Budgivning pågår

Rymlig bostad med en härlig inglasad balkong!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Våning
  2 av 2
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  106,4 m²
 • Avgift
  7 965 kr/mån
  inkl. inkl värme, vatten samt parkering. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån som avser kabel-TV.
 • Pris
  2 895 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Välkommen till denna fina bostad med en perfekt planlösning och underbar inglasade balkong som erbjuder en trevlig utsikt över innergården. När ni kliver in möts ni av en stor och rymlig hall med plats för fler olika typer av avhängningsmöjligheter. Ett stort och välkomnande vardagsrum med direkt utgång till den fantastiska balkongen som nyligen renoverades av föreningen. Balkongen kan nyttjas alla årstider tack vare inglasningen och blir ett extra rum. Här finns gott om plats för avkoppling och sociala sammankomster. Det rymliga köket inbjuder till kreativitet och matlagning, och erbjuder en perfekt plats för familjen att samlas. Lägenheten erbjuder fyra välplanerade sovrum med plats för byrå, garderob samt skrivbord för den som önskar. Varje sovrum är utformat för att skapa en lugn och avkopplande atmosfär för en god natts sömn. Bostaden har ett helkaklat badrum med tvättavdelning och en toalett för att underlätta vardagen. Ett extra plus med bostaden är att det finns en reparationsfond att ta del utav på ca 10 000 kr.

Området runt bostaden är lugnt och attraktivt, vilket ger en fridfull och trivsam miljö att bo i. Med promenadavstånd till centrala Bäckebol och Selma Lagerlöfts torg har ni också tillgång till alla bekvämligheter och faciliteter som området har att erbjuda på.

Denna bostad är verkligen det perfekta valet för en växande familj som söker en harmonisk och funktionell livsmiljö. Missa inte chansen att kalla denna plats för ert nya hem!

Aktuellt bud 2 800 000 kr
Läs mer om hur budgivning går till

Mäklare

Ansvarig mäklare Louise Wellrath

Reg Fastighetsmäklare
Louise Wellrath

Extra kontaktperson Minna Bahmiary

Reg Fastighetsmäklare
Minna Bahmiary

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Ni välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Avhängning av ytterkläderna hittar ni direkt innanför dörren. Från hallen nås köket, vardagsrummet, badrum och två av de fyra sovrummen. Väggarna är vita och på golvet ligger ett snyggt parkettgolv som är genomgående för hela bostaden.

Kök

På höger sida av hallen hittar ni det välordnade köket i vitt, komplett med generösa skåp och rikligt med arbetsyta. Den maskinella utrustningen inkluderar en spis, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Mellan arbetsbänken och skåpen sitter ett terrakotta färgat kakel. Den perfekta platsen för matsalsbordet hittar ni invid fönstret med plats för matgrupp för 4 - 6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och erbjuder gott om plats för en bekväm soffgrupp, en TV-möbel och eventuellt även ett matsalsbord om så önskas. Rummet badar i fantastiskt naturligt ljus, tack vare de stora fönstren som släpper in rikligt med dagsljus. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita. I taket finns även spotlights installerade. Från vardagsrummet har ni enkel tillgång till bostadens inglasade balkong. Balkongen är nyligen renoverad av föreningen och utbyggd för att ge extra utrymme. Här får med enkelhet plats med större loungegrupp eller utemöbler. Härifrån har man en underbar utsikt över gården och lekplatsen. En perfekt plats att tillbringa tid på under hela året.

Sovrum 1

Vidare från vardagsrummet nås en hall med gång till två av de fyra sovrummen. Det första sovrummet är rymligt och rymmer såväl dubbelsäng som enkelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även möjlighet att installera garderober om så önskas.

Klädkammare & toalett

Mellan sovrum 1 och sovrum 2 finns en rymlig klädkammare med rikligt med plats till förvaring. Det finns även en toalett som är försedd med WC, handfat och spegelskåp.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är rymligt och rymmer enkelsäng med skrivbord och garderober eller dubbelsäng med tillhörande sängbord. På golvet ligger parkettgolvet och väggarna är vita.

Sovrum 3

Detta sovrum är bostadens största sovrum. Här finns en stor skjutdörrsgarderob med rikligt av förvaring av kläder. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från fönstret och rymmer en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat med terrakottafärgat klinker och ljust kakel. Här finns en dusch med duschvägg i glas, WC, handfat och spegel. Utöver detta finns även en tvättmaskin med en arbetsyta ovanpå samt väggfästa skåp. Detta förenklar verkligen vardagen och ger er tid till annat. De två fönsterna ger härligt naturligt ljus och praktiska för vädring.

Sovrum 4

Även detta sovrum är i bra storlek och används idag som barnrum. Här finns plats för enkelsäng, skrivbord och garderober. På golvet ligger parkettgolvet som är genomgående för bostaden och väggarna är vitmålade.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Hisings Backa
Område Hisings Backa
Adress Bäckebolsängen 17
42254 Hisings Backa
Lägenhetsnr BRF 41
Lägenhetsnr LM 1201
Våning 2 av 2
Boarea (BOA) 106,4 m² (enligt Bostadsföreningen)
Antal rum 5 (varav 4 sovrum)
Andelstal insats

0.2556

Andel av månadsavgift

0.002556

Andel av BRF netto­skuldsättning 183 442 kr
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 7 965 kr/mån
Ingår i avgiften

inkl värme, vatten samt parkering. Utöver detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/mån som avser kabel-TV.

Avgifts­förändringar

Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på en månad.

Pris 2 895 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond finns
Inre reparationsfond 10 952 kr

Parkering

Information

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck. Det finns 100 st. termogarageplatser och ett mindre antal p-platser under däck att hyra, för dessa är det separata köer. Det finns totalt 609 p-platser varav 36 gästparkeringar. Föreningen har också 7 stycken MC-platser.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 5
Hushållsel 500 kr/mån
Hemförsäkring 250 kr/mån
Kabel-TV 80 kr/mån
Summa driftkostnad 830 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är schablon beräknade och kan variera beroende på leverantörsavtal och förbrukning.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-06-24
Energiklass Energiklass E
Specifik energianvändning 121 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 136 kWh/m²

Byggnad

Hiss Nej
Allmän information

Område byggdes 1972-1974 och består av ett antal olika hustyper. Det finns hus med och utan källare i olika våningshöjd och ett antal hus av loftgångstyp. HSB Brf Bäckebol består av 570 lägenheter i storlek mellan 1 r.o.k och 5 r.o.k och 19 lokaler med hyresrätt. Mellan husen finns sex stycken större innergårdar med såväl lekplats som grillplats. Det finns även många lekytor inom och i anslutning till området. Bredbandsleverantören är Telenor (fiberkabel upp till 1000 Mbit). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling via Tele2. Separat abonnemang krävs för bredband, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren. I månadsavgiften ingår digital-TV med fler än 20 olika kanaler

Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har ett antal lokaler, bl.a bastu och gym, föreningslokal och hobbylokal. Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Utförda renoveringar

2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen. Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler

Kommande renoveringar

2021 - Fasadprojektet pågår och omfattar nya fönster, fasader, tak, ombyggt ventilationssystem samt nya balkonger med inglasning. Där ingår nya förlängda och inglasade balkonger. Renoveringen är planerad att vara klart 2024.

Läs mer på hemsidan:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/fasadprojektet/

Förening

Namn HSB Brf Bäckebol i Göteborg
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Marken är tomträtt
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Hisings Backa

HSB Brf Bäckebol är ett område med mycket grönska och olika sorters växtlighet. Samtliga våra marklägenheter har uteplats.