Budgivning pågår

Tidigare Tingshuset i Åsele är till salu!

 • Objekttyp
  Bostad
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Tomtareal/mark
  3 808 m²
 • Beteckning
  ÅSELE ÅSELE 2:249
 • Pris
  300 000 kr Utgångspris

Nu finns det möjligt att köpa det tidigare Tingshuset i Åsele! Fastigheten ligger i skyddat och mycket centralt läge och tomten är på 3 808 kvm. Bostaden är på sammanlagt på ca 620 kvm, fördelat på två plan samt en halv källare.

Det är en ståtlig byggnad med mycket historia! Huset har en mäktig altan med pelare samt kraftiga och snygga detaljer i både takfot och knutar!

Här kan man skapa sin egen bostad på övre plan som är ca 233 kvm. Man kommer upp till en välkomnande hall och sedan vidare till stort kök, stora rum samt ett mycket stort allrum.

På entréplan finns det 248 kvm som använts som kontor. Idag avdelat i två sektioner med separat entrédörrar. Man kan hyra ut den nedre våningen till sin egen eller någon annans verksamhet. Här finns även det gamla valvet som varit arkiv för tingsrätten.

I källaren som finns under delar av huset finns gott om förråd och möjligheter. Källaren är ca 138 kvm. Huset värms idag upp via fjärrvärme.
Det finns även en oinredd vinda med uppgång via hallen på övre plan.

Aktuellt bud 300 000 kr
Budgivare Bud Tidpunkt
4 300 000 kr 22 sep. 12:12
3 200 000 kr 31 aug. 15:54
1 160 000 kr 28 aug. 16:15
Läs mer om hur budgivning går till

Mäklare

Ansvarig mäklare Sune Rehnman

Fastighetsmäklare | Fjällbostäder & Kommersiella fastigheter
Sune Rehnman

Är du intresserad? Hör av dig så berättar jag mer!

Bilder

 • Entréhall övervåning
 • Entréhall övervåning

  Entréhall övervåning

 • Kontorslokaler entrévåning

  Kontorslokaler entrévåning

 • Valvet

  Valvet

Fakta

Generell information

Fastighets­beteckning ÅSELE ÅSELE 2:249
Upplåtelseform Friköpt
Län Västerbotten
Kommun Åsele
Ort Åsele
Område Åsele
Adress Tingshusgatan 2
91932 Åsele
Tomtareal/mark 3808 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 3 808 m²
Pris 300 000 kr (Utgångspris)

Tingshuset

Area 620 m²
Byggnad

Byggnaden är den tidigare tingsrätten och är invändigt på sammanlagt ca 620 kvm fördelat på två plan samt halv källare. Fastigheten ligger nära torget i Åsele men man ändå avskild till inne på en återvändsgata. Tomten är 3 808 kvm och sträcker sig ned till Bryggaregatan.

Vid framsidan av huset finns en mäktig altan med stora pelare i trä. Det är en öppen altan med tre entrédörrar. Via den vänstra dubbeldörren kommer man till inre delen av övre plan samt till den vänstra delen av kontorsplanet. Via den högra dörren kommer man till hela lägenheten på övre plan. Via den högra dörren kommer man till högra delen av kontorsplanet samt till källaren.

Gårdsplanen är gjord så att man två infarter men de sitter ihop i en ovalformad rondell. I ena kanten av tomten finns en äldre byggnad som varit ett garage.

Uppvärmning, kylning, ventilation

Uppvärmning idag via fjärrvärme.

Vatten & avloppstyp

Kommunalt vatten och avlopp.

TV/Internet

Bredband finns installerat.

Bostadsvåning

Area 233 m²
Byggnad

Bostadsvåningen som är på ca 233 kvm är både ljus och rymlig! Här finns möjlighet att skapa en underbar lägenhet åt er egen familj!

Stor och välkomnande hall med mäktiga fönster mot väster. Rymligt kök med plats för matbord, i köket finns även förrådsalkover. Två stora rum som ligger i fil med varandra. Det ena rummet har två alkover samt en balkong med dubbeldörrar.

I den innersta delen finns ett stort rum som använts som aktivitetsrum. Vill man skapa två sovrum här så är det möjligt.
Till detta rum finns en egen trapp ned till entrén, vilket gör att man även kan skapa en uthyrningsdel här.

Entrévåning

Area 248 m²
Byggnad

Denna våning är på 248 kvm och här är det kontorslokaler idag. Ytan är uppdelad i två sektioner. I den högra delen finns två kontor samt pentry med matplats. Den vänstra delen har tre kontor, pentry med matplats samt ett stort rum som kan användas till kontor eller konferensrum. Innanför det rummet finns ett arkivutrymme med en riktig valvdörr.

Källarplan

Area 138 m²
Byggnad

Källarplanet är under halva huset. I källaren finns flertal förråd samt pannrum och utrymme med fläktsystem. Källaren har en bra takhöjd. Den övriga delen av källaren har torpargrund.

Driftkostnad

Beskrivning av kostnader

Driftskostnad varierar utifrån verksamhetsgrad på fastigheten. Fördjupad information kommer att ges vid visningen.
I och med att kommunen äger denna fastighet finns inget taxeringsvärde och ingen fastighetsskatt finns att redovisa. Efter försäljning som kommer den troligtvis att få taxeringskod 321 Hyreshusenhet, bostäder och lokaler.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2019-03-24
Energiklass Energiklass E
Specifik energianvändning 160 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 143 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Detaljplan för mejeriet 14 och del av åsele 2:194, Detaljplan (Beslutsdatum: 2022-08-25, Registreringsdatum: 2022-10-21, Senast ändrad: 2023-01-03)

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.

Karta