Budgivning pågår

Renoverad etta med uteplats i söder!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1969-1971
 • Våning
  0 av 3
 • Rum
  1 rum
 • Boarea
  33 m²
 • Avgift
  1 813 kr/mån
 • Pris
  1 595 000 kr Utgångspris Lånelöfte

* Renoverad lägenhet utan insyn * Uteplats i Söder * Helkaklat badrum m tvättmaskin * kök m diskmaskin * Fritt läge * Gott om förvaring
Välkommen till denna trivsamma och renoverade etta med härlig uteplats i söder i mycket välskötta föreningen Igelbodaplatån, mycket centralt i Saltsjöbaden! Ljust vardagsrum med stort fönster och med fri utsikt utan insyn över allmänning. Här finns plats för både avskild sängplats och soffhörna. Fräscht, fullutrustat kök och gott om förvaring i hel garderobsvägg. Nytt helkaklat badrum från 2017 med duschhörna och tvättmaskin. Varmgarage med laddplatser i huset. Externt förråd om ca 5 kvm. Stambytt fastighet i stabil förening med god ekonomi. Här bor man mycket bekvämt med närhet till kommunikationer, Saltsjöbadens Centrum, naturen och med ett insynskyddat och fritt läge!

Aktuellt bud 1 605 000 kr
Budgivare Bud Tidpunkt
2 1 605 000 kr 3 feb. 16:18
1 1 600 000 kr 30 jan. 18:45
Läs mer om hur budgivning går till

Mäklare

Ansvarig mäklare Ebba Stenport Taesler

Ägare /​ Fastighetsmäklare
Ebba Stenport Taesler

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Fräsch och välplanerad samt med ett fritt och insynsskyddat läge mot grönskande allmänning är kännetecken för denna fina etta på Igelbodaplatån. Det helkaklade badrummet är nytt i anslutning till stambytet för något år sedan, och köket är fullutrustat. Föreningen är mycket välskött, och belåningen låg. Här finns även hiss till varmgarage med laddstolpar.

Planlösning

ENTRÉ:
Lägenheten nås från uteplatsen i söder. Hall med stora grå klinkers och tapetserade väggar. Platsbyggd garderobsvägg med hyllinredning och skjutbara spegeldörrar.

KÖK:
Praktiskt arbetskök med spishäll (induktion), fläkt, ugn och diskmaskin. Fristående kyl/frys. Klinker på golv, stänkskydd av vitt kakel och bänkskiva i trä. Fönster ovan diskbänk med utsikt över föreningens trevliga innergård. Gott om plats för förvaring.

VARDAGSRUM:
Ljust luftigt vardagsrum med stort fönsterparti med härlig utsikt över grönskande allmänning utanför. Vitmålad liggande panel med inbyggd bokhylla vid fönstret samt på motsatt vägg. Här finns plats för både säng, soffa och matplats. Parkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM:
Nybyggt badrum som iordningställdes i samband med fastighetens stambyte hösten 2017. Grå klinkers på golvet och vita helkaklade väggar. Duschhörna, WC, handfatskommod och spegel. Tvättmaskin.

UTEPLATS:
Utanför ytterdörren finns en härlig uteplats med söderläge under tak. Här ligger det trädäck och uteplatsen avskärmas fint med en rabatt med buskar och planteringar mot den gemensamma innergården. För den som vill odla och plantera så får man gärna göra det. Uteplatsen ingår inte i andelstalet, men får disponeras fritt av den boende.

Till lägenheten hör ett förråd på ca 5 kvm. I fastigheten finns hiss ner till varmgarage och återvinningsrum. På den gemensamma stora innergården finns pergola, uteplatser, träd och vackra planteringar. Runt hela Igelbodaplatån finns fina belysta promenadvägar.

Igelboda station ligger några minuter bort där Saltsjöbanan tar dig till Slussen på ca 25 minuter (Saltsjöbanan är fn. ersatt med busstrafik under 2023). På gångavstånd ligger Saltsjöbadens Centrum.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Igelbodaplatån
Adress Vinterbrinksvägen 55F
13332 Saltsjöbaden
Lägenhetsnr BRF 611
Lägenhetsnr LM 1001
Våning 0 av 3
Boarea (BOA) 33 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Boarea­beskrivning

Boarea baseras på föreningens info. Om viktigt för köparen rekommenderas en egen uppmätning.

Tomtbeskrivning

Uteplatsen i anslutning till lägenheten ingår inte i andelstalet och är därmed inte definitionsmässigt bostadsrättsinnehavarens egendom. Lägenhetsinnehavaren har dock vistelserätt på uteplatsen om vissa kriterier uppfylls.

Antal rum 1
Förråd

Ett förråd i trappuppgången intill hör till lägenheten

Andel av månadsavgift

0,09931%

Andel av BRF netto­skuldsättning 191 296 kr
Räntebärande skulder - räntebärande tillgångar och likvida medel ger total nettoskuldsättning. Denna multipliceras med lägenhetens andelstal av årsavgiften.
Överlåtelse­avgift 1 312 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 1 813 kr/mån
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband exkl. Hushållsel
Avgifts­förändringar

Inga planerade höjningar fram till 2024 (enl föreningens information)

Pris 1 595 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hushållsel 164 kr/mån
Hemförsäkring 200 kr/mån
Summa driftkostnad 364 kr/mån
Beskrivning av kostnader

Baseras på 1 person i hushållet

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-02-06
Energiklass Energiklass C

Byggnad

Byggår 1969-1971
Hiss Ja
Allmän information

Brf Igelbodaplatån består av 6 st fyravåningshus innehållande 405 lägenheter, 330 garageplatser och ett 15-tal lokaler. Bostäderna är uppdelade på 6 gårdar. En lokal disponeras av föreningen VHV ("Vi Hjälper Varandra", en ideell förening som anordnar aktiviteter för de boende) och en av fastighetskontoret. Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen äger marken. För närvarande pågår en ombyggnation av några lokaler till bostadsrätter.

Två övernattningslägenheter med plats för 4 personer i varje finns att hyra för medlemmarnas gäster f.n. 400 kr per rum och natt. 

De sex innergårdarna samt omgivande mark är mycket välskötta. Varje hus har varmgarage, tvättstuga, torkrum, cykelförråd och extra förråd. Garageplats finns att hyra från 300 kr/mån. Det finns 6 platser med laddmöjlighet i varje garage. Föreningen tar 250kr/mån extra för en laddplats inklusive elförbrukning. Hiss till garage. I garaget finns även avspolningsytor för bil. Kö till garageplats kan förekomma.

Tv (Telias digitala "Lagom paket"), Internet och IP-telefoni via Telia ingår i månadsavgiften. IP-telefoni är frivilligt och måste aktiveras hos Telia 90200. Samtalskostnader ingår ej i månadsavgiften utan faktureras direkt av Telia.

Elförbrukningen läses av en gång per år och betalas som en tilläggsavgift på månadsavgiften varje månad. Då föreningen har solceller på samtliga tak, är det mycket förmånlig kostnad för hushållsel för medlemmarna.

Ägande av bostadsrätter måste vara 100% boende. Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida www.igelbodaplatan.se för mer och utförligare information.

Värme- och ventilations­anläggning

Bergvärme, solceller

Utförda renoveringar

2009: Alla fönster byttes till 3-glasfönster

2012: Installation av bergvärme

2016-2020: Genomfördes stambyte i samtliga 6 hus.

2020: Nya entréportar och nytt låssystem med låsbrickor och porttelefon.

2020: Omläggning av samtliga tak samt installation av solceller på taken.

2020: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 1 och 2

2022: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 3 och 4

Föreningen byter ut samtliga hissar, 4 hissar per år fram till 2027

TV/internet

Telia Bredband och Kabel-TV (lagompaket)

Förening

Namn Igelbodaplatån
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Igelbodaplatån

IGELBODAPLATÅN
Igelbodaplatån är ett eftertraktat och populärt område med vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Här finns lekplats, grillplats och boulebana. Läget är mycket centralt med gångavstånd till kommunikationer (Igelboda Station), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer.

SALTSJÖBADEN
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens Centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns vackra Grand Hotell med både restaurang och trivsamma Alice bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med både restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Vid hotellet finns restaurang Qala med innovativ Japansk&Peruansk fusion. I Neglinge finns Handelshuset med restaurang och delikatessverksamhet. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.