Ljus och Gemytlig Tvåa på Optimalt Läge!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1941
 • Våning
  2 av 3
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  50 m²
 • Avgift
  4 127 kr/mån
  inkl. värme, vatten och kabel-TV. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 125kr/mån.
 • Pris
  2 295 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Stig in i denna fantastiska och ljusa tvåa som utstrålar hemtrevnad mitt i hjärtat av det populära Almedal! Belägen på andra våningen, erbjuder denna bostad en fri och insynsskyddad plats som ger en känsla av lugn och avskildhet. Här välkomnas du av genomgående ljus, en väldesignad planlösning, och vackert bevarade ekstavparketter som ger rummet karaktär. Det moderna köket är en sann pärla, utformat med stil och praktiskt tänkande på båda sidor för att maximera arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Utrymmet invid fönstret är perfekt för ditt matbord, vilket skapar en ljus och inbjudande plats att njuta av måltider med naturligt ljus strömmande in.

Föreningen är inte bara trevlig utan även välunderhållen. Njut av gemenskap på den välskötta innergården, komplett med sittgrupper och möjligheter att grilla. Dessutom finns en tillgänglig övernattningslägenhet för uthyrning, vilket ger dig flexibilitet och extra utrymme för gäster.

Läget i Almedal är optimalt med en strategisk placering inom vägtullarnas gränsdragning. Bara några minuters promenad tar dig till buss- och spårvagnshållplatsen (Almedal), där flera linjer trafikerar med bekväma resvägar till city. Med knappt 10 minuters promenad når du Liseberg och Avenyn, vilket ger dig en oslagbar närhet till stadens pulserande liv. Dessutom finns ett flertal matvarubutiker i närområdet för din bekvämlighet. Skynda dig att uppleva det bästa av Almedal i denna charmiga bostad!

Missa inte tillfället att se denna underbara två! Boka in dig för visning idag eller kontakta mäklaren för mer information!

Välkommen på visning

Torsdag

Välkommen att boka in dig för visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkomnande rymlig hall som sätter tonen för ett hem där varje detalj räknas. Centralt placerad och gott med plats för avhängning och hallmöbel för extra förvaring. Här möts du av lugnet från ett tyst läge i området och tryggheten från en installerad säkerhetsdörr. Ljusa väggar skapar en känsla av rymd och ljus, medan det ursprungliga ekstavsparkettgolvet inte bara är vackert utan även sträcker sig sömlöst in i vardagsrummet utan trösklar.

Kök

Det moderna köket är en perfekt förening av design och funktionalitet, sträcker sig elegant på båda sidor och erbjuder generöst med utrymme för både arbete och förvaring. Tidlösa vita luckor kombinerat med stilrent svart kakel ovanför arbetsbänken skapar en smakfull kontrast och en känsla av tidlös elegans. Matplatsen, smakfullt belägen vid fönstret, skapar en naturlig plats för måltider medan du njuter av naturligt ljusflöde. Köket är komplett med en högkvalitativ maskinell utrustning, inklusive spishäll, fläkt, inbyggd ugn, mikrovågsugn och en smart kombinerad kyl och frys. Vitmålade väggar och ett ljust laminatgolv skapar en fräsch och inbjudande atmosfär, vilket gör köket till den idealiska platsen för social samvaro.

Vardagsrum

I vardagsrummet finns gott om plats för både en soffgrupp och matsalsmöbel om du önskar. Ljusa och luftiga vitmålade väggar ger en tidlös bakgrund, medan den bevarade ekstavsparketten i klassiskt fiskbensmönster ger en touch av elegans till rummet. Taket har sänkts och spotlights har smidigt fällts in i både hallen, vardagsrummet och sovrummet, vilket inte bara ger en modern touch utan också skapar en behaglig atmosfär med riktat ljus. Detta smarta designval framhäver varje detalj i rummet och ger en flexibel belysning som kan anpassas efter olika stämningar och behov. Oavsett om du slappnar av i soffan eller dukar upp för en trevlig middag, är vardagsrummet en plats där stil och bekvämlighet går hand i hand.

Badrum

Badrummet är renoverat 2015 i föreningens regi, stambyte genomfördes 2010. Väggarna pryds av kakel i en elegant vit nyans, medan golvet är smakfullt belagt med ljusgrått klinker. Badrummet erbjuder en bekväm layout som inkluderar WC, tvättställ med kommod, och en praktisk duschhörna komplett med en platsbesparande vikvägg i glas. Dessutom finns ett väggmonterat högskåp som ger ytterligare förvaringsmöjligheter, vilket är idealiskt för att hålla badrummet snyggt och organiserat.

Sovrum

Sovrummet, likt köket, blickar ut mot föreningens lummiga innergård och skapar en fridfull atmosfär. Detta rum erbjuder generöst utrymme där en dubbelsäng med tillhörande sängbord enkelt kan ta plats. För att möta dina förvaringsbehov finns både en inbyggd garderob och en rymlig dubbelgarderob med smidiga skjutdörrar. Väggarna är målade i ljusa toner, vilket skapar en luftig och inbjudande känsla, medan det vackra ekstavsparkettgolvet i original sätter pricken över i:et med en tidlös elegans.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Göteborg
Område Almedal
Adress Drivhusgatan 7
41264 Göteborg
Lägenhetsnr BRF 1009
Lägenhetsnr LM 1202
Våning 2 av 3
Boarea (BOA) 50 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

1,6345 %

Andelstal insats

1,6345 %

Andel av månadsavgift

0,016345

Andel av BRF netto­skuldsättning 328 522 kr
Överlåtelse­avgift 1 432,50 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 573 kr
Månadsavgift 4 127 kr/mån
Ingår i avgiften

värme, vatten och kabel-TV. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 125kr/mån.

