Rymlig 1:a med solig balkong i väst!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1967
 • Våning
  1 av 3
 • Rum
  1 rum
 • Boarea
  39 m²
 • Avgift
  2 599 kr/mån
  inkl. Värme, vatten och TV-utbud ingår i avgiften.
 • Pris
  1 695 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Mitt i villaidyllen ligger denna väldisponerade och ljusa lägenhet om ett rum och kök. Lägenheten kan även göras om till en mindre 2:a och är en perfekt "första lägenhet ". Stort vardagsrum med utgång till balkong och plats för soffa och stor säng. Välutrustat kök med matplats framför fönster. Badrum med badkar. Närhet till Saltsjöbanan/bussar, centrum, havet, bad och naturreservat. I kvarteret finns både bageri Kringelgården och restaurang Handelshuset. Stabil förening med låg avgift.

Välkommen på visning

Söndag

Kontakta mäklaren för visningstid

Mäklare

Ansvarig mäklare Cecilia Hall

Ägare/​Fastighetsmäklare
Cecilia Hall

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och rymliga 1:a med balkong i väst. Lägenheten är möjlig att göra om till en mini2:a. Härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Vardagsrum med utgång till balkong, välutrustat kök med stor matplats framför fönster. Parkettgolv i vardagsrum och kök. Badrum med badkar och handdusch. Stor klädkammare som kan göras om till sovrum alternativt sovalkov eller varför inte ett hemmakomtor. I källaren finns ett rymligt förråd och ett extra matförråd.

Hall

Rymlig hall med plats för avhängning och möblering. Separat klädkammare som idag är ordentligt inredd med plats för förvaring av kläder och saker. Ytterligare en garderob/städskåp för förvaring.

Badrum

Fint och stort badrum delvis kaklat i vitt och med klinkergolv. Här finns wc, handfat med kommod (2023) handdukshängare och badkar (2017). Ytterligare plats finns för förvaring.

Sovrumsdel

I rummet finns plats för större säng. Även möjlighet att göra om klädkammaren till en djup och rymlig sovalkov eller ett hemmakontor.

Kök

Välplanerat och stilenligt kök med gott om förvaring i skåp och lådor och bra arbetsytor. Vita skåpsluckor, vitt kakel, vitvaror i form av kyl/frys, spisfläkt och ugn i rostfritt samt spishäll, diskmaskin (2016).

Allrum

Stort och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och säng. Helt fönsterparti i väst och utgång till möblerbar balkong.

Balkong

Balkongen ligger i väster med sol från lunch till 19-20 tiden på sommaren. Trätrall på golv

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Neglinge
Adress Sturevägen 8B
13338 Saltsjöbaden
Lägenhetsnr BRF 29
Lägenhetsnr LM 1002
Våning 1 av 3
Boarea (BOA) 39 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Boarea­beskrivning

Uppgift ang boarean är baserad på föreningens information (lägenhetsutdrag). Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Om det är av vikt för köparen rekommenderar vi en egen uppmätning för att fastställa boytan.

Antal rum 1
Andel av månadsavgift

0,021164

Andel av BRF netto­skuldsättning 103 085 kr
Räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel ger total nettoskuldsättning. Denna multipliceras med lägenhetens andelstal av årsavgiften.
Överlåtelse­avgift 1 838 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 2 599 kr/mån
Ingår i avgiften

Värme, vatten och TV-utbud ingår i avgiften.

Pris 1 695 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hushållsel 374 kr/mån
Hemförsäkring 161 kr/mån
Summa driftkostnad 535 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-05-24
Energiklass Energiklass E

Byggnad

Byggår 1967
Hiss Nej
Allmän information

BRF Isänkan består av två fastigheter med adresserna Sturevägen 10A-B och Sturevägen 8A-B. Här finns 37 lägenheter, varav en upplåts med hyresrätt samt 3 lokaler. Hiss saknas.

Föreningen äger ett fantastiskt grönområde både bakom och mellan fastigheterna, med gräsmatta, buskar och träd. Uppe på platån finns den sk "Dansbanan" med grill och bänkar som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Här finns även pallkragar för odling. Området sköter föreningen om tillsammans vid t.ex. städdagar, genom intresserade i trädgårdsgruppen, eller när det behövs. Parkering finns på gatan.

Till varje lägenhet hör ett förråd samt ett mindre matkällarförråd.

TV/Bredband:
Till varje lägenhet hör en Router och en digitalbox för TV. Internet ingår inte i avgiften, men genom routern erbjuder Telia fibertjänster som t.ex. snabb internet upp till 250 Mbit. I avgiften ingår Telias "Lagom" utbud. Saknas en router eller digitalbox kan endast styrelsen beställa nya, vilket debiteras bostadsrättsinnehavaren.

El:
När du flyttar in måste du teckna ett nätavtal mot Nacka Energi som äger elnätet i föreningens bostäder. Du är sedan fri att teckna elavtal mot valfri
elleverantör.

Ekonomisk förvaltning:
HSB sköter ekonomiska förvaltningen. Särskilt medlemskap i HSB behövs inte för enskild medlem. Via HSB-portalen får föreningens medlemmar tillgång till fakturauppgifter för lägenhetsavgiften, mallar och blanketter. I avgiften ingår ett sk. "Bostadsrättstillägg" och medlem behöver inte ha detta på sin egen hemförsäkring. Avgifterna höjdes från 2020-01-01 med 3%. Föreningen följer en underhållsplan, fastställd 2006.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns tvättstuga med nya maskiner, stort cykelförråd samt en föreningslokal med en mindre bastu. Föreningslokalen kan användas av föreningens medlemmar för t.ex mindre sammankomster eller om man behöver använda dusch och toalett i samband med renovering. Lokalen lämpar sig dock inte för fester. Föreningslokalen kan även användas som övernattningslägenhet mot en minde kostnad för medlemmars besökande. Lokalen ligger i källaren i port 8B. Tvättstugan i källaren på hus 10A-B.

Utförda renoveringar

2021: Åtgärder efter OVK utförd 2020
2020: Ombyggnation av källarförråd
2018: Tvättstugan renoverades
2017: Byte av varm/kallvatten ventiler
2015: Byte av entréportar med kodlås
2014: Stambyte genom relining
2013: Byte av fönsterpartier på gavlarna
2011: Tilläggsisolering av vind

Kommande renoveringar

2021: Avspolning av tak och rensning av hängrännor
2022/2023: Fördjupad undersökning av balkonger och lagning av sprickor i fasad
2022/2024: Översyn av fönster (ev. målning eller byte)

Förening

Namn HSB:s Brf Isänkan i Nacka
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Neglinge

NEGLINGE
Neglinge består av villabebyggelse och HSB-hus mestadels från 1900 talet. Området är beläget nära Neglinge station med tågförbindelse till Slussen med Saltsjöbanan. I kvarteret finns en frisör, yoga, Kringelgårdens Bageri och Restaurang Handelshuset. "Lokparken" är en grön oas med lekplats och fotbollsplan. Gångavstånd till Neglinge skola (åk F-5) samt flertalet förskolor.

SALTSJÖBADEN
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, apotek, kemtvätt, däckhotell, skomakare, bibliotek, frisör, järnaffär, blomsteraffär m.fl. Här finns även en bensinmack med tvätthall för bilar.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns klassiska Grand Hotell med både restaurang och trivsamma Alice bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med både restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. I Neglinge finns Handelshuset med restaurang och delikatessverksamhet. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.