Kommande försäljning

Mycket välplanerad enplansvilla från 2014!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  2014
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  146 m²
 • Biarea
  0 m²
 • Tomtareal/mark
  936 m²
 • Pris
  4 080 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Välkommen till denna välplanerade enplansvilla i nära nyskick och med mycket bra planlösning. Villan rymmer hela fyra sovrum, stort kök och vardagsrum, två badrum och ett extra allrum för barnen. Här finns också en stor och bred uppfart med plats för två bilar samt ett garage med värme via luft/luftvärmepump och en praktisk arbetsbänk med förvaring. Tomten är plan och i bra storlek med en liten lekstuga och en stor altan med eftermiddags- och kvällssol. Villan ligger i ett populärt bostadsområde i Göta med närhet både till skola och förskola samt till naturen och bad i Ryrsjön.

Mäklare

Ansvarig mäklare Maria Kjellberg

Reg Fastighetsmäklare
Maria Kjellberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Hall

Välkommen in i bostaden genom hallen där plats för avhängning finns på krokar eller hatthylla. På golvet i hallen ligger ett stilrent och praktiskt klinker som senare övergår i den parkett som återfinns genomgående i bostaden.

Kök

Till vänster från hallen ligger köket där plats för matbord finns vid de stora fönstren som vetter ut mot husets trädgård på framsidan. Skåp och lådor går i klassiskt vitt och köket erbjuder gott om både förvaring och arbetsyta. Maskinellt är köket utrustat med kyl, frys, ugn, micro, diskmaskin, spishäll och fläkt. Bardisken skapar en semiöppen planlösning mellan köket och vardagsrummet och erbjuder en härlig social yta för familj och vänner att umgås på.

Tvättstuga

Innanför köket ligger bostadens tvättstuga som är utrustad med upphöjd tvättmaskin och torktumlare för smidig hantering. Här finns en tvättho och gott om bänkyta som underlättar hanteringen av tvätten samt bra förvaringsutrymmen i skåp och lådor. Rummet fungerar också som bostadens groventré och på golvet ligger ett snyggt och tåligt klinker.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort med gott om plats att skapa både en mysig tv-hörna för hela familjen och en extra matplats om så önskas. De stora fönstren och balkongdörren ut mot altanen på baksidan ger ett mycket fint ljusinsläpp till rummet och kaminen skapar såväl stämningsfullt ljus som värme under årets lite kallare månader. Altanen utanför fönstren är även den stor med plats för såväl en matgrupp som loungemöbler.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum ligger avskilt från de andra sovrummen i huset och har gott om plats för dubbelsängen. Här finns även en dörr ut till altanen på baksidan, perfekt för den som vill smita ut med morgonkaffet för en stunds lugn och ro eller för vädring innan läggdags efter en varm och solig dag.

Badrum 1

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger ett stort badrum inrett med både wc, dusch och hörnbadkar. Badrummet är helkaklat med grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns också ett handfat med kommod.

Allrum

Till höger från hallen ligger ett allrum med plats att skapa en avskild tv-hörna för barn eller ungdomar.

Badrum 2

Från allrummet nås bostadens andra badrum som även det är helkaklat med grått klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här är inrett med dusch, wc, handfat med kommod och ett spegelskåp.

Sovrum 2

Sovrum 2 är i bra storlek med plats för säng och övrig möblering. Här finns också en stor garderob med skjutdörrar.

Sovrum 3 och 4

Bostadens tredje och fjärde sovrum är lite mindre än de två andra sovrummen men även här finns plats för såväl säng som övrig möblering som exempelvis skrivbord eller byrå/garderob.

Klädkammare

I anslutning till bostadens allrum finns även en klädkammare som erbjuder gott om förvaringsutrymme.

Om boendet

Fastighets­beteckning LILLA EDET FUXERNA 6:251
Upplåtelseform Friköpt
Län Västra Götaland
Kommun Lilla Edet
Ort Göta
Adress Ryrsboholmvägen 7
46335 Göta
Boarea (BOA) 146 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 0 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 936 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 936 m²
Antal rum 6 (varav 4 sovrum)
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 2014
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 2 208 000 kr
Taxeringsvärde mark 441 000 kr
Summa taxeringsvärde 2 649 000 kr
Pris 4 080 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 4
Årlig elförbrukning 11 000 kWh/år
Hushållsel 22 800 kr/år
Vatten & avlopp 12 400 kr/år
Försäkrings­kostnad 5 454 kr/år
Summa driftkostnad 40 654 kr/år
Beskrivning av kostnader

I kostnaden för hushållsel ligger även kostnaden för värme. Säljaren har dock inte bott i huset hela året.

Byggnad

Byggår 2014
Grund Betongplatta
Stomme Trä
Fasadtyp Stående träpanel
Fönster Isolerfönster
Taktyp/​takbeklädnad Betongpannor
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Frånluftsvärmepump via golvvärme
Typ av ventilation Mekanisk frånluft
TV/Internet

Fiber finns indraget.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2015-11-11
Energiklass Energiklass B
Energiprestanda, primärenergital 40 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Bostäder vid ryrsboholmvägen, Detaljplan (Beslutsdatum: 2009-04-22, Registreringsdatum: 2009-11-19)

Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

Vänersborgsviken och göta älv, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2022-05-16, Registreringsdatum: 2022-05-24, Senast ändrad: 2023-10-25)

Inteckningar

Inteckningar 2
Totalt belopp 2 600 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
ERA Säkert Köp Denna bostad bär kvalitetsstämpeln ERA Säkert Köp. Det innebär att bostaden är grundligt besiktigad (inkl okulär el- och VA-kontroll), samt omfattas av en Dolda fel-försäkring och en separat försäkring för självrisk och åldersavdrag för skada på gällande hemförsäkring. Detta innebär en större trygghet för dig som köpare. Observera dock att ERA Säkert Köp ej fråntar dig som köpare din undersökningsplikt.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Fuxerna

Allmänt

Göta är beläget 3 km, strax söder om Lilla Edet. Här finner du bland annat Ryrsjön som är en bad- och fiskesjö med härlig natur runtom. Rid-, fotbolls- och brukshundsklubb finns inom gångavstånd.

Lilla Edet är en tätort vid E45 och centralort i Lilla Edets kommun belägen 22 km söder om Trollhättan, 54 km norr om Göteborg och 19 km öster om Ljungskile (väg 167 mot Ljungskile). Lilla Edets kommun har på senare år haft en hög andel personer som flyttat till kommunen tack vare förbättrade kommunikationer med både motorvägen men även pendelstationen i Lödöse. Från pendelstationen tar man sig till Göteborg på 25 minuter och Trollhättan på ca 15 minuter.

Delar som också ingår i kommunen är Lödöse, Nygård, Ström, Västerlanda och Hjärtum. Det bor ca 5000 personer i samhället och drygt 14000 personer i hela kommunen. 

För den som gillar skog och natur har man kommit rätt. Här finns skogar, strövområden, stigar längs med älvpromenaden och flertalet bad-och fiskesjöar. Dessutom finns ett av landets bästa laxfiske i Lilla Edet. 

Det finns givetvis en mängd andra olika aktiviteter såsom ridskola, fotbollsklubbar, gymkedjor, minigolfbana etc. 

Skolor och barnomsorg: 
Grundskolor inom kommunen: 

Ryrsjöskolan - Göta (F-6),
Fuxernaskolan - centrum (F-9),
Nya skolan - friskola i centrum (F-6),
Strömskolan - Ström (F-6),
Tingbergskolan - Lödöse (F-6)

Kommunala förskolor inom kommunen finns både i  Göta, Centrum, Ström, Hjärtum,  Västerlanda, Nygård och Lödöse. Fristående förskola är Nya Skolan i Lilla Edet. Ströms Slott har förskoleverksamhet och familjedaghem. Naturmontessori i Väst har förskola i Lödöse.

Gå gärna in på www.lillaedet.se för mer detaljerad information samt kontaktuppgifter. 

Tel.nr till Lilla Edets Kommun 0520-65 95 00. Nya Skolan förskola 0520-520224.

Kommunikation

Här finns bussförbindelser både till Trollhättan och Göteborgs området. Med den nya motorvägen tar du dig snabbt och lätt till Göteborg på ca 30 minuter. Restiden till Trollhättan är ca 15 minuter med bil. Pendelstationen ligger i Lödöse och tar dig till Göteborg på 25 minuter och Trollhättan på 15 minuter. Buss 421 tar ca 15 minuter mellan Göta och Lödöse pendelstation. 

Närservice

I centrala Lilla Edet finner du den närservice som behövs i vardagen. Här finns matbutiker, vårdcentral, tandläkare, Apotek, blomsterbutiker, café, restauranger, gym, bank, Radio-TV, Systembolaget, frisörsalonger mm. Elon och Derome finns också i centrala Lilla Edet. 

Övrigt

Lilla Edets kommunhus finns i centrala Lilla Edet. Där finner du
medborgarservice och kommunala förvaltningar. 

Göta älvdalen är ett av de områden i Sverige där risken för skred är stor. Läs mer på https://www.lillaedet.se/bygga-bo-och-miljo/skred/om-skred-i-vart-omrade