Kvadratsmart 1,5:a med insynsskyddad och grönskade utsikt!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1970
 • Våning
  0 av 6
 • Rum
  1 rum
 • Boarea
  36 m²
 • Avgift
  2 204 kr/mån
  inkl. Inkl vatten, bostadsrättstillägg ochTelia triple-play. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 345 kr/mån som avser värme.
 • Pris
  1 295 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Vi har nöjet att erbjuda denna välplanerad etta med ett separat sovalkov och ett helkaklat badrum. Vardagsrummet är lätt att möblera och rymmer större soffa, garderober och tv-bord. De generösa fönsterpartierna släpper in vackert naturligt ljus och ger en härlig atmosfär. Från vardagsrummet kan du enkelt nås sovalkovn.

Denna etta är optimalt utformad och finns i en populär och välskött förening med trevliga och grönskande innergårdar. Här kan du njuta av en trevlig gemenskap och en skön atmosfär. Området har också utmärkta kommunikationer, och du bor endast en kort promenad från Selma Torg, där du hittar restauranger, mataffär, bibliotek, fiskaffär, caféer och mycket mer. Dessutom är grönområden med vackra promenadvägar bara en stenkast bort, vilket ger dig möjlighet att njuta av naturen.

Kom och upptäck denna fantastiska etta på Övralidsgatan 13, där du kan bo bekvämt och samtidigt ha allt du behöver inom räckhåll!

Välkommen att boka in dig för visning redan idag!

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Allmänt

Välkommen till denna fantastiska etta, som är otroligt välplanerad och perfekt lämpad för studenter eller för dig som ska flytta hemifrån för första gången. Den är belägen i Backa, omgivet av skogs- och strövområden. Dessutom finns det Selma Lagerlöfs torg i närheten, där det växer fram ett nytt bostadsområde kallat Selma stad med mataffärer, fiskaffär, bibliotek och mycket mer.

Boendet erbjuder utmärkta kommunikationsmöjligheter, som tar dig till Brunnsparken på bara 15 minuter, Lindholmen på 20 minuter och Chalmers på 30 minuter. Detta gör det enkelt att ta sig runt och upptäcka Göteborgs olika delar.

Du kommer att uppskatta den noggrant planerade layouten och designen av lägenheten, vilket skapar en bekväm och funktionell livsstil. Perfekt för att kunna studera eller för att njuta av det nya oberoendet efter att ha flyttat hemifrån.

Så varmt välkommen till denna underbara bostad, där du kommer att trivas och känna dig hemma!

Hall

Du välkomnas direkt av de härliga fönsterpartierna i kök och vardagsrum som släpper in mycket naturligt ljus. Häng av dig direkt till höger där avhängning finns. Här finns plats för garderob om så önskas.

Kök

Rakt fram från hallen når du bostadens moderna kök. Luckorna som går i svart ger goda förvaringsmöjligheter och arbetsbänken ger praktisk yta att arbeta på. Mellan skåpen och bänkskivan sitter kakel i vitt och svart. Den maskinella utrustningen består utav kyl/frys, diskho, spis med ugn och rostfri fläkt. Höjdpunkten i hela köket är den charmiga matplatsen intill det stora fönsterpartiet i sydöstläge, som erbjuder enastående vyer över grönområden.

Vardagsrum

Vardagsrummet är genomtänkt och rymligt, med gott om plats för soffa, tv-möbel och andra möbler. Det stora fönsterpartiet släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en fantastisk och grönskande utsikt.

Sovalkov

Från vardagsrummet nås sovalkoven. Den välplanerade sovalkoven och dess fönster öppnar möjligheter för att bygga ett sovrum. Här inne ryms en dubbelsäng om man så vill.

Badrum

Lägenhetens badrum är helkakalt med vitt kakel med en svart board på väggen och gråspräkligt klinker på golvet. Här finner du handfat, spegel, toalett och dusch. I badrummet finns även en tvättmaskin som gör vardagsbekymmer enklare.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Hisings Backa
Område Hisings Backa
Adress Övralidsgatan 13
42247 Hisings Backa
Lägenhetsnr BRF 880
Lägenhetsnr LM 0901
Våning 0 av 6
Boarea (BOA) 36 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 1
Andel i föreningen

0.06657

Andelstal insats

0.06655

Andel av månadsavgift

0.0006657

Andel av BRF netto­skuldsättning 41 206 kr
Överlåtelse­avgift 1 433 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 573 kr
Månadsavgift 2 204 kr/mån
Ingår i avgiften

Inkl vatten, bostadsrättstillägg ochTelia triple-play. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 345 kr/mån som avser värme.

