Kommande försäljning

Perfekt som första lägenhet eller övernattningsbostad!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1955
 • Våning
  2 av 3
 • Rum
  1 rum
 • Boarea
  25 m²
 • Avgift
  1 835 kr/mån
  inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband
 • Pris
  1 150 000 kr eller högstbjudande Lånelöfte

Här finns en trivsam etta med kokvrå och fransk balkong med utsikt mot grönområde. I månadsavgiften ingår både kabel-TV och bredband. Lägenheten ligger på en lugn återvändsgata i Kortedala, en lummig stadsdel där husen blandas väl med naturen. Den gemensamma gården har härlig gräsmatta för sommarens lata dagar och uteplats med grill. Allrum med sovalkov och plats för både matbord och soffa. Hall med garderober. Stabil förening med god ekonomi och flera gemensamma utrymmen såsom gym, bastu, biltvättplats och övernattningslägenhet. På några minuters promenad nås både Kortedala torg och Citytorget med affärer. Lika nära är det till spårvagnshållplats, därefter är du inne i stan på ca 15 minuter.

Mäklare

Ansvarig mäklare Ellinor Widéen

Reg Fastighetsmäklare
Ellinor Widéen

Extra kontaktperson Martin Granberg

Reg Fastighetsmäklare
Martin Granberg

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Utsikt från lägenheten
 • Praktisk sovalkov
 • Utsikt från lägenheten

  Utsikt från lägenheten

 • Praktisk sovalkov

  Praktisk sovalkov

 • Välkommen att anmäla intresse till Lövmånadsgatan 4!

  Välkommen att anmäla intresse till Lövmånadsgatan 4!

 • Gemensam grillplats

  Gemensam grillplats

 • Grönskande utemiljö

  Grönskande utemiljö

Planritning

Fakta

Beskrivning

Om lägenheten

Välkommen in, från föreningens trevliga gård, upp till våning två. Väl inne i lägenheten möts du av ett härligt lugn, med utsikt över lummig omgivning och utan insyn. Vitmålade väggar, originalparkett i allrum och djupa fönsterbänkar. 

HALLEN har två fasta garderober med speglar på dörrarna, samt plats för hatt- och skohylla. Vita väggar och praktiskt klinkergolv.

I ALLRUMMET samsas matbord, soffgrupp, säng i sovalkov och fransk balkong. Öppna balkongdörren för att andas frisk luft eller njut av fågelsång!

KÖKET har fina stommar i original och målade luckor. Vitt kakel ovan diskbänk och spis. Vitvaror med okänt årtal är spis (Electrolux) och kyl/frys (Zanussi). Fönster ger bra ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. 

Från hallen nås ett helkaklat BADRUM, vilket renoverades i samband med föreningens stambyte år 2000. Innehåller WC, dusch, handfat, spegel, handduksvärmare och väggskåp. I duschen finns vägghängd torkställning. Det är förberett för installation av egen tvättmaskin.

Övrigt

Föreningen har 6 stycken tvättstugor, varav en finns i källaren på detta hus. Lätt att boka tider, även via nätet.

Till lägenheten hör två källarförråd, det mindre kallas "matkällare".

I månadsavgiften ingår Digital TV Silver Flex via Tele2 (145 kr), kanalutbud med möjlighet att välja åtta egna kanaler eller playtjänster. Det går att teckna större kanalpaket till rabatterat pris, för den som önskar. Samtliga lägenheter är sedan 2018-07-01 kollektivanslutna till föreningens egna fibernätverk, och får för endast 99 kronor i månaden tillgång till internet via Bredband2 (hastighet 1000/1000). Denna kostnad är inkluderad i månadsavgiften.

Föreningen har 184 parkeringsplatser, 11 besöksplatser och 60 garageplatser, varav 23 är varmgarage. Vanlig p-plats finns oftast omgående, medan det är långa köer till garagen. I området finns en spolplatta för biltvätt.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Göteborg
Område Kortedala
Adress Lövmånadsgatan 4
415 42 Göteborg
Lägenhetsnr BRF 214
Lägenhetsnr LM 1102
Våning 2 av 3
Boarea (BOA) 25 m² (enligt Föreningens information)
Antal rum 1
Andel i föreningen

0.1602%

Överlåtelse­avgift 1 208 kr (betalas av köparen)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 483 kr
Månadsavgift 1 835 kr/mån
Ingår i avgiften

värme, VA, kabel-TV och bredband

Pris 1 150 000 kr (eller högstbjudande)
Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hushållsel 200 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Summa driftkostnad 300 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-11-18
Energiklass E
Energiprestanda, primärenergital 149 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1955
Hiss Nej
Allmän information

Bostadsrättsföreningen innehar tomträtt till fastigheterna på adresserna Fastlagsgatan 2, Första Majgatan 14-24, Lövmånadsgatan 2-8 och 3-7, Västra Midvintersgatan 7, Östra Midvintersgatan 9 samt 13-19 och 20-24. Husen byggdes 1955 och innefattar 312 lägenheter, 4 lokaler, 59 garage, 192 p-platser, 4 miljöhus samt ett övernattningsrum. Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB. Föreningen har en fastighetsskötare anställd på heltid, en på 80 % samt en administratör på halvtid.

De gemensamhetsutrymmen som finns tillgängliga för medlemmarna är bland annat en snickerilokal, en bastu, en motionslokal som inrymmer ett komplett utrustat gym med omklädningsrum och duschar (kostar 50 kr/mån) samt en övernattningsrum med två våningssängar, pentry, WC samt dusch (kostar 250 kr/dygn).

Föreningen har 6 tvättstugor, på Fastlagsgatan 2, Första Majgatan 20, Första Majgatan 22, Lövmånadsgatan 2, Östra Midvintersgatan 13 samt i affärshusets källare. Tillgång finns även för en dygnet-runt tvättstuga där det också går att tvätta mattor.

Föreningen har god ekonomi och en välgjord underhållsplan. För mer information om kommande renoveringar, se sid 7 i årsredovisningen. Årsredovisningen finns upplagd som en bifogad fil.

Stambyte samt badrumsrenovering genomfördes år 2000. 2013-16 renoverades tegelfasader och balkonger (låghus). 2016/17 installerades ett nytt lås och passersystem. 2019/20 gjordes byte till energisnål ledbelysning (låghus).

P-plats kostar ca 100 kr/mån, garage kostar 370 kr och regleras via separat kö. Det finns 11 besöksplatser. I området finns en spolplatta för biltvätt.

I månadsavgiften ingår Digital TV Silver Flex via Tele2 (145 kr), kanalutbud med möjlighet att välja åtta egna kanaler eller playtjänster. Det går att teckna större kanalpaket till rabatterat pris, för den som önskar. Samtliga lägenheter är sedan 2018-07-01 kollektivanslutna till föreningens egna fibernätverk, och får för endast 99 kronor i månaden tillgång till internet via Bredband2 (hastighet 1000/1000). Denna kostnad ligger också med i den angivna månadsavgiften.

Förening

Namn Brf Yxan
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Kortedala

I Kortedala finns naturen runt knuten och ett torg i närheten i stort sett var man än befinner sig, Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg. Det största är Kortedala Torg som erbjuder ett stort serviceutbud med bland annat restauranger, café, blomsteraffär, frukt & grönt, bibliotek, apotek, tandläkare, vårdcentral, BVC, Nordic Wellnes-gym. Ishallen Isdala ligger nära, med tider då allmänheten också får åka skridskor.

För den naturintresserade finns djupa dalgångar med vackra promenadstigar i fantastisk natur. I den här lummiga stadsdelen finns det flera fina odlingsområden och kolonilotter.

Sedan några år tillbaka pågår ett stort generationsskifte och idag är det en stor blandning i ålder bland invånarna. Här trivs såväl yngre som äldre och barnfamiljer. Närmaste hållplats är Allhelgonakyrkan, cirka fem minuters promenad från bostaden. Här trafikerar spårvagnarna 6, 7 och 11, med täta turer, centrum på endast 15 minuter.

På Ramsdalsskolan går barnen i klasserna F-3, i Talldungeskolan i F-3, i Safirskolan F-9, för klasserna 4-9 finns Utmarksskolan och Gärdsåsskolan. Klass F-9 finns på den fristående skolan Assaredsskolan. Föräldrarkooperativ förskola (KRAV-märkt och rättvisemärkt) och flera kommunala förskolor finns i närområdet. Kulturskola finns på Tideräkningsgatan 3 där barn mellan 6 och 19 år kan lära sig att dansa, spela teater eller instrument, sjunga, måla eller dreja.