Etagelägenhet i landshövdingehus med egen takterrass i väster

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1914
 • Våning
  3 av 3
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  56 m²
 • Avgift
  3 538 kr/mån
  inkl. värme, VA, kabel-TV och hushållsel
 • Pris
  3 990 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Eftertraktad etagetvå i landshövdingehus. Ljus etagedel med takfönster och terrass i skyddat gårdsläge. Mycket bra läge vid Kapellplatsen/Landala Torg med Avenyn, Chalmers och Handels på bekvämt gångavstånd. Här nås det mesta man behöver med en kort promenad. På Landala Torg finns bland annat flera restauranger, Systembolaget, caféer, mataffär (Coop), fiskaffär och torghandel. Varmt välkommen på visning!

Välkommen på visning

Söndag

Visningsanmälan krävs

Mäklare

Ansvarig mäklare Martin Granberg

Reg Fastighetsmäklare
Martin Granberg

Extra kontaktperson Ellinor Widéen

Reg Fastighetsmäklare
Ellinor Widéen

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Perfekt lägenhet för studenten i lugnt och centralt läge med kort gångavstånd till Chalmers och Handels. Till Götaplatsen och Avenyn går man på under 10 minuter! Mycket bra förening med välskötta hus och mycket trevliga innergårdar med uteplatser och planteringar. Lägenheten ligger i ett fint landshövdingehus i anslutning till Kapellplatsen/Landala Torg med mycket bra serviceutbud och kommunikationer.

Hall med brädgolv och utrymme för avhängning.

Till vänster finns det charmiga köket också det med brädgolv. Köket har lite oregelbunden form och har matplats för ca 4 personer vid fönster mot gården. I köket, som är i äldre skick, så finns kyl/frys (Ariston), hällspis med ugn (Siemens) och fläkt.

Till höger från hallen kommer badrummet med klinkergolv och våtrumstapet. Här finns duschhörn (kaklat vid duschplats), WC och tvättställ.

Vardagsrum eller sovrum för den som så önskar med parkettgolv och fönster mot Erik Dahlbergsgatan. Här finns förvaring i tre garderober samt i ett förråd som även når in under trappan. Trappan upp är ljus och välgjord med mycket naturligt ljus från två stora takfönster. 

Boarean på nedre delen av lägenheten är 37 kvm.

Etagedelen har ca 23 kvm golvyta varav 19 kvm utgör boarea med hänsyn taget till snedtaket. Väldigt ljust och inbjudande med stor takhöjd och mycket naturligt ljus genom takfönstren, gavelfönster mot Erik Dahlbergsgatan samt dubbeldörrar ut till den egna takterrassen. Idag inrett som vardagsrum/arbetsrum men det är en smaksak och fungerar även som lyxigt sovrum med plats för arbetsplats. Här uppe är det ljust och fräscht med vita väggar och snyggt parkettgolv. 

Den varma årstiden öppnar man upp dubbeldörrarna till den mycket uppskattade terrassen. Här blir lätt att trivas i ett soligt västerläge mot föreningens gård. En centrumdröm för den solsugne, eller bakom ett parasoll med en god bok eller ett korsord, om det blir för varmt.

(Nuvarande ägare fick slutbesked att vinden är godkänd utifrån myndigheternas krav 2017-10-25).

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Göteborg
Ort Göteborg
Område Vasastan
Adress Erik Dahlbergsgatan 37 B
41131 Göteborg
Lägenhetsnr BRF 95
Lägenhetsnr LM 1201
Våning 3 av 3
Boarea (BOA) 56 m² (enligt Föreningens information)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0.83886%

Andel av månadsavgift

0.83886%

Överlåtelse­avgift 1 208 kr (betalas av säljaren)
Pant­förskrivning Är inte pantsatt
Pantsättnings­avgift 483 kr
Månadsavgift 3 538 kr/mån
Ingår i avgiften

värme, VA, kabel-TV och hushållsel

Pris 3 990 000 kr (Högstbjudande)
Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hemförsäkring 125 kr/mån
Summa driftkostnad 125 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Hushållsel ingår i avgiften!

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-01-31
Energiklass G
Energiprestanda, primärenergital 187 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1914
Hiss Nej
Allmän information

HSB BRF PILTRÄDET

Föreningen äger fastigheterna Vasastaden 22:22 och Vasastaden 22:23 med adress Kapellplatsen 1 A-D och Erik Dahlbergsgatan 27-37. Det finns 116 lägenheter och tre lokaler. Total lägenhetsyta är 7.222 kvm och lokalytan till 213 kvm. Byggnadsår 1912-1914. Huset  med adress Kapellplatsen uppfördes under 1880-talet.

Perfekt läge med mycket bra närservice på Landala torg med Coop, Systembolaget, fiskaffär, apotek, gym, idrottshall och torghandel. Föreningen har inga egna parkeringsplatser men boendeparkering finns i området till en kostnad om cirka 750 kr/månad.

Föreningen har två stora gårdar som alla medlemmar får nyttja. På gårdarna finns grillar, bärbuskar, sittplatser och flertalet planteringar.  Här är det mysigt att umgås med grannarna kanske med en gemensam grillafton? På gården finns plats för cyklar under tak samt i källaren. I källaren finns också ett hobbyrum. Cykelrum finns på både södra och norra gården. Föreningen har både återvinningsrum och soprum på båda gårdarna. Farligt avfall eller avfall från renoveringar får inte slängas i soprummen. 

Föreningen anordnar två städdagar om året – en på våren och en på hösten. 

Tvättstugor - Föreningen har tre tvättstugor, uppgång 27A , 33 och 35. 

Kabel-TV - Grundutbudet från Tele 2 ingår i avgiften. 

Bredband - Via Tele 2.

Renoveringar
Renovering i form av rör- och elstambyte gjordes under 1980-talet. Relining av rör och avloppsstammar gjordes 2015-2016. Taken underhålls löpande och takomläggning har skett i samband med skapandet av nya vindslägenheter. Vindsutbyggnaden, som varit möjlig för de boende som bott på våning 3, har givit föreningen ett bra ekonomiskt tillskott.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god med låg total belåning och goda framtidsutsikter med begränsad räntekänslighet.  Föreningens skulder är, enligt årsredovisningen 19.500.000:-, vilket ger ca 2.700kr per kvadratmeter boarea.  Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och har ett framtida sparkapital i ett antal råvindar för framtida försäljning.

Info från hemsida, årsredovisning samt styrelsen.

Förening

Namn HSB Brf Pilträdet
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta