Kommande försäljning

3:a i markplan med två uteplatser och parkering som ingår!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  2006
 • Våning
  1 av 2
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  73 m²
 • Avgift
  5 013 kr/mån
  inkl. inkl kabel-TV, bostadsrättstillägg och parkering.
 • Pris
  3 550 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Nu har vi nöjet att presentera denna perfekta trerummare med två uteplatser som ger sol från morgon till kväll. Uteplatserna bjuder på lättskött trädgård med planteringar, gräsmatta samt trälagd altan. Lägenheten har ett modernt kök, två sovrum i bra storlek, helkaklat badrum med egen tvättavdelning samt ett rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och utgång till den största av bostadens uteplatser. Hela bostaden är försedd med golvvärme för extra komfort. Extra plus till bostaden är det stora förrådet som ligger i anslutning till entrén och att parkeringsplats ingår i avgiften där laddstolpar installeras för tillfället och planeras vara klara under sommaren 2023. Utöver detta ingår även en odlingslott för den som har gröna fingrar och gillar plantering. Här bor ni i ett barnvänligt område i hjärtat av trädgårdsstaden Hildedal som är beläget med både närhet till natursköna områden och stadens puls. På en kort promenad nås Hisingsparken med sina vandringsleder, småsjöar och skog. Bostaden ligger även på gångavstånd till förskolor och skola.

Låter detta som något för er? Tveka inte att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Välkommen på visning

Söndag

Måndag

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Du välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter i garderoben samt avhängning direkt innanför dörren. På golvet ligger ett grå/svart klinker och väggarna är ljusa. Hela bostaden är försedd med härlig golvvärme.

Badrum

Helkaklat badrum som nås från hallen med ljusgrått klinker och ljusgrått kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat, spegel, väggskåp, handdukstork, badkar samt tvättmaskin (siemens 2021) och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovanpå.

Vardagsrum

Vidare från hallen möts du av ett härligt ljusflöde från de stora fönsterpartierna i vardagsrummet. Här finns gott om plats för större soffgrupp, bokhyllor, tv-möbel och övrig möblemang efter behov och önskemål. På golvet ligger en snygg ekparkett och väggarna är målade i en ljus ton. Härifrån nås även en av bostadens uteplatser med altan och gräsmatta.

Uteplats

Från vardagsrummet nås lägenhetens största uteplats i perfekt söderläge med både altan och gräsmatta. Perfekt att njuta av solen från morgon till eftermiddag. Här får med enkelhet plats med loungemöbler eller matgrupp, grill eller andra möbler efter önskemål. När kvällen kommer tar du dig till den andra uteplatsen och njuter av solens nedgång.

Sovrum 1

Bostadens största sovrum nås från vardagsrummet och ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring av kläder sker i garderoberna. På golvet följer ekparketten från vardagsrummet och väggarna är gråmålade.

Kök

Köket som är från Marbodal går i vitt med bänkskiva i ek som snyggt bryter av. Stänkskyddet som sitter mellan skåp och bänkskiva är praktiskt kakel som smidigt kan torkas av. Samtliga vitvaror bytet 2020. Kökets maskinella utrustning består utav kombinerad kyl/frys (whirlpool), induktionshäll, varmluftugn (electrolux), fläkt samt diskmaskin. Extra snyggt med spotlights belysning över köksbänk och i taket. Matplatsen hittar du intill fönstret med plats för 4 - 6 sittplatser. Från köket nås bostadens andra uteplats.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum ger gott om plats för enkelsäng, skrivbord och garderober. Perfekt till barnrum, arbetsrum eller gästrum.

Förråd

Mellan kök och vardagsrum finns förrådet. Rymligt och erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Här sitter även frånluftvärmepumpen som ger värmetillförsel i hela bostaden. ( denna ansvarar föreningen för)

Det andra förrådet hittar du vid ingången som är isolerat och försett med el.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Göteborg
Område Hildedal
Adress Växthusvägen 19
41749 Göteborg
Lägenhetsnr BRF 2015
Lägenhetsnr LM 1001
Våning 1 av 2
Boarea (BOA) 73 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Andel i föreningen

1.91652

Andelstal insats

1.91671

Andel av månadsavgift

0,0191652

Andel av BRF netto­skuldsättning 748 794 kr
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 5 013 kr/mån
Ingår i avgiften

inkl kabel-TV, bostadsrättstillägg och parkering.

Pris 3 550 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Parkering

Information

Till varje bostadsrätt tillhör en given parkeringsplats att nyttja. Parkeringsplatsen följer med vid köp och försäljning av bostadsrätten.
Man har rätt att hyra ut sin parkeringsplats i 2:a hand. Styrelsen behöver inte informeras om detta.

Extraplatser: De två extraplatser som finns tillgängliga hyrs ut löpande enligt nedan kösystem. Kostnad för en extraplats är 500 kr per månad.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 3
Hushållsel 1 375 kr/mån
Hemförsäkring 170 kr/mån
Vatten 107 kr/mån
Summa driftkostnad 1 652 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är individuella och beror på avtal med leverantörer samt förbrukning.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-04-23
Energiklass Energiklass E
Specifik energianvändning 68 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 116 kWh/m²

Byggnad

Byggår 2006
Hiss Nej
Allmän information

Föreningen äger fastigheten Göteborg Tuve 15:20. Den består av 8 st bostadshus i två våningar och 7 st bostadshus i tre våningar med 43 bostadslägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 st gemensam verktygsbod och 1 st sophus. Bostäderna färdigställdes 2006 och är fördelade på 11 st 2:or, 8 st 3:or, 23 st 4:or och 1 st 5:a. Till föreningen hör adresserna Kamomillvägen 1-51 och Växthusvägen 11-45.

Byggnad

Flerbostadshus i 2 våningar

Värme- och ventilations­anläggning

Uppvärmning: Värmepump (frånluft)
Ventilation: Frånluft

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egen tvättutrustning. Det finns en gemensam innergård med odlingslott, gemensam redskapsbod, återvinningsrum beläget på Kamomillvägen samt lekplats. Det finns även ett cykelrum på Kamomillvägen 3 för boende, separat kostnad (300 kr/år) för detta samt kösystem.

Utförda renoveringar

2021 - Byte av värmepumpar
2021 - Radonmätning med goda resultat d v s mycket låga värden
2018/2019 - Målning av parkeringsplatser
2017 - Målning trähusen
2014 - Utfördes en kompletterande målning av fönster
2013/2014 - Målades fasader delvis

TV/internet

Medlemmar i Botanikern har flera möjligheter när det gäller val av TV, bredband och telefoni. Man kan välja mellan iTux eller Telenor.
iTux är kommunikationsleverantör som förmedlar TV, Bredband och Telefoni-tjänster från olika tjänsteleverantörer.
Föreningen har ett avtal med Telenor om leverans av digital kabel-TV. Det innebär att du som boende har tillgång till Telenors Kanalpaket Bas via kabel-TV-uttaget i din bostad. Basutbudet finns även analogt.

Förening

Namn Riksbyggen Bostadsrättsförening Botanikern
Grundad 2005
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Hildedal

Brf Botanikern är en av flera bostadsrättsföreningar i trädgårdsstaden Hildedal. Området har tidigare varit en handelsträdgård och är mycket centralt beläget. Det är på bekväma avstånd nära till både butiker och serviceinrättningar, men även till strövområdet kring Slättadamm och Hisingsparken.

Kommunikationer

Från Hildedal går 17 bussen som snabbt tar er in till Göteborg C. Bussen går under vissa tider var 5:e minut.