Välplanerad och rymlig 2:a med nytt badrum och balkong i väster!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1965
 • Våning
  1 av 3
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  67 m²
 • Avgift
  4 100 kr/mån
  inkl. Värme, vatten, Kabel-TV
 • Pris
  2 495 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

* Ring 0723-031130 för visning* Välkommen till denna ljusa och rymliga 2:a med solig balkong i västläge! Lägenheten har under 2023 genomgått ett stambyte och fått ett nytt, helkaklat badrum samt nymålade väggar i kök och hall. Stort vardagsrum med utgång till insynsskyddad balkong med eftermiddags- och kvällssol. Trivsamt kök med välskött originalinredning och stor matplats vid fönster. Rymligt sovrum. Gott om förvaring i platsbyggda garderober och separat klädkammare. Möjlighet finns att göra denna pärla till en 3:a. Läget är mycket lugnt och bästa tänkbara utan insyn, omgiven av grönska och utsikt över charmiga sekelskiftesvillor. Ett mycket bra boende i en välskött förening med låg belåning!

Välkommen på visning

Söndag

Kontakta mäklaren på 0723-031130 för visningstid senast kl 18:00 lörd 9/12

Mäklare

Ansvarig mäklare Ebba Stenport Taesler

Ägare /​ Fastighetsmäklare
Ebba Stenport Taesler

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen till denna fina och trivsamma tvåa med möjlighet att göra om till en 3.a. Lägenheten är väl omhändertagen och har under året fått ett helt nytt, helkaklat badrum i samband med föreningens stambyte, samt nymålade väggar i kök och hall. Gott om förvaring i både garderobsvägg och klädkammare.

Hall
Stor och rymlig hall med både hel garderobsvägg och separat klädkammare. Säkerhetsdörr. Parkettgolv och målade väggar.

Badrum
Nytt, helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Golvvärme (el). Här finns handfatskommod, wc, spegel med belysning, dusch bakom svängbara duschväggar. Förberett för tvättmaskin. Badrummet har spotlights i taket och får trevligt ljusinsläpp från fönster på kortsidan.

Kök
Trivsamt kök med stor matplats intill fönster som vetter mot gården. Köket har sina fina originalstommar och luckor kvar, så här har man mycket gott om förvaring i skåp och lådor. Hel rostfri diskbänk med dubbla hoar samt vitt, nyuppsatt kakel som stänkskydd. Här finns spis med glaskeramikhäll, frihängande rostfri fläkt samt hel kyl och frys. Serveringskåp med teakbänk och gott om extra förvaring finns i matplatsdelen. Nymålade väggar och parkettgolv. I samband med stambytet i våras installerades ny köksblandare samt nytt kakel.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, sideboard och matplats . På golvet ligger vacker originalparkett i rutmönster och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når man den skyddade balkongen i västläge med eftermiddagssol och kvällssol. På balkongen ligger trätrall och här har man härlig utsikt mot grönskan och omgivande villakvarter.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring. Här ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Övrigt
Till bostaden hör ett rymligt källarförråd. I källaren finns även en stor tvättstuga med flertalet maskiner, barnvagns/cykelförråd, samt skyddsrum. Föreningen har en stor föreningslokal till medlemmars förfogande, samt ytterligare en lokal. På baksidan av huset ligger parkeringen. Fastigheten är omgiven av grönska och på gården finns en trivsam pergola med sittgrupper för medlemmars disponering.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Neglinge
Adress Freyvägen 8B
13338 Saltsjöbaden
Lägenhetsnr BRF 7
Lägenhetsnr LM 1001
Våning 1 av 3
Boarea (BOA) 67 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0,8333

Andel av månadsavgift

0,08333

Andel av BRF netto­skuldsättning 213 208 kr
Räntebärande skulder - räntebärande tillgångar och likvida medel ger total nettoskuldsättning. Denna multipliceras med lägenhetens andelstal av årsavgiften.
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 4 100 kr/mån
Ingår i avgiften

Värme, vatten, Kabel-TV

Avgifts­förändringar

Föreningen har nyligen höjt avgiften pga det genomförda stambytet.

Pris 2 495 000 kr (Högstbjudande)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Hushållsel 300 kr/mån
Hemförsäkring 230 kr/mån
Summa driftkostnad 530 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-10-30
Energiklass Energiklass E

Byggnad

Byggår 1965
Hiss Nej
Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Igelboda 41:3-41:4 som består av ett flerbostadshus, en parkeringsplats samt trädgård med pergola och gräsmatta. I fastigheten finns 12 lägenheter med bostadsrätt, fördelade på två uppgångar (Freyvägen 8A och Freyvägen 8B). I föreningen finns även två lokaler, varav en föreningslokal.

Värme- och ventilations­anläggning

Bergvärme

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Här finns även cykelförråd, barnvagnsförråd, skyddsrum samt källarförråd. I källaren finns även två lokaler, varav en är en föreningslokal. En stor parkeringsplats finns på baksidan av huset. Här finns också ett mindre garage med två platser. Kostnad för parkeringsplats är för närvarande 150 kr/mån, garageplats 350kr/mån. I trädgården finns även en pergola med sittgrupp för de boende.

Utförda renoveringar

2023 - Stambyte samt byte av varm- och kallvattenrör. Elstammar bytta och förberedelse gjort för att införa gemensam el.
2021 - Radiatorventiler genomgångna och utbytta. Installation av säkerhetsdörrar
2017 - renovering av bergvärmepump och cirkulationspump
2016 - Renovering av yttertak. Installation av nya entrédörrar. Ny utrustning i tvättstuga

Kommande renoveringar

Föreningen tittar på möjligheten att installera laddstolpar på parkeringsplatsen. Man har också förbett för gemensam eldebitering

TV/internet

ComHem

Förening

Namn Brf Freyvägen 8
Org. Nr 769607-8364
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Neglinge

NEGLINGE
Neglinge består av villabebyggelse och HSB-hus mestadels från 1900 talet. Området är beläget nära Neglinge station med tågförbindelse till Slussen med Saltsjöbanan (för närvarande är Saltsjöbanan ersatt med busstrafik fram till våren -24). I kvarteret finns en kiosk/affär, frisör, yoga, Kringelgårdens Bageri och Restaurang och delikatessbutik Handelshuset. "Lokparken" är en grön oas med lekplats och fotbollsplan. Gångavstånd till Neglinge skola (åk F-5) samt flertalet förskolor.

SALTSJÖBADEN
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns klassiska Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. I Neglinge finns Handelshuset med restaurang och delikatessverksamhet. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.