Pris 1 295 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond finns
Inre reparationsfond 2 759 kr
Reparations­fond kontrollerad 2023-06-28

Parkering

Information

Föreningen har totalt 796 bilparkeringsplatser varav 430 garageplatser och 366 parkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. För närvarande är det kö till garageplatserna men parkeringsplatser brukar att finnas. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860. Det finns åtta laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hushållsel 150 kr/mån
Hemförsäkring 75 kr/mån
Värme 345 kr/mån
Summa driftkostnad 570 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är schablonberäknade och kan förändras beroende på förbrukning och leverantörsavtal.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-07-01
Energiklass Energiklass F
Specifik energianvändning 172 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 195 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1970
Hiss Ja
Allmän information

I föreningen finns det 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser. Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 rok – 155 st. 2 rok – 304 st. 3 rok – 308 st. 4 rok – 99 st. 5 rok – 20 st.

Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadrättsinnehavaran och bostadsträttstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkning. Varje lägenhet har en egen elmätare som blir fjärravläst 1 gång/månad. Föreningen har ett kollektivavtal med Telia, detta är Telia triple-play, d.v.s. bredband (500/500Mb), TV (ca 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Bostadsrättstillägget som man normalt tecknar till sin hemförsäkring ingår även den i avgiften.

Föreningen har information om hur frivillig inglasning av balkonger får göras. Fastighetsexpeditionen på Övralidsgatan 23 är öppen mån-fre 10-11, tis även 17-18.
Styrelsen är tillgänglig på måndagar kl 18-19 i Styrelserummet på Olshammarsgatan 4.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns tillgång till källar-, cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen erbjuder även samlingslokal, bastu, övernattningslägenhet, gym från 2017, pub som går att hyra, biljardrum, tvättstugor, vävstuga och biltvättplats. För att få mer info om föreningen så gå gärna in deras hemsida https://www.blastaden.se/
Blå Staden har fått pris för sina fina gårdar med öppna ytor och uteplatser.

Utförda renoveringar

2021-2022: Nya lekplatser, byte av cirkulationspump värme och VS2, installation av klimatjusterare, byte av frånluftaggregat (vind), byte av tilluftaggregat (källare/BV), elbesiktning, målning av sockeln, slipning och lackning trä i trapphus.
2020-2021: Byte av tappvattensledningar, trädgårdsunderhåll, taksäkerhet, renovering puben amaturer källaregång/förråd/garage, byte av tvättmaskiner, ombyggnad ventilation torktumlare, panelbyte och asbestsanering, inpasseringssystem tvättstugor, klinker loftgångar, takmålning loftgångar.
2019–2020: Renovering loftgångar. Ombyggnad entréer. Fasadtvätt. Installation av laddstolpar.
2018-pågående : Byte av tappvattenledningar, se mer på föreningens hemsida
2018–2019: Renovering av altan. Byte av altandörrar på bottenplan. Byte av panelbrädor. Renovering av posthus. Påbörjat arbete med byte av tappvattensledningar. Inköp av bänkar.
2017–2018: Byte av lägenhetsdörrar. Utbyte av låssystem. Renovering av gästlägenhet. Trädgårdsunderhåll. Utbyte av utomhusbelysning vid parkeringsdäck och lyktstolpar.
2016–2017: Ny bastu.
2015–2016: Frivillig badrumsrenovering.
2014–2015: Stamrenovering av tappvatten Karolinernas gata 1–3
2014: Renovering av hissar.
2011: Renovering av stammar.
2010: Rörinfodring avslutades.

Kommande renoveringar

Det pågår just nu ett byte av tappvattenledningar, se mer på föreningens hemsida.

Förening

Namn Riksbyggen Brf Blå Staden
Org. Nr 757201-7528
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta