Rymlig villa med utsikt mot Moälven!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1965
 • Rum
  9 rum
 • Boarea
  190 m²
 • Biarea
  60 m²
 • Tomtareal/mark
  1 600 m²
 • Pris
  1 895 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

Denna rymliga villa erbjuder idag två lägenheter, var och en med 4 rum och kök, möjlighet för dig som vill hyra ut eller för den stora familjen! Bergvärme installerat 1999 och plåttak från 2000. Stor infart och carport med plats för två bilar, det finns enklare dubbelgarage som ger gott om utrymme för förvaring. Friggebod och flertalet buskar och planteringar på tomten. Närheten till Själevads bekvämligheter såsom allmän badplats, skola, förskola och fina promenadstråk. Missa inte chansen att bli ägare till denna villa med härlig vy och centralt läge i Själevad!

Mäklare

Ansvarig mäklare Elin Andersson

Fastighetsmäklare/​kontorsägare
Elin Andersson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen in i denna rymliga villa som erbjuder oändliga möjligheter att skapa ditt drömhem, eller möjlighet att hyra ut! Med gott om utrymme och en fantastisk trädgård finns här mycket att bli förtjust i.

Entrévåning:

När du kliver in möts du av en rymlig hall med plastmatta och väggar med en ljustapet. hallen är rymlig och möblerbar. Det generösa vardagsrummet har vackert parkettgolv och stora fönster i två riktningar som sprider ett härligt ljus i rummet. Här kan du enkelt inreda med både matgrupp och soffgrupp. Dessutom har du tillgång till en gillestuga i källaren, perfekt för underhållning och avkoppling.

Köket är välkomnande med plats för en mindre matgrupp och kommer med äldre köksinredning med vita skåpluckor samt vitvaror som spis med ugn, fläkt, kyl/sval samt frys. Från köket nås den rymliga inglasade altanen som är kopplad till den grönskande trädgården – här har du utmärkta möjligheter att njuta av utelivet. Altanens tak byttes 2008.

Entrévåningen har tre sovrum, varav ett är särskilt stort med direkt anslutning till altanen. Badrummet är äldre och har inredning med toalett, tvättställ och badkar. Plastmatta och halvkaklade väggar, här är golvvärme. I passage mot sovrumsavdelningen finns praktiska garderober och förvaringsutrymmen.

Övervåningen:

På övervåningen finner du ett sovrum med heltäckningsmatta och väggarna tapetserade, till detta rum finns även en toalett med wc och tvättställ. Hallen på denna våning har plastmatta och tapetserade väggar och kan möbleras efter dina önskemål då det är rymligt.

Det stora vardagsrummet på övervåningen har parkettgolv och väggar med ljusa tapeter. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord och från de stora fönstren har du en underbar vy mot Moälven. Köket intill är utrustat med äldre köksinredning och vitvaror som spis med ugn, fläkt, frys och kyl/frys. Köket rymmer en matgrupp för fyra personer.

Det finns två sovrum ytterligare på övervåningen, båda med bra garderober och båda rummen har plastmatta på golvet och väggarna tapetserade. Badrummet på denna våning är också äldre och inrett med toalett, tvättställ och badkar.

Källarvåningen:

I källarvåningen hittar du en gillestuga med kamin som nås från entrévåningens vardagsrum. Intill gillestugan finns ett badrum med klinkergolv och kaklade väggar, samt inredning med wc, tvättställ och dusch.

Källarvåningen erbjuder flera förrådsutrymmen och en matkällare för extra förvaring. Här finns även en tvättstuga med tvättmaskin och ett pannrum med en energieffektiv bergvärmepump installerad 1999. Från förrådet i källaren har du en praktisk utgång till trädgården.

Om boendet

Fastighets­beteckning ÖRNSKÖLDSVIK SJÄLEVADS PRÄSTBORD 1:35
Upplåtelseform Friköpt
Län Västernorrland
Kommun Örnsköldsvik
Ort Själevad
Adress Hampnäsvägen 33
89431 Själevad
Boarea (BOA) 190 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 60 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 1600 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 1 600 m²
Antal rum 9 (varav 6 sovrum)
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 1965
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 1 242 000 kr
Taxeringsvärde mark 274 000 kr
Summa taxeringsvärde 1 516 000 kr
Pris 1 895 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Årlig elförbrukning 23 000 kWh/år
El 31 000 kr/år
Vatten & avlopp 15 650 kr/år
Renhållning 2 350 kr/år
Försäkrings­kostnad 7 931 kr/år
Summa driftkostnad 56 931 kr/år
Försäkring

Dina Försäkringar

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Allmän information

Denna centralt belägna pärla i Själevad har allt du behöver. Bostaden har en bra placering med närhet till allt: skolor, förskolor, vårdcentral, tandläkare, mataffär och mycket mer. Dessutom finns det vackra motionsstråk, badstrand och elljusspår i området som inbjuder till härliga promenader och löprundor.

Huset är smart uppdelat i två lägenheter som ger dig många möjligheter. På övervåningen hittar du en trevlig lägenhet med fyra rum och ett kök. Entrévåningen erbjuder fyra rum och kök, och för extra utrymme och bekvämlighet finns även ett allrum och ett extra badrum i källarvåningen till entrévåningens lägenhet.

Energibesparande bergvärme installerades redan 1999, byte av den inkommande vattenledningen skedde under 90-talet. Byggnaden har inte omdränerats. Husets yttertak lades om till ett plåttak 2000.
På gården finns en praktisk garagebyggnad i enklare standard med jordgolv, nya portar från 2008, och taket på garaget fungerar även som en trevlig uteplats. För ytterligare förvaringsmöjligheter finns en friggebod på tomten. Vid husets entré möts du av en generös asfalterad yta med gott om plats för flera bilar. Dessutom finns en carport som kan rymma två bilar och ett förråd för smidig förvaring av trädgårdsredskap, cyklar och skidutrustning med mera.

Trädgården är en fridfull plats som skyddas från omgivningen och har närhet till Käringbergets barnvänliga badplats. i trädgården trivs bland annat äppelträd och vinbärsbuskar, och du kan njuta av grönska och lugn i din egen oas.

Byggnadstyp 2 plans villa med källare
Byggår 1965
Fasadtyp Träfasad
Fönster 2-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Plåt 2000
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Bergvärmepump 1999
Typ av ventilation Självdrag

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-06-07
Energiklass Energiklass D
Specifik energianvändning 70 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 101 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Gålnäs vattenverk, Stadsplan (Beslutsdatum: 1974-06-06)

Planer och bestämmelser

Begravningsplats i själevad, Stadsplan (Beslutsdatum: 1987-04-29)

Inteckningar

Inteckningar 3
Totalt belopp 234 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta