Härlig våning på Ribersborg!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Våning
  4 av 8
 • Rum
  4 rum
 • Boarea
  122 m²
 • Avgift
  5 739 kr/mån
  inkl. .
 • Pris
  5 995 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Här har vi nöjet att presentera denna trevliga våning på fantastiska Ribersborg. Våningen har en boyta på 122 kvm med tillhörande balkong riktad mot söder. Här får ni tillgång till stora och välskötta ytor tillsammans med ett fint ljusinsläpp till samtliga rum i en mycket välskött förening. Som ägare får du bland annat tillgång till ett härligt stort kök från Sentens med en köksö och utrymme för ett stort middagssällskap. Tack vare lägenhetens unika läge med dess närhet till havet och dess storlek, är det sällan att lägenheter av denna typ kommer ut till försäljning. Detta vill man inte gå miste om!

På Ribersborg uppmärksammas den lugna, harmoniska och fridfulla miljön med havet ett stenkast bort. Tack vare dess utomordentliga läge med goda förbindelsemöjligheter och närhet till såväl skolor, caféer, och restauranger blir denna lägenhet väldigt unik och eftertraktad. På promenadavstånd finner du även vackra parker inom gångavstånd, uppskattade för dess grönskande träd och promenadstråk blir det en fantastisk tillgång för dig som nästa ägare. För den som söker stadspuls kan man på ett enkelt vis ta sig vidare in mot stadskärnan, förslagsvis via kollektivtrafik, cykel eller gång.

Hjärtligt välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Håkan Sköld

Jur.kand /​ Fastighetsmäklare
Håkan Sköld

Extra kontaktperson Josefine Zimmermann

Fastighetsmäklare /​ Fastighetsvetare
Josefine Zimmermann

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Ni välkomnas in till denna välplanerade och välvårdade lägenhet belägen på det rofyllda och lugna Ribersborg. Dörren öppnas in till den avlånga hallen med ett mörkare klinkergolv, hallen erbjuder stora avhängningsmöjligheter och utrymme till att förvara personliga tillbehör. Från hallen når ni lägenhetens första sovrum samt en av lägenhetens två toaletter.

Det första sovrummet har ett fint ljust parkettgolv med stora garderober. Tapeterna är även dem ljusa, likt hela rummet, tack vare det fina ljusinsläppet ut mot innergården och träden. Sovrummets generösa ytor ger dig även möjligheten att använda rummet som förslagsvis ett kontor.

Badrummet innehåller wc med vask och kommod tillsammans med ljusa tapeter och ett ljusare klinkergolv.

Fortsätter man vidare längs hallen når man lägenhetens stora vardagsrum. Här får man ta del av ett ljust ekgolv med ljusa väggar och ett fantastiskt ljusinsläpp från två olika vinklar. Vardagsrummet stora disponibla ytor ger dig mängder med utrymme att förfoga över. Här får man som ägare använda sin kreativitet efter rummets utformning och skapa sitt drömvardagsrum. Från vardagsrummet når man även lägenhetens trivsamma balkong.

Balkongen är välskött med klinkergolv och utrymme för sittplatser och bord. Här får ni underbara tillfällen till att njuta av sommar- och vårvärmen i söderläge med blicken ut mot den rofyllda atmosfären över Tessins väg, den blå himlen samt de grönskande träden.

Lägenhetens andra sällskapsrum/tv-rum har även här ett ljust ekgolv med ljusa tapeter. Här erbjuds ett fint ljusinsläpp från innergården. I dagsläget används rummet som ett tv-rum/kontor, men kan på ett enkelt vis användas till vad man än behagar. Rummet är väldigt avslappnat och kan anses utgöra lägenhetens mittpunkt, eftersom du härifrån når både vardagsrummet, köket samt sovrummet.

Det stora sovrummet har ett ljust ekgolv med stora ytor att disponera över. Rummet har även här ett fint ljusinsläpp samt ljusa, blommiga tapeter. Tack vare sovrummets rymliga utformning får du som ägare fina ytor att disponera över och gott om utrymme till förvaring/garderober.

Vidare mot köket finns det ett mörkt klinkergolv, precis som i hallen. Här tillhandahålls det plats för ett stort middagsbord som ger dig förmånen att kunna bjuda över nära och kära. Köket erbjuder fina och välvårdade träluckor från Sentens med vitvaror från Electrolux. Vitvarorna som ingår är ugn, mikro, kyl, frys och även en stor vinkyl för finsmakaren. Genom köket delges ett fint ljusinsläpp genom fina fönsterpartier som är riktade mot innergården. Köket har även en elegant köksö med spis från Bosch och fläkt från Fjäråskupan, vilket ger dig som kock en fantastisk möjlighet att vara delaktig med middagsgästerna och samtidigt glänsa. Köket har även en tillhörande hall, här finns det skjutdörrar och plats för stora mängder förvaring.

I samma hall finner du även lägenhetens stora badrum. Här får du tillgång till wc, två vaskar med kommod och dusch. Badrummets pryds med ett mörkare klinkergolv och vit klinker längs badrummets väggar. Badrummet är väldigt stilrent och rymligt.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Skåne
Kommun Malmö
Ort Malmö
Område Ribersborg
Adress Tessins väg 19A
21758 Malmö
Lägenhetsnr BRF 42
Lägenhetsnr LM 1305
Våning 4 av 8
Boarea (BOA) 122 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 4 (varav 2 sovrum)
Förråd

Till varje lägenhet har man ett källare- och vindsförråd.

Andelstal insats

1,72638

Andel av månadsavgift

0,0167706

Andel av BRF netto­skuldsättning 0 kr
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av köparen)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 5 739 kr/mån
På avgiften tillkommer individuell mätning av värme och el.
Ingår i avgiften

.

Avgifts­förändringar

Styrelsen har beslutat en årlig höjning med 3-5 %.

Pris 5 995 000 kr (Högstbjudande)

Parkering

Information

Föreningen har två garage med tillsammans 87 platser samt 6 P-platser väster om huset.
Garageplats kräver en kö-lista. Finns två storlekar på platserna, den mindre platsen uppgår till 550 kr/mån och den större till 825 kr/mån.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-11-18
Energiklass Energiklass D

Byggnad

Hiss Ja
Halvtrappa upp.
Allmän information

BRF Ljungbyhus 7 är en äkta bostadsrättsföreningen. I föreningen finns 74 st lägenheter varav en upplåts med hyresrätt. Föreningen innehar även två lokaler, båda med hyresrätt. Föreningen äger marken. Nabo tar hand den ekonomiska förvaltningen.

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärrvärme

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en välskött grönskande gård med lekplats, utemöbler och grillplats. Det finns även miljöhus och två gemensamma tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. I föreningen finns ett styrelserum och barnvagnsrum. Cykelparkering finns på gården och i skyddsrummet.

Till varje lägenhet hör ett källarutrymme och ett vindsutrymme.

Utförda renoveringar

1999 byttes vattenstammar i kök och badrum. Samma år byttes fönster.
2006 byttes en tvättmaskin i vardera tvättstuga och avfuktaren i luftrummet.
2006-2007 byttes taket delvis.
2007 omfogades gavlarna och entréerna renoverades med ramp och dörröppnare.
2007-2008 dränerades huskroppen.
2008-2009 renoverades gården.
2010 filmades och spolades avloppsstammarna. Samma år byttes el-armaturerna i garaget och fastigheten. Dessutom installerades nya hissar under samma period.
2011 totalrenoverades tvättstugorna och WC:n i källaren. Samma år färdigställdes takrenoveringen.
2012 renoverade föreningen en del av fönsterinfattningarna.
2013 renoverades fasaden.
2014 spolades avloppsstammarna och fläktarna i husen byttes.
2018 installerades ett nytt elektroniskt passersystem samt tvättstugebokningssystem. Porttelefonerna byttes. Renovering av entrépartier. Ny tvättmaskin installerades i tvättrum 1.
I början på 2019 har papptaket lagts om. Tätning av garagen samt anläggningen av ny gemensam utemiljön med landskapsarbetena inklusive grillplats, boulebana, lekplats, nya cykelställsbyggnader samt samlingspunkter med belysning och nya växtligheter har färdigställts under 2020. Dessutom har huset fått installation av elektroniska motorer till samtliga tunga dörrar i källargångarna 2019 samt komplettering med en online bokningsfunktion för tvättstugorna. Samma har även nya individuella mätare för värme och varmvatten har installerats i samtliga lägenheterna och lokaler.
2021 byttes husets värmecentral.

Kommande renoveringar

Kommande renoveringar planeras löpande med avvägande av föreningens ekonomiska och byggnadstekniska förutsättningarna. I planeringen ingår som största renoveringar: 2024 balkongernas utsida, 2026 avloppsstammar samt byte av tak. Årtalet för tak saknas.

TV/internet

Föreningen är ansluten till Tele2 för kabel-tv och Tele2 och Telia för bredband.
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tel2 och bredband via Tele2 och Telia.

Förening

Namn Ljungbyhus 7
Org. Nr 769610-3774
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Ribersborg

Ribersborg, ett av Malmös mest populära områden för alla åldersgrupper. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Fågelbacken, Pildammarna och Dammfri. På promenadavstånd finns både hav, parker och Malmös stadskärna. På 10 minuters cykelavstånd nås Citytunneln och goda tågförbindelser till Köpenhamn, Lund och Helsingborg. Bussförbindelserna till och från området är också väldigt bra. Runt knuten finns en rad mysiga caféer, restauranger och matbutiker och på gångavstånd ligger mysiga Regementsgatan med apotek, blomsterbutiker och mycket mer.