Trea med ett underbart uterum och egen trädgård

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1991
 • Våning
  Entréplan av 4
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  75,3 m²
 • Avgift
  5 550 kr/mån
  inkl. Inklusive värme, VA, tv och bredband
 • Pris
  2 825 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Välkommen till denna inbjudande trea i grönskande Skinnefjäll. Detta är den enda trean i punkthusen som har ett härligt inglasat uterum samt en egen liten trädgård, fint omgiven av en häck. Lägenheten är väldisponerad med rymliga sociala ytor samt i bra skick. Ett ljust och fint vardagsrum med utgång till det fina uterummet på ca 15 kvm som kan nyttjas nästan året om. Här har man fin utsikt mot skogen och dess rika djurliv. Utanför uterummet finns en terrass i sydväst med möjlighet att njuta av eftermiddags- och kvällssol, samt en egen liten trädgård prydligt omgiven av en ligusterhäck. Vidare finns trivsamt kök som renoverades 2015, två sovrum samt rymligt badrum och klädkammare. Här bor du bekvämt i en välskött HSB-förening.

Skinnefjäll är lugnt beläget i ett naturskönt område. Livsmedelsaffär och skola finns på ca 5 minuters gångavstånd samt promenadavstånd till Mölnlycke centrum. Flertalet badsjöar med omgivande vacker natur.

Mäklare

Ansvarig mäklare Malin Andersson

Reg Fastighetsmäklare
Malin Andersson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen in i hall med grått klinkergolv och ljusa målade väggar. Här finns utrymme för avhängning av ytterkläder och skor.

Från hallen nås en rymlig klädkammare med gott om förvaringsutrymme. Här står även en extra kyl och frys. Golvet är belagt med plastmatta och väggarna är vitmålade. Några i föreningen har valt att nyttja klädkammaren som ett litet sovrum eller arbetsrum.

Trivsamt kök med rymlig matplats vid fönster med utsikt mot innergården. Det fina köket renoverades 2015 och är således i bra skick. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är ljusmålade. Köket har vita köksskåp med gott om förvaringsutrymme. Bänkskivan är i massiv ek och ovan bänken sitter ett svart liggande kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, spis med induktionshäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn samt kylskåp.

Vardagsrummet är ett härligt sällskapsrum där det finns utrymme för både soffgrupp och matsalsmöbel om man så önskar. Rummet har ett stort fönsterparti samt en glasad dörr som leder ut till det underbara uterummet. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är ljusmålade.

2017 byggdes det härliga uterummet på ca 15 kvm. Golvet har en gjuten betongplatta med inbyggd golvvärme samt en heltäckningsmatta för komfortens skull. Väggarna är beklädda i vitt trä i den innersta delen sedan övergår det i glaspartier med skjutdörrar. Merparten av fönsterpartierna kan man skjuta undan som man önskar. Praktiska lamellgardiner skyddar mot sol på varma sommardagar. Taket är i kanalplast och ger fint ljusinsläpp. Här har man utsikt upp mot ett skogsparti med ett rikt djurliv med bland annat fåglar, ekorrar och rådjur.

Utanför uterummet finns även en terrass perfekt att sitta och sola på vid varma sommardagar. Dess sydvästläge ger eftermiddags- och kvällssolen. På andra sidan uterummet har man en liten gräsmatta samt odlingsmöjlighet om man så önskar. Trädgården ramas in fint av en vintergrön ligusterhäck.

Det första sovrummet är väl tilltaget med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är ljusmålade. Här finns en flyttbar garderobsenhet med skjutdörrar som kommer att lämnas kvar av säljaren.

Även det andra sovrummet är belagt med ekparkettgolv har ljusmålade väggar förutom en fondtapet. Här finns en garderob som kommer att lämnas kvar av säljaren.

I anslutning till hallen ligger badrum. Badrummet innehåller toalett, tvättställ med tillhörande kommod och spegelskåp samt ytterligare tre badrumsskåp. Golvet är belagt med en ljus plastmatta och väggarna är halvkaklade i vitt och resterande delar är vitmålade. Här finns idag en rymlig duschkabin samt både tvättmaskin och torktumlare. Ett fönster släpper in dagsljus och frisk luft.

