Nyproducerat i naturskönt läge!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  2024
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  85 m²
 • Tomtareal/mark
  2 908 m²
 • Pris
  4 540 000 kr Prisförslag Lånelöfte

Nu har du chansen att förvärva en fastighet med bygglov på ett helt nytt Älvsbyhus, bygglovet är betalt och klart och inflytt beräknas till våren 2024.
Här i vackra Talbo bor du granne med sjön Stora Hällungen och har en närmast magisk natur alldeles inpå knuten samt relativt nära service och bekvämligheter. Buss 331 och 334 tar dig till och från Stenungsunds Station på ca: 10 minuter. Stenungsund är en trivsam kommun där du alltid har nära till havet och naturen men också en levande tätort där du har all tänkbar service. Kortare resväg har du till Ödsmål där du bl.a. hittar affär, förskola och skola. Här lever man i en harmonisk och fridfull tillvaro.

Bygglov finns för Villa Selma som är ett 1,5-planshus om 85 kvm i bottenplan och 44 kvm i övre plan, totalt 129 kvm boarea om man väljer att inreda övervåningen. I huset ryms två till fem rum beroende på utformning.
Du skulle även kunna välja ett annat hus ur Älvsbyhus sortiment, då krävs dock en ändring av bygglovet.
Idag står ett Attefallshus på tomten om ca: 22 kvm, som det går att bo i under byggtiden, detta är en bra möjlighet till att spara pengar under byggtiden. För frågor kring husentreprenaden vänligen kontakta Emelie Hamnes på Älvsbyhus, Tel: 072-973 03 95 mail: emelie.hamnes@alvsbyhus.se

För att lägga bud på fastigheten kontakta ansvarig mäklare. Bud lägger man på tomten och ett uppskattat pris för denna är ca: 1 400 000 kr.

Välkommen på visning

Söndag

Visningsanmälan krävs, välkomna!

Mäklare

Ansvarig mäklare Johan Svensson

Reg Fastighetsmäklare
Johan Svensson

Extra kontaktperson Joakim Tevell

Reg Fastighetsmäklare, Kontorschef
Joakim Tevell

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Med Selma får du ett litet, mysigt och gediget trähus på 85 m² nedervåning och 44 m² inredningsbar övervåning. Som växande familj är det här ett smart val. På nedre plan går det att få 1-2 sovrum. Och övre plan rymmer minst lika många rum. Är du osäker på hur många rum du faktiskt vill ha kan du vänta med att inreda övervåningen. Den är nämligen förberedd för vvs, el och data - och kommer med trappa, fönster och underlagsgolv. Samtidigt är Selma ett socialt hus. Både kök och vardagsrum får ta ordentligt med plats. Här går det att spela brädspel i ena änden av vardagsrummet och se favoritfilmen i andra. Sommartid behöver du bara öppna upp altandörren och från soffan ha uppsikt över lekande barn.

Alla våra 1,5-planshus går att få med tillvalet 34 graders taklutning med förhöjt väggliv. Det gör ytan på övervåningen rymligare. Även takkupa är ett populärt tillval och gör övervåningen både ljusare och luftigare.

Om boendet

Fastighets­beteckning STENUNGSUND BRÄCKE 1:41
Upplåtelseform Friköpt
Län Västra Götaland
Kommun Stenungsund
Ort Ödsmål
Adress Talbo 124
44495 Ödsmål
Boarea (BOA) 85 m² (enligt Säljaren)
Boarea­beskrivning

Viss avvikelse kan förekomma. 129 kvm med inredd övervåning. Huset som står på tomten idag är ca: 22 kvm enligt Lantmäteriet.

Tomtbeskrivning

Försäljningen är knuten till Älvsbyhus.

Tomtareal/mark 2908 m² (enligt Lantmäteriet)
Byggnadsarea 104 m²
Totalareal 2 908 m²
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Taxeringsår 2021
Värdeår 2015
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 202 000 kr
Taxeringsvärde mark 580 000 kr
Summa taxeringsvärde 782 000 kr
Pris 4 540 000 kr (Prisförslag)
Försäljningssätt

Prisförslaget är baserat på kostnaden för både tomt och hus. Budgivningen kommer att ske på befintlig fastighet med ett föreslaget pris om ca: 1 400 000 kr.

Driftkostnad

El 12 000 kr/år
Vatten & avlopp 6 000 kr/år
Renhållning 2 200 kr/år
Försäkrings­kostnad 5 000 kr/år
Samfällighet 1 500 kr/år
Summa driftkostnad 26 700 kr/år
Beskrivning av kostnader

Driftskostnaderna är uppskattade och kan komma att variera beroende på avtal och användning. Fastighetsskatt gäller för fastigheten i nuvarande form. År 2024 med nybyggt hus blir skattebefriat fram till år 2039. Möjlighet finns till amorteringsfritt upp fem år.

Byggnad

Allmän information

Länk till huset: https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/1.5-planshus/selma/

Byggnadstyp 1,5-planshus
Byggår 2024
Grund Krypgrund
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasadtyp Träfasad
Fönster 3-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Betongpannor
Byggnads­kommentar

Uppgifterna om huset baseras på nyproduktionen.

Vatten Djupborrad brunn
Avlopp Sluten tank + BDT
Typ av uppvärmning Frånluftsvärmepump, vattenburen värme

Samfällighet, servitut etc.

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: Avloppsanläggning - Se beskrivning

Inteckningar

Inteckningar 3
Totalt belopp 1 000 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Ödsmål

Talbo
Talbo är beläget strax norr om Stenungsund, på västra sidan om sjön Stora Hällungen. Talbo badplats är mycket populär på sommarhalvåret och vill man verkligen ut och vandra i naturen ligger Svartedalens naturreservat inte långt borta. Som sagt så bor man omgiven av otroligt vacker natur men dock ändå relativt nära service och bekvämligheter. Buss 331 och 334 tar dig till och från Stenungsunds Station på ca: 10 minuter. Kortare resväg har du till Ödsmål där du bl.a. hittar affär, förskola och skola. Här lever man i en harmonisk och fridfull tillvaro.

Allmänt om Stenungsund
Stenungsund är en trivsam kommun där du alltid har nära till havet och naturen men också en levande tätort där du har all tänkbar service. Stenungstorg har ett stort utbud av affärer, resturanger, bibliotek, biograf och mycket mer. Allt beläget precis vid havskanten.I kommunen finns skolor till och med gymnasienivå.

Kommunikation
Från Stenungsunds central går, med täta intervaller, både bussar och tåg norr och söderut samt ut till Tjörn och Orust. Det är också nära till E6 för den som föredrar bilen. Mer info www.vasttrafik.se