Mysig vindsvåning med bastu och balkong i söder!

 • Boendeform
  Lägenhet
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1954
 • Våning
  3 av 3
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  51 m²
 • Avgift
  3 810 kr/mån
 • Pris
  2 595 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

* Vindsvåning * Renoverad * Balkong i söder * Bastu * Solsidan
* Ring 0723-031130 för visning! * Högst upp med balkong i söder och bastu finns denna trivsamma vindsvånings 2:a med genomgående ljus i mycket bra skick! Lägenheten består av ett stort vardagsrum med vackert parkettgolv och utgång till inglasad balkong i söder. Smakfullt arbetskök med full maskinell utrustning. Sovrum med plats för arbetshörna samt rymligt badrum med dusch och bastu. Lägenhetens vinklar och vrår under takåsarna ger en mycket ombonad och mysig karaktär till bostaden. Här bor man i mycket välskött 50-tals fastighet som är både stambytt och renoverad och med närhet till kommunikationer, natur och hav!

Mäklare

Ansvarig mäklare Ebba Stenport Taesler

Ägare /​ Fastighetsmäklare
Ebba Stenport Taesler

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen till denna trivsamma, renoverade vindsvånings tvåa med genomgående ljus på Solsidan! Här bor man under takåsarnas vinklar och vrår, vilket ger en mycket ombonad och mysig karaktär till bostaden. Denna pärla till bostad som renoverats de senaste åren har allt man kan önska - både en inglasad balkong samt en egen bastu i anslutning till badrummet. Till bostaden hör ett källarförråd. Föreningen har en mysig, grönskande innergård med flera trädgårdsgrupper och grill, en stor tvättstuga med flertalet maskiner samt en bastu. Föreningen är mycket välskött och här har man gjort de flesta stora renoveringarna genom åren så som stambyte, fönsterbyte och installation av bergvärme. Här bor man med närhet till Solsidans fina natur och härliga bad, men samtidigt nära service och kommunikationer. Tvärs över gatan finns både take-away ställe samt gym, och på en kort promenad bort finns Saltsjöbanans station.

Planlösning

Välkomnande hall med grått klinkergolv och plats för avhängning. Nyinstallerad säkerhetsdörr.
Stort vardagsrum med plats för både soffa och matbord. På golvet ligger vacker rut-parkett och väggarna är målade. Utgång till inglasad balkong i sydväst med trätrall på golvet.
Fräscht arbetskök med vita släta skåpsluckor, arbetsbänk i laminat och kakel som stänkskydd. Här finns induktionshäll, ugn, frihängande rostfri fläkt, microugn, rostfri diskmaskin samt integrerad kyl&frys. Bra med förvaring i skåp och lådor. På golvet ligger grått klinkergolv.
Sovrum med inbyggd garderob och plats för arbetsbord i fönstersmyg. Heltäckningsmatta på golvet och målade väggar.
Badrum med kaklade väggar och plastmatta på golvet samt golvvärme (el) Här finns dusch bakom svängbara glasväggar, handfatskommod, spegelskåp och handdukstork. I anslutning till badrummet finns en rymlig bastu.
Till bostaden hör ett källarförråd.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Nacka
Ort Saltsjöbaden
Område Saltsjöbaden - Solsidan
Adress Skyttevägen 18E
13336 Saltsjöbaden
Lägenhetsnr BRF 530
Lägenhetsnr LM 1301
Våning 3 av 3
Boarea (BOA) 51 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0,0172369

Andelstal insats

0,0171895

Andel av månadsavgift

0,0172369

Andel av BRF netto­skuldsättning 320 561 kr
Överlåtelse­avgift 1 463 kr (betalas av köparen)
Pantsättnings­avgift 585 kr
Månadsavgift 3 810 kr/mån
Inkl värme, vatten, fiber, kabel TV (basutb.)
Avgifts­förändringar

Höjning gjord per 1/1-24. Under 2023 har föreningen höjt avgifterna i två omgångar. Först 10% per 1/1-23, samt 12% per 1/7-23.
Föreningen har

Pris 2 595 000 kr (Högstbjudande)
Inre reparationsfond Inre reparationsfond saknas

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Årlig elförbrukning 1 850 kWh/år
Hushållsel 465 kr/mån
Hemförsäkring 133 kr/mån
Summa driftkostnad 598 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-07-31
Energiklass Energiklass E

Byggnad

Byggår 1954
Hiss Nej
Allmän information

Brf Vaxskivlingen är en mycket välskött bostadsrättsförening. Fastigheten byggdes 1954 och är ett fint exemplar av 50-tals design med många tidstypiska detaljer. Föreningen är en sk. äkta förening. Antalet medlemslägenheter är 40 st samt 5 hyreslokaler uthyrda till olika verksamheter. Utöver dessa har föreningen flera inkomstbringande förråd, garage och p-platser. 

