/fasadprojektet/

Förening

Namn HSB Brf Bäckebol i Göteborg
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Marken är tomträtt
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Hisings Backa

HSB Brf Bäckebol är ett område med mycket grönska och olika sorters växtlighet. Samtliga våra marklägenheter har uteplats.