Kommande försäljning

Mycket trevlig villa med sjöutsikt!

 • Boendeform
  Villa
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1965
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  154 m²
 • Biarea
  29 m²
 • Tomtareal/mark
  1 385 m²
 • Pris
  2 900 000 kr Högstbjudande Lånelöfte

I det populära och familjevänliga området Gimåt med placering långt in på en lugn återvändsgata, finner du denna rymliga och välplanerade villa. Med en fantastisk sjöutsikt och avskilt läge kan du här njuta av lugnet i ditt eget paradis. Villan har genomgått omfattande renovering under 90-talet med bland annat ny planlösning, nya takstolar och yttertak, fönster och dränering. De generösa sällskapsytorna skapar en perfekt plats för umgänge och trivsel. Du hittar upp till fem sovrum, vilket ger gott om utrymme för hela familjen. Fina altaner placerade för att fånga solens strålar ger möjlighet att koppla av utomhus i alla väder. Vidbyggt garage med praktisk carport. Under garaget finns ett förråd som erbjuder extra förvaringsutrymme för verktyg och utrustning. Bergvärme och fiber installerat. Omgivningen bjuder på fina naturområden som ligger alldeles runt knuten. Perfekt för dig som gillar att promenera, jogga eller bara njuta av naturens skönhet. Sammanfattningsvis erbjuder denna villa ett drömlikt boende i en omtyckt del av Gimåt. Välkommen med din intresseanmälan!

Mäklare

Ansvarig mäklare Elin Andersson

Fastighetsmäklare/​kontorsägare
Elin Andersson

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Välkommen in! Hallen är ljus och öppen med plats för förvaringsmöbler samt avhängning av ytterkläder. Det välkomnas med ljus från stora fönster och glimt till sjön. Första delen har ingjuten golvvärme under klinkergolvet och vidare i våningsplanet ligger vattenburen golvvärme. Rakt fram ligger vardagsrummet som har bra yta för sällskapsmöbler samt stora fönster mot sjön, här är även helglasade dubbeldörrar med utgång till den öppna altanen. Köket flyttades 1993-1994 till del av huset med vy, köksinredningen har bra med skåp och förvaring. Köket har även god plats för en rymlig matgrupp. Vitvarorna består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin och kyl samt frys i fullhöjd. Från köket nås den inglasade altanen som är väl tilltagen med plats för både familjen och gästerna, utrymmet upplevs ombonat med delvis vägg, innertak med infälld belysning och anslutning till den öppna altanen via skjutdörrsparti. Här kan man njuta oavsett väder!

Badrummet renoverades 1996 med klinkergolv med vattenburen golvvärme, kaklade väggar i neutral färg. Badrummet har två stående fönster vilket ger ett trevligt ljus men även en modern känsla. Här finns wc, tvättställ och dusch.
Entrévåningen har även två bra sovrum med garderober i båda rummen.

På suterrängvåningen möter ett allrum och rakt fram finns utgång till trädgården. Det finns matkällare, pannrum med bergvärmepump och vedpanna. Toalett med wc och tvättställ. Tvättstuga med klinkergolv och delvis kaklade väggar. här finns arbetsbänk, tvättmaskin och duschkabin. Tre sovrum i suterrängdelen, perfekt för den stora familjen. Till det ena sovrummet är det förberett för att installera kök då tidigare ägare planerade att dela av till förmån av uthyrningslägenhet, köksinredning och kyl med frysfack finns på plats.

Om boendet

Fastighets­beteckning ÖRNSKÖLDSVIK HÖGLAND 36:16
Upplåtelseform Friköpt
Län Västernorrland
Kommun Örnsköldsvik
Ort Örnsköldsvik
Adress Svanvägen 12
89140 Örnsköldsvik
Boarea (BOA) 154 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 29 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 1385 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 1 385 m²
Antal rum 6
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 1965
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 801 000 kr
Taxeringsvärde mark 606 000 kr
Summa taxeringsvärde 1 407 000 kr
Pris 2 900 000 kr (Högstbjudande)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 1
Årlig elförbrukning 7 088 kWh/år
El 13 204 kr/år
Vatten & avlopp 10 902 kr/år
Renhållning 1 767 kr/år
Försäkrings­kostnad 6 610 kr/år
Fibernät 4 188 kr/år
Summa driftkostnad 36 671 kr/år
Beskrivning av kostnader

Nuvarande ägare har haft lägre temperatur än normalt i huset.

Försäkring

Länsförsäkringar

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Allmän information

Med lugnt läge långt ut efter återvändsgata ligger denna trivsamma fastighet. Huset är en 1 plansvilla med suterrängvåning och tomten är i etage med stora plan yta för lek och umgänge samt vy mot Höglandssjön och hälsans stig. Vidbyggt garage med carport och bra parkeringsyta på entrésidan. I carporten finns yta för upphängning av takbox. Under garaget finns förråd med ingång utifrån. Garaget är ett varmgarage med betongplatta, träfasad och betongpannor på taket, i garaget sitter centraldammsugaren som har uttag i garage samt ett uttag på vardera våningsplan i huset.

Bostaden renoverades omfattande under 90-talet då man bytte takstolar för att få taklutning och nytt yttertak på huset. Nya 3-glasfönster mellan 1994-1997. Omdränering med utvändig isolering 1994. Samtidigt byttes inkommande vattenledning samt utgående avloppsledning till de kommunala anslutningarna. Huset har bergvärme installerad 2010, fiber finns installerat i fastigheten.
Från fastigheten finns fina motionsspår runt sjön och promenadstigar på Höglandsberget och till Bergsjön. Förskola finns i Gimåt och Högland, skola upp till åk 6 finns i Högland.

Huset är förbesiktigat och protokoll finns hos mäklaren.

Byggnadstyp 1 plansvilla med suterrängvåning
Byggår 1965
Grundmur Betonghålsten
Stomme Trä
Bjälklag Gjutna valv
Fasadtyp Tegel och trä
Fönster 3-glasfönster
Taktyp/​takbeklädnad Betongpannor
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Bergvärmepump
Typ av ventilation Självdrag
TV/Internet

Fiber via Övik Energi

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-07-28
Energiklass Energiklass B
Specifik energianvändning 44 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 65 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Gimåtområdet, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1963-10-03)

Inteckningar

Inteckningar 5
Totalt belopp 846 200 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta