Kommande försäljning

Trea med balkong högst upp i huset

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1991
 • Våning
  3 av 4
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  75,5 m²
 • Avgift
  4 672 kr/mån
  inkl. Inklusive värme, VA, tv och bredband.
 • Pris
  2 750 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Välkommen till en fin trea med högt och fritt läge i populära Skinnefjäll. Lägenheten är väldisponerad och i bra skick. Ett ljust och fint vardagsrum med utgång till en härlig balkong i sköna sydväst. Från balkongen är det vidsträckt utsikt över området. Här har du möjlighet att njuta av sol från lunchtid till sen kväll. Vidare finns trivsamt kök, två sovrum samt rymligt badrum och klädkammare. Här bor du bekvämt i en välskött HSB-förening.

Skinnefjäll är lugnt beläget i ett naturskönt område. Livsmedelsaffär, pizzeria och skola finns på ca 5 minuters gångavstånd. Promenadavstånd till Mölnlycke centrum. Buss eller bil tar dig in till Göteborg på cirka 20 minuter. Flertalet badsjöar med omgivande promenad/motionsspår finns att tillgå i närheten.

Mäklare

Ansvarig mäklare Malin Andersson

Reg Fastighetsmäklare
Malin Andersson

Extra kontaktperson Ellinor Widéen

Reg Fastighetsmäklare
Ellinor Widéen

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen in i hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns utrymme för avhängning av ytterkläder och skor.

Från hallen nås en rymlig klädkammare, vilken innehåller två garderober samt en garderobsenhet med skjutdörrar. Golvet är belagt med parkett och väggarna är vitmålade.

Trivsamt kök med rymlig matplats vid fönster. Från middagsbordet kan du njuta av en grönskande utsikt. Köket renoverades 2008 av tidigare ägare. Golvet är belagt med laminat och väggarna är vitmålade. Köket har vita profilerade köksskåp med gott om förvaringsutrymme i. Bänkskivan är i laminat och ovan bänken sitter ett grått liggande kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, spis med induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn samt kyl och frys.

Vardagsrummet har både rymd och ljus. Rummet har ett stort fönsterparti samt en glasad balkongdörr, vilket ger ett fint ljusinsläpp. Golvet är belagt med parkett och väggarna är vitmålade.

Från vardagsrummet är det utgång till generös balkong belägen i sydväst med härlig grönskande utsikt. På balkongen finns det möjlighet tills sol från två-tiden och fram till solnedgång. En markis finns uppsatt som skydd för både sol och värme.

Det första sovrummet är väl tilltaget med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är vitmålade. Här finns en garderobsenhet med skjutdörrar som kommer att lämnas kvar av säljaren.

Även det andra sovrummet är belagt med parkettgolv har vitmålade väggar. Här finns en garderobsenhet med tre garderober som kommer att lämnas kvar av säljaren.

I anslutning till hallen ligger badrum. Badrummet innehåller toalett, tvättställ med tillhörande kommod i ek och spegelskåp med ekdetaljer samt badkar. Väggarna är halvkaklade och golvet är belagt med en ljus plastmatta. Badrummet är förberett för tvättmaskin. Ett fönster släpper in dagsljus och frisk luft.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Västra Götaland
Kommun Härryda
Ort Mölnlycke
Område Mölnlycke - Skinnefjäll
Adress Trumpetsvampen 1
435 40 Mölnlycke
Lägenhetsnr BRF 116
Lägenhetsnr LM 1302
Våning 3 av 4
Boarea (BOA) 75,5 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Andel i föreningen

0.60335%

Andel av månadsavgift

0.60335%

Överlåtelse­avgift 1 208 kr (betalas av säljaren)
Pant­förskrivning Är pantsatt
Pantsättnings­avgift 483 kr
Månadsavgift 4 672 kr/mån
Ingår i avgiften

Inklusive värme, VA, tv och bredband.

Avgifts­förändringar

Sommaren 2021 genomfördes en avgiftshöjning med 2% på grund av ökade kostnader i fastighetsunderhåll.

Pris 2 750 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Parkering

Information

Bostadsrättsföreningen har 214 parkeringsplatser. Parkeringsplats med tillhörande eluttag finns att hyra (alla boende har rätt till en p-plats). Kontakta styrelsen vid önskemål om att hyra ytterligare en p-plats (kösystem tillämpas). Avgiften för parkeringsplats är 200 kr/månad. Gästparkering finns på Taggsvampen samt Stensoppen. Styrelsen arbetar med att ta in anbud gällande laddstolpar för elbilar.

P-plats 200 kr/mån. Har separat kö

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
0 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Övrigt 240 kr/mån avser bredband

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-12-23
Energiklass Energiklass F
Energiprestanda, primärenergital 158 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1991
Hiss Ja
Allmän information

Föreningen består av 142 lägenheter och två lokaler uthyrda som hyresrätt samt en samlingslokal. Fastigheterna är fördelade på fem gårdar och är belägna i ett naturskönt och lugnt område på Skinnefjäll. Expeditionen på Taggsvampen 1 är öppen varannan måndag ojämn vecka mellan kl. 19:00 --20:00. Telefon: 031-338 14 89.

Föreningen har höst-och vårstädning 2 ggr/år. Föreningen har gemensamt förråd med trädgårdsredskap för utlåning.

TV och bredband:
TV levereras från AT-installation och bredband får man via Halebop (100/100).

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningslokal finns på Taggsvampen 1 och är till för olika aktiviteter. Den går även att hyra för barnkalas och övernattning. Bokning och ut kvittering av nyckel sker på måndagar (ojämn vecka) på expeditionstid 19:00 till 20:00.

Tvättstuga:
I punkthuset på nedre plan finns tvättstuga. Tvättstugan innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel samt strykbräda. En
grovtvättmaskin finns på Trumpetsvampen 1.

Sophantering:
Brf Skinnefjäll värnar om miljön genom att källsortera. Det finns uppsamlingskärl för kompost och hushållssopor. Vid infarten till Skinnefjäll finns även en kommunal källsorteringsstation.

Utförda renoveringar

Ett löpande underhåll av fastigheterna sker enligt en underhållsplan. För några år sedan gjordes omfattande satsningar gjorts på energisnål LED-belysning, indragning av fiber till samtliga lägenheter, postboxar till punkthusen och byte av fläktsystem i hela fastigheten. För de bostadsrätter som har värmepanna sker ett löpande utbyte vid behov, vilket föreningen ansvarar för. De senaste årenhar föreningen bytt ut entrédörrar, renoverat hissar samt renoverat fasaderna.

2019–2020 Takbyte i hela föreningen.

2021 IMD (individuell mätning och debitering av el) har implementerats för alla lägenheter.

Kommande renoveringar

2021-2022 uppgradering av pannor i höghusen har påbörjats och fortskrider. 

2022 kommer alla förrådsdörrar att bytas ut enligt gällande underhållsplan.

Förening

Namn HSB Brf Skinnefjäll
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Mölnlycke - Skinnefjäll

Bostadsrättsföreningen Skinnefjäll har ett bra och nära läge till allt i Mölnlycke. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss tar det cirka 20 minuter. Kort promenadavstånd till  livsmedelsaffär, pizzeria och skola på knappt 5 minuter. Om man går till Mölnlycke centrum så tar det 12 minuter. Du kan ta ett dopp i någon av våra närliggande sjöar eller bara uppleva årstidernas växlingar. Du kan njuta av dofter, fågelsång, blommande ängar och skogens tysta ro.