Modern 2:a med inglasad balkong!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1970
 • Våning
  2 av 6
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  60 m²
 • Avgift
  4 055 kr/mån
  inkl. Inkl vatten, bostadsrättstillägg och Telia triple-play med bredband 500/500 mbit och kabel-TV. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 574 kr/mån som avser värme.
 • Pris
  1 395 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Nu kan vi presentera denna moderna tvårummare på våning 2 av 6 med grönskande utsikt från den inglasade balkongen i sydvästligt läge. Lägenheten har rymliga sociala ytor, kök på båda sidor med gott om förvaring och arbetsyta och matplats invid fönster. Här finner du köket som kommer att imponera på även de mest kräsna kockarna. Med eleganta svarta ytor och en praktisk köksö i vinkel är detta kök en dröm för matlagning och underhållning. Vidare från köket nås vardagsrummet med plats för större soffgrupp och annan möblemang. Härifrån nås även den inglasade balkongen som är en fridfull plats där du kan koppla av och njuta av naturens skönhet året om. Utsikten över grönskan skapar en atmosfär av ro och harmoni. Bostadens sovrum ger gott om plats för dubbelsäng och har praktiska inbyggda garderober. Lägenheten har även ett helkaklat badrum i neutrala toner med badkar och tvättavdelningen som både är praktisk och bekväm, vilket gör vardagens rutiner smidigare.

Detta är en bostad som passar den moderna livsstilen perfekt. Med en perfekt balans mellan stil och funktion, kan detta bli din nya bostad.

Föreningen Blå Staden är en av Sveriges största föreningar med mycket god ekonomi och trevliga gårdar. Där erbjuds det grillplatser, bänkar, härliga gräsytor och närheten till naturområde med slingor och utegym. Föreningen erbjuder även en gästlägenhet, pub som går att hyra, cykel och barnvagnförråd samt välutrustat gym som stod färdigt 2017. Föreningen har även gott om parkeringsplatser.

Kontakta mäklaren för mer information!

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Du möts av en välkomnande hall med gott om plats för avhängning direkt innanför dörren. Hallen är ljust inredd i naturfärg som ger en härlig känsla. På golvet ligger en sisalmatta i naturfärg.

Badrum

Från hallen når du det helkaklade badrummet i ljusa toner. Här finner du alla bekvämligheter du behöver, inklusive ett avkopplande badkar, handfat, spegelskåp, WC och en praktisk kombimaskin med en arbetsbänk ovanför. Perfekt arbetsbänk att vika kläder på eller sortera tvätten.

Kök

Köket är en riktig höjdpunkt med sin moderna svarta design och smarta layout. Den generösa köksön skapar gott om förvaring och arbetsyta samtidigt som den öppnar upp mot vardagsrummet och gör att man aldrig känner sig ensam vid matlagning. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, ugn och integrerad micro. En matplats intill fönstret rymmer bekvämt sex personer, vilket gör det till en idealisk plats för måltider och sociala stunder.

Sovrum

Sovrummet erbjuder gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord och har generösa garderober som ger dig gott om förvaringsutrymme för dina kläder och personliga ägodelar. Det är en lugn och avkopplande plats att återhämta sig i.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet har rikligt med naturligt ljus, vilket skapar en härlig atmosfär. Här finns gott om utrymme för en stor soffa, tv-möbel och andra möbler efter smak och behov. Från vardagsrummet når du också den inglasade balkongen som har ett sydvästligt läge, perfekt för att njuta av eftermiddagssolen.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Hisings Backa
Område Hisings Backa
Adress Olshammarsgatan 8
42247 Hisings Backa
Lägenhetsnr BRF 556
Lägenhetsnr LM 1203
Våning 2 av 6
Boarea (BOA) 60 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0,10264

Andelstal insats

0,10263

Andel av månadsavgift

0,0010277

Andel av BRF netto­skuldsättning 63 614 kr
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 4 055 kr/mån
Ingår i avgiften

Inkl vatten, bostadsrättstillägg och Telia triple-play med bredband 500/500 mbit och kabel-TV. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 574 kr/mån som avser värme.

Pris 1 395 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas
Reparations­fond kontrollerad 2023-09-21

Parkering

Information

Föreningen har totalt 796 bilparkeringsplatser varav 430 garageplatser och 366 parkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. För närvarande är det kö till garageplatserna men parkeringsplatser brukar att finnas. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860. Det finns åtta laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats.

Driftkostnad

Hushållsel 85 kr/mån
Hemförsäkring 150 kr/mån
Värme 574 kr/mån
Summa driftkostnad 809 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är enligt säljaren och kan förändras beroende på förbrukning och leverantörsavtal.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-07-01
Energiklass Energiklass F
Specifik energianvändning 156 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 178 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1970
Hiss Ja
Allmän information

I föreningen finns det 885 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser. Lägenheterna fördelas enligt följande: 1 rok – 155 st. 2 rok – 304 st. 3 rok – 308 st. 4 rok – 99 st. 5 rok – 20 st.

Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadrättsinnehavaran och bostadsträttstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkning. Varje lägenhet har en egen elmätare som blir fjärravläst 1 gång/månad. Föreningen har ett kollektivavtal med Telia, detta är Telia triple-play, d.v.s. bredband (500/500Mb), TV (ca 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). Bostadsrättstillägget som man normalt tecknar till sin hemförsäkring ingår även den i avgiften.

Föreningen har information om hur frivillig inglasning av balkonger får göras. Fastighetsexpeditionen på Övralidsgatan 23 är öppen mån-fre 10-11, tis även 17-18.
Styrelsen är tillgänglig på måndagar kl 18-19 i Styrelserummet på Olshammarsgatan 4.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns tillgång till källar-, cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen erbjuder även samlingslokal, bastu, övernattningslägenhet, gym från 2017, pub som går att hyra, biljardrum, tvättstugor, vävstuga och biltvättplats. För att få mer info om föreningen så gå gärna in deras hemsida https://www.blastaden.se/
Blå Staden har fått pris för sina fina gårdar med öppna ytor och uteplatser.

Utförda renoveringar

2021-2022: Nya lekplatser, byte av cirkulationspump värme och VS2, installation av klimatjusterare, byte av frånluftaggregat (vind), byte av tilluftaggregat (källare/BV), elbesiktning, målning av sockeln, slipning och lackning trä i trapphus.
2020-2021: Byte av tappvattensledningar, trädgårdsunderhåll, taksäkerhet, renovering puben amaturer källaregång/förråd/garage, byte av tvättmaskiner, ombyggnad ventilation torktumlare, panelbyte och asbestsanering, inpasseringssystem tvättstugor, klinker loftgångar, takmålning loftgångar.
2019–2020: Renovering loftgångar. Ombyggnad entréer. Fasadtvätt. Installation av laddstolpar.
2018-pågående : Byte av tappvattenledningar, se mer på föreningens hemsida
2018–2019: Renovering av altan. Byte av altandörrar på bottenplan. Byte av panelbrädor. Renovering av posthus. Påbörjat arbete med byte av tappvattensledningar. Inköp av bänkar.
2017–2018: Byte av lägenhetsdörrar. Utbyte av låssystem. Renovering av gästlägenhet. Trädgårdsunderhåll. Utbyte av utomhusbelysning vid parkeringsdäck och lyktstolpar.
2016–2017: Ny bastu.
2015–2016: Frivillig badrumsrenovering.
2014–2015: Stamrenovering av tappvatten Karolinernas gata 1–3
2014: Renovering av hissar.
2011: Renovering av stammar.
2010: Rörinfodring avslutades.

Kommande renoveringar

Det pågår just nu ett byte av tappvattenledningar, se mer på föreningens hemsida.

Förening

Namn Riksbyggen Brf Blå Staden
Org. Nr 757201-7528
Grundad 1969
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta