Välskött 3:a med härlig uteplats!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1969-1971
 • Våning
  0 av 4
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  86,3 m²
 • Avgift
  4 675 kr/mån
 • Pris
  3 150 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

* Ring 0723-031130 för visning!* *Uteplats mot grönskande gård *Gäst-wc * Grovkök m tvättmaskin&torktumlare *Stambytt, helkaklat badrum *Hiss&Varmgarage i huset * Välskött förening med låg belåning!
Äntligen är en trea i renoverat skick med trivsam uteplats till salu i välskötta BRF Igelbodaplatån! Här bor man i en välplanerad, rymlig trea på 86kvm. Stort vardagsrum med utgång till uteplats med förmiddagssol mot föreningens lummiga gård, fräscht och väldisponerat kök med stor matplats intill fönster mot uteplatsen. Stambytt, helkaklat badrum. Två sovrum som båda vetter mot skogen, det stora sovrummet har hel garderobsvägg och det mindre har två platsbyggda garderober. Separat gäst-wc samt grovkök intill köket med tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör ett rejält förråd utanför ytterdörren. Hiss till varmgarage med flertalet laddplatser, samt sopnedkast. Mycket välskött förening med låg belåning där fiber ingår i avgiften. Föreningen har solceller på taken, vilket ger mycket förmånlig hushållsel för de boende. Gångavstånd till både Centrum och kommunikationer, samt med naturen utanför. Ett mycket bekvämt boende i en av Nackas mest välskötta föreningar!

Välkommen på visning

Söndag

Kontakta mäklaren på 0723-031130 för visningstid senast lörd 9/12 Kl 18:00

Mäklare

Ansvarig mäklare Ebba Stenport Taesler

Ägare /​ Fastighetsmäklare
Ebba Stenport Taesler

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen till denna fina trea på Igelbodaplatån! Här bor man i ett trivsamt läge, med uteplats mot gården, i en ljus, rymlig och välplanerad trea. Lägenheten är i genomgående fint, renoverat skick där säljaren har tagit väl hand om bostaden. Vardagsrummet är rymligt och här finns plats för både matbord och soffgrupp. Inglasad balkong med direkt access till en rymlig uteplats med förmiddagssol. De båda sovrummen vetter mot skogen, så här är det mycket tyst. Köket är välutrustat och har stor matplats intill fönster. Innanför köket finns ett helkaklat grovkök med tvättpelare. Utöver det helkaklade badrummet med duschplats, finns här även en gäst-wc i entrén. Utanför ytterdörren finns lägenhetens förråd om ca 5,5kvm.

Hall:
Entréhall med gott om plats för avhängning i separat kappdel bakom spegeldörrar, samt i platsbyggd garderob. Laminatgolv och målade väggar.

Gäst wc:
I anslutning till hallen finns en gäst-wc med klinkergolv och kaklade samt vitmålade väggar. Här finns wc, handfatskommod, spegel samt eluttag.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Parkettgolv och målade väggar. Hel fönstervägg med utgång till balkong och uteplats.

Balkong:
Inglasad balkong som vetter mot uteplatsen och gården. De skjutbara glasväggarna gör att man enkelt kan gå ut på uteplatsen, vilken är avskild mot grannar och gård genom träplank och grönskande häck. På balkongen finns uttag finns för belysning. Inglasningen möjliggör för lång användning av balkongen under vår och höst. Uteplatsen rymmer både odlingsmöjlighet och utemöbler.

Kök:
Välplanerat arbetskök med gott om förvaring i skåp och lådor bakom släta, vita luckor. Arbetsbänkar i trämönstrad laminat och franskt "bistrokakel" som stänkskydd. Här finns hel kyl & frys, diskmaskin, induktionshäll och rostfri ugn samt frihängande fläkt. Belysning och eluttag under skåp. Plats för matbord intill fönster med utsikt mot uteplatsen. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

Grovkök:
Innanför köket finns lägenhetens praktiska grovkök/tvättstuga. Här finns tvättmaskin och torktumlare, tvättho samt förvaringsskåp. Grått klinkergolv och vitkaklade väggar.

Sovrum 1:
Stort sovrum med hel garderobsvägg bakom skjutbara garderobsväggar. Laminatgolv och målade väggar. Utsikt mot skogens grönska.

Sovrum 2:
Mindre sovrum/arbetsrum med två inbyggda garderober, Laminatgolv målade väggar. Utsikt mot skogens grönska.

Badrum:
Helkaklat badrum med sjögrönt klinkergolv och vita, kaklade väggar. Här finns wc, stor handfatskommod, spegelskåp med belysning samt dusch bakom skjutbara duschväggar. Trevligt ljusinsläpp från två fönster. Handdukstork (el).

Övrigt:
Utanför lägenheten finns ett rymligt praktiskt förråd om ca 5.5 kvm med fönster och eluttag. Sopnedkast vid ytterdörr (föreningen har nyligen installerat matavskiljning för hushållsoporna). Hissen i huset leder direkt ner till varmgaraget. Här finns möjlighet att hyra garageplats för 300kr/mån. Ett flertal ladd-platser för El-bil finns att tillgå. I garaget finns även cykel- och barnvagnsrum samt två avspolningsytor för bilar/mc. Varje hus har en rymlig tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Utanför garaget finns husets återvinningsrum med plats för grovsopor. Föreningen har nyligen genomfört ett stambyte (2017-2020), samt installerat solceller på taken.

Igelbodaplatån:
Igelbodaplatån har ett trevligt läge och fin närmiljö med sina vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Hela Igelbodaplatån omges av gröna ytor och här finns även en trevlig lekplats med gungor och klätterställning, boulebana, fotbollsplan samt en avskild syrenberså med gemensam grillplats. Läget är mycket centralt och lugnt nära kommunikationer (Igelboda station där Saltsjöbanan stannar), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer och service. Här erbjuds ett mycket bekvämt boende i en välskött och stabil förening med god ekonomi.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Igelbodaplatån
Adress Vinterbrinksvägen 27
13332 Saltsjöbaden
Lägenhetsnr BRF 405
Lägenhetsnr LM 1001
Våning 0 av 4
Boarea (BOA) 86,3 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)
Andel i föreningen

Uppgiften saknas i föreningens register

Andel av månadsavgift

0,0024024

Andel av BRF netto­skuldsättning 518 250 kr
Räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel ger total nettoskuldsättning. Denna multipliceras med lägenhetens andelstal av årsavgiften.
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 4 675 kr/mån
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband exkl. Hushållsel
Avgifts­förändringar

Föreningen har nyligen gjort en mindre höjning av avgiften. Trolig mindre höjning under 2024, dock ännu ej beslutat (info från föreningen 16/11-23)

Pris 3 150 000 kr (Högstbjudande)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Driftkostnad

Hushållsel 205 kr/mån
Hemförsäkring 208 kr/mån
Summa driftkostnad 413 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-02-06
Energiklass Energiklass C

Byggnad

Byggår 1969-1971
Hiss Ja
Allmän information

Brf Igelbodaplatån består av 6 st fyravåningshus innehållande 405 lägenheter, 330 garageplatser och ett 15-tal lokaler. Bostäderna är uppdelade på 6 gårdar. En lokal disponeras av föreningen VHV ("Vi Hjälper Varandra", en ideell förening som anordnar aktiviteter för de boende) och en av fastighetskontoret. Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen äger marken.

Två övernattningslägenheter med plats för 4 personer i varje finns att hyra för medlemmarnas gäster f.n. 400 kr per rum och natt. 

De sex innergårdarna samt omgivande mark är mycket välskötta. Varje hus har varmgarage, tvättstuga, torkrum, cykelförråd och extra förråd att hyra. Garageplats finns att hyra från 300 kr/mån. Det finns 6 platser med laddmöjlighet i varje garage. Föreningen tar 100kr/mån extra för en laddplats exkl elförbrukning. Hiss till garage. I garaget finns även avspolningsytor för bil. Kö till garageplats kan förekomma.
På området finns en stor lekplats, boulebana och fotbollsplan.

Tv (Telias digitala "Lagom paket"), Internet och IP-telefoni via Telia ingår i månadsavgiften. IP-telefoni är frivilligt och måste aktiveras hos Telia 90200. Samtalskostnader ingår ej i månadsavgiften utan faktureras direkt av Telia.

Elförbrukningen läses av en gång per år och betalas som en tilläggsavgift på månadsavgiften varje månad. Då föreningen har solceller på samtliga tak, är det mycket förmånlig kostnad för hushållsel för medlemmarna.

Ägande av bostadsrätter måste vara 100% boende. Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida igelbodaplatan.se för mer och utförligare information.

Värme- och ventilations­anläggning

Bergvärme, solceller

Utförda renoveringar

2009: Alla fönster byttes till 3-glasfönster

2012: Installation av bergvärme

2016-2020: Genomfördes stambyte i samtliga 6 hus.

2020: Nya entréportar och nytt låssystem med låsbrickor och porttelefon.

2020: Omläggning av samtliga tak samt installation av solceller på taken.

2020-2022: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter (samtliga sålda)

Föreningen byter ut samtliga hissar, 4 hissar per år fram till 2027

Förening

Namn Igelbodaplatån
Org. Nr 714000-2101
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Igelbodaplatån

IGELBODAPLATÅN
Igelbodaplatån är ett eftertraktat och populärt område med vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Här finns lekplats, grillplats och boulebana. Läget är mycket centralt med gångavstånd till kommunikationer (Igelboda Station), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer.

SALTSJÖBADEN
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens Centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. I Neglinge finns Handelshuset med restaurang och delikatessverksamhet. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.