Stort, friköpt kedjehus i gott skick med högt läge!

 • Boendeform
  Kedjehus
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1973
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  139 m²
 • Tomtareal/mark
  253 m²
 • Pris
  3 990 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Med ett högt och utmärkt läge på barnvänliga och populära Fiskarhöjden finns nu detta stora, friköpta kedjehus i soutterräng till salu. Mycket trevlig planlösning med 4 sovrum, 2 badrum, kök, matsal och stort vardagsrum med utgång till trädgården. Gott om förvaring i flertalet klädkammare samt stor förrådsbod utanför entrén. Då huset inte har bärande innerväggar är det enkelt att anpassa planlösningen efter behov. Huset är mycket väl omhändertaget genom åren och har fått 3-glas fönster, omlagt yttertak, utbytta innertak, nyligen målad ytterpanel samt två luftvärmepumpar som ger låga driftskostnader. Huset har ett högt läge i området vilket ger en härlig, fri utsikt och ingen insyn. En stensatt innergård utan insyn och med access från husets övre plan skapar en skyddad utomhusmiljö med gott om plats för utemöbler. Då grannfastigheten ligger något lägre än denna, har man i detta hus under vår och höst några extra soltimmar på uteplatsen. En trappa ner längs huset leder ner till trädgården med gräsmatta, blommor och fruktträd. Till kedjehuset hör plats i närliggande garage. Via samfälligheten har man även tillgång till gemensamhetslokal, bastu och tvättstuga. Här bor man mycket bekvämt i trivsamma barnvänliga kvarter nära bra kommunikationer, förskola, skola och natur och bad.

Välkommen på visning

Söndag

Välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Ebba Stenport Taesler

Ägare /​ Fastighetsmäklare
Ebba Stenport Taesler

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen till detta stora, friköpta kedjehus som tagits väl om hand om under åren av nuvarande ägare. Nu är huset redo för nästa familj att flytta in och sätta sin egen prägel interiört. Planlösningen är optimal, med i dagsläget 4 sovrum på entréplan och ett stort vardagsrum på nedre plan. Då ingen av innerväggarna är bärande finns här goda möjligheter att enkelt förändra planlösning för att anpassa huset efter behov. Läget i området är mycket bra - huset ligger högt och här har man härlig, fri utsikt över takåsarna och inte någon insyn. I anslutning till entrén finns en helt avskild, stensatt uteplats med sol hela dagen. En trappa längs fasaden leder ner till nedre delen av tomten med gräsmatta och fruktträd. På bekvämt avstånd finns garaget och områdets parkeringsplats.

Entréplan:
Entréhall med gott om förvaring i skjutdörrsgarderober. Här ligger klinker på golvet med elgolvvärme, i resten av hallen finns parkettgolv. Det finns vatten anslutet i hallen, så för dem som vill kan man göra en del av hallen till praktisk tvättstuga. Rakt fram finns ett rymligt, kaklat badrum med duschplats, wc, spegelskåp, handdukstork. Här finns även tvättmaskin och varmvattenberedare. I badrummet finns golvvärme (el) samt takvärme.

Till vänster nås två sovrum med gott om plats för säng, garderober och skrivbord. Parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns även två rymliga klädkammare i hallen intill sovrummen.

Till höger ligger köket med trivsamt ljusinsläpp från två håll. Gott om förvaring i skåp och lådor, samt bra med arbetsytor. Här finns spis med ugn, hel kyl och frys och diskmaskin. För den som vill finns möjlighet att öppna upp köket mot intilliggande matplats. Efter köket når vi husets matplats, med gott om plats för många middagsgäster. Både kök och matplats har parkett på golven och tapetserade väggar. Takvärme finns installerat i köket.

I den bortre delen av huset finns ytterligare två sovrum - ett större och ett mindre. Här kan man ta ner väggen mellan matplats och sovrum för att skapa ett härligt, ljust och stort vardagsrum med utsikt över takåsarna nedanför. Båda sovrummen har parkettgolv och tapetserade väggar. Till höger finns husets "fin-entré" med plats för avhängning i garderob. Här finns även ett mindre badrum med wc, handfat, handdukstork (el) och duschplats. I badrummet ligger klinkergolv med golvvärme (el) samt kaklade väggar. Litet fönster ger fint ljusinsläpp.

Nedre plan:
En trappa ner finns ett stort vardagsrum med fönstervägg och utgång till husets trädgård. Klassiskt rutparkettgolv och tapetserade väggar. Under trappen finns ytterligare en klädkammare. Här nere finns möjlighet att göra sovrumsdel med ett eller två sovrum, samt badrum, om man vill göra övre delen av kedjehuset till sociala ytor.

I anslutning till entrén finns en bod med gott om förvaring.

Om boendet

Fastighets­beteckning NACKA ERSTAVIK 26:439
Upplåtelseform Friköpt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Fiskarhöjden
Adress Långrevsgatan 8
13343 Saltsjöbaden
Boarea (BOA) 139 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 253 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 253 m²
Antal rum 6 (varav 4 sovrum)
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 1973
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 1 759 000 kr
Taxeringsvärde mark 1 305 000 kr
Summa taxeringsvärde 3 064 000 kr
Pris 3 990 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Årlig elförbrukning 16 930 kWh/år
El 27 271 kr/år
Vatten & avlopp 1 363 kr/år
Renhållning 1 331 kr/år
Försäkrings­kostnad 6 721 kr/år
Samfällighet 19 900 kr/år
Summa driftkostnad 56 586 kr/år
Beskrivning av kostnader

Kostnaden för el har minskats med elstödet för 2022

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp Kedjehus
Byggår 1973
Grund Platta på mark och krypgrund
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasadtyp Träfasad
Utvändiga plåtarbeten Plåt
Fönster 3-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Papp
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Elradiatorer samt två luftvärmepumpar (luft-luft) 2021
Typ av ventilation Självdrag
TV/Internet

Fibernät är installerat i alla hushåll på Fiskarhöjden. Anslutningen inkluderar kabel-TV, bredband och IP-telefoni. Kostnaden betalas via Samfällighetsavgiften.

Parkering

Parkering i garagelänga, samt bilplats utanför garage ingår i samfälligheten.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-05-29
Energiklass Energiklass E

Samfällighet, servitut etc.

Information

Som ägare av ett kedjehus eller radhus på Fiskarhöjden är du automatiskt medlem i Fiskarhöjdens samfällighetsförening. Föreningen sköter om vägar inom området inklusive snöröjning, grönområden, vattenförsörjning, avloppsanläggningar, fibernät för bredband och TV, elledningar och grändbelysning, samt garage och parkeringar. I området finns garagelängor där en garageplats ingår i samfällighetsavgiften. Vattenförbrukningen faktureras varje fastighetsägare av samfälligheten. Föreningsavgift beslutas på årsstämman och för 2023 är årsavgiften 19.900 kr per år och fastighet. Läs gärna mer på www.fiskarhojden.net

Planer och bestämmelser

S 228, Stadsplan (Beslutsdatum: 1972-02-25, Senast ändrad: 1985-05-24)

Gemensamhetsanläggning

NACKA ERSTAVIK GA:4

Samfällighet

https://www.fiskarhojden.net/

Inteckningar

Inteckningar 6
Totalt belopp 1 381 500 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Fiskarhöjden

Fiskarhöjden är ett trivsamt och barnvänligt område med bilfria gångvägar och härlig grönska beläget nära vattnet vid Lännerstasundet. Här finns flera lekplatser, stora grönytor och området är omgivet av skog och natur. Två förskolor finns på området. Fiskarhöjdens samfällighet sköter gemensamma ytor, gemensamhetslokal, bastu, tvättstuga och garagelängorna.

Samfälligheten har en hemsida: http://www.fiskarhojden.net

I Fisksätra C och Saltsjöbaden Centrum finns matvarubutiker, bibliotek och flertalet affärer och gym. På kort avstånd finns även Nacka Forum och Sickla Köpcentrum med sitt stora utbud av affärer. I närheten finns det fotbollsplaner och basketplan. Flertalet förskolor och skolor finns, bl.a nyöppnade Viktor Rydberg skola (F-9). Bussar går direkt utanför området till NackaForum, Nacka Strand samt Slussen. På några minuters promenad nås stationerna Östervik eller Fisksätra, där Saltsjöbanan går till Henriksdal/Slussen på ca 17 minuter (Saltsjöbanan är för närvarande ersatt med busstrafik under 2023). Utmärkt bilförbindelse genom motorväg till Stockholm på 15 min. Även bra cykelväg finns till NackaForum och Stockholm. Båtförbindelse till Slussen finns från NackaStrand. Vid vattnet ligger populära Restaurang Saltsjö-Pir. Där finns även båtplatser och ångbåtsbrygga. Härliga badmöjligheter finns på kort gångavstånd på Fisksätra Holme i Lännerstasundet, samt vid Lundsjön. Fina promenad- och cykelvägar till natursköna omgivningar i Erstaviks naturreservat. I närheten finns Saltsjöbadens Golfklubb med 9-håls och 18-hålsgolfbana där man på vintertid kan åka skridskor på sjöarna och längdskidor på golfbanan på anlagt konstsnöspår.