Avgifts­förändringar

Avgiften höjdes med 15 % från och med 2024-01-01 med anledning av ökade ränte- och driftkostnader. Föreningen planerar för framtida höjningar av avgiften enligt index. Tidigare höjning med med 10 % från och med 2023-01-01. Under september och december 2022 konverterade föreningen två lån till en ränta på 3,68 % och bindningstid t.o.m. hösten 2024. Det ena lånet avser 7 720 000 kr och det andra lånet 2 006 400 kr.

Pris 2 295 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Parkering

Information

Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är ca 400 kr/mån.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hushållsel 296 kr/mån
Hemförsäkring 109 kr/mån
Bredband 125 kr/mån
Summa driftkostnad 530 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är enligt säljaren och i elen inkluderas elnätet och handeln. Det kan komma att förändras beroende på förbrukning och leverantörsavtal.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2021-03-24
Energiklass Energiklass D
Specifik energianvändning 120 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 96 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1941
Hiss Nej
Allmän information

År 2004 grundades föreningen Brf Drivhusgatan, bestående av fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10 (Helmutsrogatan 5 A-B/Drivhusgatan 5-7), Göteborg Krokslätt 11:11 (Drivhusgatan 9-13/Thorburnsgatan 10) och Göteborg Krokslätt 11:12 (Thorburnsgatan 8 A-C). Föreningen äger samtliga nämnda fastigheter, som inkluderar 69 bostadslägenheter och 18 affärslokaler. Föreningen innehar marken där fastigheterna är belägna och påverkas därmed inte av eventuella höjningar av tomträttsavgifter.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns två tvättstugor utrustade med torkrum i föreningen. Dessutom finns tre cykelförråd tillgängliga för medlemmarna. För dem som behöver tillfälligt boende finns en gästlägenhet tillgänglig, komplett med kök och badrum. Det är möjligt att hyra gästlägenheten till en kostnad av 250 kr per natt.

Utförda renoveringar

Nedan finns ett urval av utförda och planerade renoveringar för mer information se årsredovisningen eller kontakta styrelsen.
Genomförda renoveringar:
1983-1985: Takbyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädning av fasader.
2001: Översyn och renovering av tak.
2002: Renovering elinstallationer.
2008: Radonmätning av fastigheten. Byte av samtliga kodlås utanför entréer.
2009-10: Säkerhetsdörrar och postboxar installerades och trapphusen målades om. Uppgradering av elen till 3-fas. Byte från gasspisar till elspisar.
2009-2010: VA-stambyte och renovering av badrum.
2010: Fasadtvätt.
2010: Byte av värmeväxlare.
2010-2011: OVK besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll).
2011: Målning av fönster.
2012: Bredbandsbolaget tar över TV, Telefoni och Bredband allt inkluderas i avgiften.
2012: Installation av portar tillsammans med grannföreningen.
2012: Garantibesiktning av Badrummen, kommer innebära vissa ombyggnationer men ingen kostnad för föreningen då det går på garanti.
2012: Energioptimering genom värmejusteringar och byte av termostatventiler på befintliga radiatorer.
2013: Byte av maskiner i tvättstugan
2014: Relining av avloppsrören i fastigheternas bottenplan. Samtidigt renoverades samtliga badrum.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Fasaden tvättades. Två tvättmaskiner i den mindre tvättstugan byttes och en i den större. Nya utemöbler på innergården
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats, Under hösten har SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) inletts där de ser över brandskyddet och säkerheten vid händelse av brand i alla föreningens gemensamma utrymmen. Belysning med rörelsesensorer installerad på alla vindar.
2017: OVK (obligatorisk ventilationskontroll).
2019: Föreningen har bytt ut alla gemensamma lås och även ändrat till rörelsekänslig belysning i trappuppgångar och källare.
2021: Renoverades torkrummet tillhörande den mindre tvättstugan.
2021: Fasadtvätt
2023: Byte av torkskåp, takräcke och hängrännor, OVK

Kommande renoveringar

Det större underhållet som är planerat är renovering/byte av fönster.

TV/internet

TV bas och bredband via Telenor. (Obligatoriskt tillägg om 125 kr/mån).

Förening

Namn BRF Drivhusgatan
Org. Nr 769610-3782
Grundad 2004
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Almedal

I det växande området Almedal finner du boendemiljö med närhet till både stadens centrum och vackra grönområden. Beläget mellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som en naturskön bakgrund, erbjuder detta område möjligheter till en bekväm och spontan stadsupplevelse, på bekvämt avstånd från stadens puls.

Almedal utgör en del av den framväxande stadsdelen Södra Centrum – ett levande område med en harmonisk blandning av bostäder, kontor, butiker och kaféer. I takt med stadsutvecklingen och expansionen blir Södra Centrum en naturlig förlängning av innerstaden. Inom några år planeras området få ytterligare 2500 bostäder, vilket skapar efterfrågan på nya butiker, kaféer och restauranger. Längs Mölndalsån planeras även en grönskande promenadväg med små broar och sittplatser. Med andra ord är detta område idealiskt för den aktiva stadsbo som värdesätter livskvalitet, harmoni och en bekymmersfri vardag.

I Almedal bor du i en modern stadsdel som ligger nära stadens centrum samtidigt som det är lugnt, grönt och fridfullt. Här finns närhet till vackra naturupplevelser i Änggårdsbergen. En kort promenad tar dig till Korsvägen med Världskulturmuseet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig enkelt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på några minuter. Det tar inte lång tid, och du kommer förvånas över hur sällan du faktiskt behöver använda bil.

Almedal har fått sitt namn från en lantegendom i Skår, vilken i sin tur namngavs efter en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau byggde arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och gav bostadsområdet samma namn som linnefabriken. På den tiden låg området i stadens utkant och bestod främst av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.