RENOVERINGAR I BOSTADEN:

2020 Ny diskmaskin samt tvättmaskin.

2017 Nybyggnation av uterum.

2015 Renovering av kök samt ny spishäll, kylskåp, mikrovågsugn samt varmluftsugn.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Härryda
Ort Mölnlycke
Område Mölnlycke - Skinnefjäll
Adress Taggsvampen 1
43540 Mölnlycke
Lägenhetsnr BRF 47
Lägenhetsnr LM 1003
Våning Entréplan av 4
Boarea (BOA) 75,3 m² (enligt Förvaltarens information)
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Förråd

Källarförråd

Andel i föreningen

0.60478%

Andelstal insats

0.60478%

Andel av månadsavgift

0.60478%

Andel av BRF netto­skuldsättning 560 129 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning 2021/2022 dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av säljaren)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 5 550 kr/mån
Ingår i avgiften

Inklusive värme, VA, tv och bredband

Avgifts­förändringar

Sommaren 2021 genomfördes en avgiftshöjning med 2% på grund av ökade kostnader i fastighetsunderhåll.

Pris 2 825 000 kr (Högstbjudande)
Tillträde

Enligt överenskommelse

Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Parkering

Information

Bostadsrättsföreningen har 214 parkeringsplatser. Parkeringsplats med tillhörande eluttag finns att hyra (alla boende har rätt till en p-plats). Kontakta styrelsen vid önskemål om att hyra ytterligare en p-plats (kösystem tillämpas). Avgiften för parkeringsplats är 200 kr/månad. Gästparkering finns på Taggsvampen samt Stensoppen. Styrelsen arbetar med att ta in anbud gällande laddstolpar för elbilar.

P-plats 200 kr/mån. Har separat kö

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Hushållsel 800 kr/mån
Summa driftkostnad 800 kr/mån

Byggnad

Byggår 1991
Hiss Ja
Allmän information

Föreningen består av 142 lägenheter och två lokaler uthyrda som hyresrätt samt en samlingslokal. Fastigheterna är fördelade på fem gårdar och är belägna i ett naturskönt och lugnt område på Skinnefjäll. Expeditionen på Taggsvampen 1 är öppen varannan måndag ojämn vecka mellan kl. 19:00 --20:00. Telefon: 031-338 14 89.

Föreningen har höst-och vårstädning 2 ggr/år. Föreningen har gemensamt förråd med trädgårdsredskap för utlåning.

TV och bredband:
TV levereras från AT-installation och bredband får man via Halebop (100/100).

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningslokal finns på Taggsvampen 1 och är till för olika aktiviteter. Den går även att hyra för barnkalas och övernattning. Bokning och ut kvittering av nyckel sker på måndagar (ojämn vecka) på expeditionstid 19:00 till 20:00.

Tvättstuga:
I punkthuset på nedre plan finns tvättstuga. Tvättstugan innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel samt strykbräda. En
grovtvättmaskin finns på Trumpetsvampen 1.

Sophantering:
Brf Skinnefjäll värnar om miljön genom att källsortera. Det finns uppsamlingskärl för kompost och hushållssopor i anslutning till varje gård. Vid infarten till Skinnefjäll finns även en kommunal källsorteringsstation.

Utförda renoveringar

Ett löpande underhåll av fastigheterna sker enligt en underhållsplan. För några år sedan gjordes omfattande satsningar gjorts på energisnål LED-belysning, indragning av fiber till samtliga lägenheter, postboxar till punkthusen och byte av fläktsystem i hela fastigheten. För de bostadsrätter som har värmepanna sker ett löpande utbyte vid behov, vilket föreningen ansvarar för. De senaste årenhar föreningen bytt ut entrédörrar, renoverat hissar samt renoverat fasaderna.

2022 Installation av ladd-stolpar.
2022 Byte av porttelefoni i höghusen.
2022 Spolning av samtliga avloppsledningar.
2022 Ny-installation av förrådsdörrar.
2021 IMD (individuell mätning och debitering av el) har implementerats för alla lägenheter.
2019–2020 Byte av taktegel på samtliga hus.
2013 Ombyggnad av ventilationssystem och byte av samtliga fläktar.
2010-2011 Partiell ny fasadbeklädnad.

Kommande renoveringar

2022-2027 Undersöka alternativa energikällor, exempelvis solceller eller bergvärme.
2022-2027 Byte av viss träpanel.
2022-2027 Översyn och reparation, målning av trapphus, källare och tvättstugor i höghusen.
2022-2027 Byte av balkongräcken, översyn och eventuell reparation av balkongplattor samt målning.
2022-2027 Omläggning av asfaltytor på gång- och körvägar.

Förening

Namn HSB Brf Skinnefjäll
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Mölnlycke - Skinnefjäll

Bostadsrättsföreningen Skinnefjäll har ett bra och nära läge till allt i Mölnlycke. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss tar det cirka 20 minuter. Kort promenadavstånd till  livsmedelsaffär, pizzeria och skola på knappt 5 minuter. Om man går till Mölnlycke centrum så tar det 12 minuter. Du kan ta ett dopp i någon av våra närliggande sjöar eller bara uppleva årstidernas växlingar. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blommande ängar och skogens tysta ro.