Välplanerad och fräsch 3.5a med balkong!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1969-1971
 • Våning
  1 av 3
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  86,3 m²
 • Avgift
  4 780 kr/mån
 • Pris
  3 495 000 kr Utgångspris Lånelöfte

* Ring 0723-031130 för visning* Välkomna till denna fint renoverade 3,5 med inglasad balkong i en av Nackas bästa föreningar! Lägenheten har renoverats de senaste åren och här finns nu ett modernt kök, ett stort vardagsrum med utgång till balkong, badrummet är stambytt och helkaklat i smakfulla materialval. Här finns också en fräsch tvättstuga samt gäst-wc. Två rymliga sovrum mot skogen med platsbyggda garderober samt ett mindre som kan nyttjas som arbetsrum/sovrum. Utanför ytterdörren finns ett stort förråd. Hissen i huset leder rakt ner i varmgaraget. Här bor man i en av Nackas mest välskötta föreningar, med närhet till naturen, kommunikationer och Saltsjöbadens Centrum!

Välkommen på visning

Söndag

Kontakta mäklaren för mer information

Mäklare

Ansvarig mäklare Ebba Stenport Taesler

Ägare /​ Fastighetsmäklare
Ebba Stenport Taesler

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen till denna fint renoverade och välplanerade 3,5:a! Lägenheten är mycket väl omhändertagen de senaste åren av tidigare ägare. Här finns enhetligt golv i alla rum, köket är nytt sedan några år tillbaka och gäst wc och tvättstuga iordningsställdes 2018 i samband med stambytet i föreningen. Balkongen är inglasad och har fått trätrall på golvet och väggar vitmålade. Tidigare ägare har skapat ett praktiskt extra rum intill köket, vilket kan användas till sovrum, arbetsrum eller gästrum. Alternativt återställas till ursprunglig planlösning. Läget på denna lägenhet är bästa tänkbara - balkong mot gården och båda sovrummen mot skogen i väster utan insyn!

Hall:
Entréhall med gott om plats för avhängning i separat kappdel bakom skjutbara spegeldörrar, samt i platsbyggd garderob. Klinkergolv och målade väggar. Säkerhetsdörr.

Gäst wc:
I anslutning till hallen finns en gäst-wc med klinkergolv och vita målade väggar. Här finns wc, handfatskommod, spegel samt eluttag.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Ljust golv och målade väggar. Hel fönstervägg med utgång till balkong. Från vardagsrummet når man balkongen.

Balkong:
Inglasad balkong med utsikt över gården. På golvet ligger trätrall och väggarna är vitmålade som bidrar till rumskänslan. Eluttag finns för belysning. Inglasningen möjliggör för lång användning av balkongen under vår och höst.

Kök:
Modernt och smakfullt kök (nytt sedan tidigare ägare) med gott om förvaring i skåp och lådor. Skåpen går upp till taket och har släta, gråbruna trämönstrade luckor med rostfria handtag. Arbetsbänkar i granitmönstrad laminat och granitmönstrad mosaik som stänkskydd. Här finns hel rostfri kyl & frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll och rostfri ugn samt frihängande, rostfri fläkt. Samtliga vitvaror från IKEA. Belysning och eluttag under skåp. Plats för matbord intill fönster med utsikt över grönskande gården. Ljust golv och vitmålade väggar. I anslutning till köket har tidigare ägare skapat ett extra rum, vilket kan användas till barnrum, sovrum eller arbetsrum. För den som vill kan detta återställas till ursprunglig planlösning.

Grovkök:
Innanför köket finns lägenhetens praktiska grovkök/tvättstuga. Här finns tvättmaskin och torktumlare, diskho, skåp för förvaring och bänkskiva i samma material som köket. Mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1:
Stort sovrum med hel garderobsvägg med 6 garderober. Ljust golv och målade väggar. Utsikt mot skogens grönska.

Sovrum 2:
Mindre sovrum/arbetsrum med två inbyggda garderober, Ljust golv målade väggar. Utsikt mot skogens grönska.

Badrum:
Helkaklat badrum med ljusbeige klinkergolv och vita, kaklade väggar. Här finns wc, stor ekmönstrad handfatskommod, spegelskåp med belysning samt badkar. Trevligt ljusinsläpp från två fönster.

Övrigt:
Utanför lägenheten finns ett rymligt praktiskt förråd om ca 5.5 kvm med fönster och eluttag. Sopnedkast vid ytterdörr (föreningen har nyligen installerat matavskiljning för hushållsoporna). Hissen i huset leder direkt ner till varmgaraget. Här finns möjlighet att hyra garageplats för 300kr/mån. Ett flertal ladd-platser för El-bil finns att tillgå. I garaget finns även cykel- och barnvagnsrum samt avspolningsytor för bilar/mc. Varje hus har en rymlig tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Utanför garaget finns husets återvinningsrum med plats för grovsopor. Föreningen har nyligen genomfört ett stambyte (2017-2020), samt installerat solceller på taken.

Igelbodaplatån:
Igelbodaplatån har ett trevligt läge och fin närmiljö med sina vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Hela Igelbodaplatån omges av gröna ytor och här finns även en trevlig lekplats med gungor och klätterställning, boulebana, fotbollsplan samt en avskild syrenberså med gemensam grillplats. Läget är mycket centralt och lugnt nära kommunikationer (Igelboda station där Saltsjöbanan stannar), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer och service. Här erbjuds ett mycket bekvämt boende i en välskött och stabil förening med god ekonomi.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Igelbodaplatån
Adress Vinterbrinksvägen 59
13332 Saltsjöbaden
Lägenhetsnr BRF 625
Lägenhetsnr LM 1101
Våning 1 av 3
Boarea (BOA) 86,3 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 3
Andel av månadsavgift

0.0024563

Andel av BRF netto­skuldsättning 529 664 kr
Räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel ger total nettoskuldsättning. Denna multipliceras med lägenhetens andelstal av årsavgiften.
Överlåtelse­avgift 1 313 kr (betalas av säljaren)
Pantsättnings­avgift 525 kr
Månadsavgift 4 780 kr/mån
Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband exkl. Hushållsel
Avgifts­förändringar

Avgifterna har nyligen höjts med 5% under 2023 (ny avgift fr 1/10-23)

Pris 3 495 000 kr (Utgångspris)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 4
Hushållsel 322 kr/mån
Hemförsäkring 455 kr/mån
Summa driftkostnad 777 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2018-02-06
Energiklass Energiklass C

Byggnad

Byggår 1969-1971
Hiss Ja
Allmän information

Brf Igelbodaplatån består av 6 st fyravåningshus innehållande 405 lägenheter, 330 garageplatser och ett 15-tal lokaler. Bostäderna är uppdelade på 6 gårdar. En lokal disponeras av föreningen VHV ("Vi Hjälper Varandra", en ideell förening som anordnar aktiviteter för de boende) och en av fastighetskontoret. Föreningen har två anställda fastighetsskötare. Föreningen äger marken.

Två övernattningslägenheter med plats för 4 personer i varje finns att hyra för medlemmarnas gäster f.n. 400 kr per rum och natt. 

De sex innergårdarna samt omgivande mark är mycket välskötta. Varje hus har varmgarage, tvättstuga, torkrum, cykelförråd och extra förråd att hyra. Garageplats finns att hyra från 300 kr/mån. Det finns 6 platser med laddmöjlighet i varje garage. Föreningen tar 250kr/mån extra för en laddplats inklusive elförbrukning. Hiss till garage. I garaget finns även avspolningsytor för bil. Kö till garageplats kan förekomma.
På området finns en stor lekplats, boulebana och fotbollsplan.

Tv (Telias digitala "Lagom paket"), Internet och IP-telefoni via Telia ingår i månadsavgiften. IP-telefoni är frivilligt och måste aktiveras hos Telia 90200. Samtalskostnader ingår ej i månadsavgiften utan faktureras direkt av Telia.

Elförbrukningen läses av en gång per år och betalas som en tilläggsavgift på månadsavgiften varje månad. Då föreningen har solceller på samtliga tak, är det mycket förmånlig kostnad för hushållsel för medlemmarna.

Ägande av bostadsrätter måste vara 100% boende. Juridisk person accepteras ej.

Besök gärna föreningens hemsida igelbodaplatan.se för mer och utförligare information.

Värme- och ventilations­anläggning

Bergvärme, solceller

Utförda renoveringar

2009: Alla fönster byttes till 3-glasfönster

2012: Installation av bergvärme

2016-2020: Genomfördes stambyte i samtliga 6 hus.

2020: Nya entréportar och nytt låssystem med låsbrickor och porttelefon.

2020: Omläggning av samtliga tak samt installation av solceller på taken.

2020: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 1 och 2

2022: Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter i hus 3 och 4

Föreningen byter ut samtliga hissar, 4 hissar per år fram till 2027

Förening

Namn Igelbodaplatån
Org. Nr 714000-2101
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Igelbodaplatån

IGELBODAPLATÅN
Igelbodaplatån är ett eftertraktat och populärt område med vackra innergårdar, gröna ytor och trevliga promenadvägar i naturen omkring. Här finns lekplats, grillplats och boulebana. Läget är mycket centralt med gångavstånd till kommunikationer (Igelboda Station), skolor/förskolor och Saltsjöbadens Centrum med sitt breda utbud av affärer.

SALTSJÖBADEN
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens Centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, Apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns Grand Hotell med både restaurang och bar. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. I Neglinge finns Handelshuset med restaurang och delikatessverksamhet. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.