Fin tomtmark med plats för flertalet sittgrupper, grill och en lekplats med gungor för barn. Mot vägen finns en uppvuxen häck med staket.

Fastigheten har genomgått löpande renoveringar och är idag i mycket gott skick. Renovering av tak skedde 2005-06, stambyte 2008-09, installation av bergvärme 2007-08. Under 2018-19 gjordes balkongerna om. Man har investerat i nya säkerhetsdörrar 2021. Under 2022 renoverades fönsterna och entréportarna i hela byggnaden. Föreningen följer en underhållsplan och har under senare år renoverat bl.a fönster, balkonger och utfört dränering av del av fastigheten. Detta arbete kommer att fortsätta. Det som även står i plan är hel ombyggnad av panncentralen. Läs gärna mer i Årsredovisningen för 2022.

I föreningen finns en gemensam tvättstuga, bastu, styrelserum, cykel och däckförråd.

Telia höghastighetsfiber med tillhörande internet (100 Mbit/s) och flertalet TV-kanaler, vilket ingår i månadsavgiften. 

Föreningen har både garageplatser och p-platser utomhus till medlemmarnas förfogande. Separat kö till dessa. P-plats kostar 290 kr/mån och garage 810-940 kr/mån.

Medlemmarna sköter själva trädgårdsskötsel. Trappstädning sköts av externt företag, liksom skottning av vägar (endast trapp framför portarna sköts av medlemmarna)

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet. Denna avgift betalas av köparen.
Köparen betalar även pantsättningsavgift på 1 % av lånebeloppet.

Värme- och ventilations­anläggning

Bergvärme

Utförda renoveringar

* Renovering av tak skedde 2005-06
* Stambyte 2008-09
* Installation av bergvärme 2007-08
* Renovering balkonger 2018-19
* Installation säkerhetsdörrar 2021
* Fönsterbyte/renovering samt renovering portar 2022
* Dräneringsarbete 2022

TV/internet

Telia Fiber och grundpaket TV ingår i månadsavgiften

Förening

Namn Vaxskivlingen 2
Org. Nr 716417-5932
Grundad 1981
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Föreningen äger marken
Juridisk person accepteras Nej

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Saltsjöbaden - Solsidan

Solsidan, förr kallat Vårgärdet, är ett eftertraktat bostadsområde mellan Baggensfjärden, Vårgärdssjön och Erstaviken, som sent exploaterades i större skala för bebyggelse. Vårgärdsbanan öppnades för trafik 1913 och samma år fick
Solsidan sin station. Området fick sin första stadsplan 1939, och här hittar man blandad bebyggelse; magnifika äldre villor från början av 1900-talet blandas med villor av modernare snitt. Solsidan gränsar till Erstaviks naturreservat, Svärdsö och Älgö, härliga grönområden för jogging eller promenader på de många välskötta stigarna, och bad på sommaren från sandstränder och klippor.

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv för alla. Här finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor och tennishall, Padel-banor, simhall, slalombacke med lift, ishall, längdskidspår med konstsnö samt ett aktivt båtliv sommartid. Goda möjligheter till promenader i både Skogsö och Erstaviks naturreservat med bad, längdskidåkning, skridskoåkning på vintern.

Saltsjöbadens centrum har ett brett utbud av service och butiker. Här finns två livsmedelsbutiker, gym, systembolag, apotek, kemtvätt, skomakare, bibliotek, frisör, blomsteraffär mfl.

Saltsjöbadens unika läge i omedelbar närhet till havet och hela Stockholms skärgård präglar området - här finns goda möjligheter till salta bad och båtliv med flertalet båtklubbar. Dessutom två naturreservat - Erstavik samt Skogsö, med härliga promenadstråk och cykelstigar.

I Saltsjöbadens hjärta, intill Baggensfjärden, finns vackra Grand Hotell. Intill ligger hotell och restaurang Vår Gård med både restaurang, eget bageri och bar. Ute på Restaurangholmen öppnar sommartid populära Holmen kök och bar på bryggan mitt bland det livliga båtlivet. Ett flertal restauranger finns i Saltsjöbaden, bl a i Neglinge finns Handelshuset med restaurang och delikatessverksamhet. Här hittar man också Bageri Kringelgården. På Solsidan finns Bistro Solsidan med god mat och pizzor i anrik stationsmiljö.