Såld

Anrik fastighet i Kungälvs äldre del!

 • Boendeform
  Småhus
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Rum
  8 rum
 • Boarea
  208 m²
 • Biarea
  49 m²
 • Tomtareal/mark
  2 419 m²

Vi har fått förmånen att förmedla en av Kungälvs mest historierika villor i den gamla delen av staden med all sin historia och charm. Vid foten av Fontinberget ligger Östra Gatan lugnt och fridfullt invid älven som avgränsar mot Bohus fästning. Stenblocken i villans grundläggning förmodas komma just från fästningen. Villan har ett fantastiskt läge som det sista huset på södersidan av vägen som vetter mot älven och fästningen.

I husets tidiga dagar hyrdes det ut rum och det är inte vilka som helst som har uppehållit sig här, i villans övre glasveranda har exempelvis konstnären Gösta Sandels stått och målat några av sina verk då han hyrde in sig på övervåningen under 1914-15. En del av hans tavlor blev föremål för betalning av mat och dryck från kvällar på dåvarande Stadskällaren - dagens Fars Hatt. Även Pär Lagerkvist har suttit och filat på sina alster i det gamla biblioteket på ovanvåningen med sina pipor nära till hands.

Vid intresse, kontakta ansvarig mäklare Jerry Nyberg!

Mäklare

Ansvarig mäklare Jerry Nyberg

Reg Fastighetsmäklare/​Cert. Nyproduktion
Jerry Nyberg
4,6 / 5 67 omdömen från Hittamäklare
Jag heter Jerry Nyberg och har haft en dröm om att få jobba som fastighetsmäklare sedan länge. Jag har förmånen att få jobba med det jag allra helst vill göra, hjälpa människor att hitta sitt drömboende. Jag älskar mäklaryrket eftersom det är så omväxlande, ingen dag är den andra lik. Dessutom får man förmånen att hjälpa människor genom en av de största affärerna i sitt liv. Tacksamheten från nöjda säljare och köpare är svårslagen och just kundnöjdheten är något som jag eftersträvar i varje affär. Bosatt på Koön i Marstrand så har jag en god lokalkännedom i området vilket ger er en större trygghet i er bostadsaffär. Med en bakgrund inom sälj före min mäklarkarriär känner jag att jag nu har hamnat helt rätt, jag brinner verkligen för mitt yrke, leder er som kunder genom hela affären och jobbar för att ni ska känna att ni har valt rätt när ni ger mig äran att förmedla er bostad oavsett om det är en villa eller bostadsrätt!
Läs mer

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Generell information

Upplåtelseform Friköpt
Ort Kungälv
Adress Östra gatan 34
44231 Kungälv
Boarea (BOA) 208 m²
Biarea (BIA) 49 m²
Tomtareal/mark 2419 m²
Antal rum 8

Karta