Underbar stuga i ett mycket soligt läge i Borgafjäll!

 • Boendeform
  Fritidshus
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  2006
 • Rum
  6 rum
 • Boarea
  104 m²
 • Tomtareal/mark
  890 m²
 • Pris
  3 400 000 kr Utgångspris Lånelöfte

Välkommen till en underbar stuga i ett mycket soligt och fint läge i Borgafjäll!
Fjällstugan byggdes 2006 och tillbyggdes under 2017 med en arkitektritad tillbyggnad som blev helt perfekt! Huset går i rak linje vid entrésidan och på södersidan är tillbyggnaden lite vinklad utåt. Den detaljen gjorde att man får en insynsskyddad och rymlig altan i bästa söderläget!

Stugan har en boarea på ca 104 kvm med 6 rum och kök, varav är 4 sovrum. Allrum, kök och matplats i öppen planlösning. Kamin i allrummet. Det finns fyra sovrum på entréplan. Huset har en ovanligt rymlig och praktisk hall, perfekt för vinterkläderna! Stort duschrum med tvättmaskin och torktumlare. Mycket trevlig övervåning som har ett ljust allrum och en sovdel. Det finns idag minst 11 sovplatser i stugan.

Längs hela långsidan av huset finns en stor altan med ett underbart söderläge med en fin vy mot Borgahällan! I altanen finns ett nedsänkt bad som är vedeldat och är belyst. I ena hörnet finns en inbyggd grillplats i altanen.

På gården finns en skoterbod med plats för tre skotrar och en vedbod.
Stugan ligger i en återvändsgränd och vid infarten till huset finns bra parkeringsmöjligheter. Laddningsenhet för elbil är installerat.

Från stugan har man en direkt närhet till skoterlederna i området. Vilket gör att man snabbt kommer upp på lederna mot fjällen som leder vidare mot Gitsfjället, Saxnäs, hela dalgången av Norra Borgafjällen, Slipsiken och Klimpfjäll.
Längdskidsspåren i området går bara i närheten av stugan! Vill man åka slalom så har man bara en kort bilfärd ned till slalombacken.

Välkommen att boka in er på visning av denna härliga fjällstuga!

Välkommen på visning

Lördag

Bokning av visning sker på vår hemsida.

Mäklare

Ansvarig mäklare Sune Rehnman

Fastighetsmäklare | Fjällbostäder & Kommersiella fastigheter
Sune Rehnman

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Beskrivning

Stugan har en boarea på 104 kvm med två allrum, fyra sovrum på entréplan och en sovdel på övervåningen.
En viktig del i en fjällstuga är en praktisk hall, här har man det! Rymlig hall med klinker på golvet och klädförvaring längs båda sidorna. Den vänstra delen har skjutdörrsgarderob som är kopplad mot husets mekaniska frånluft vilket gör att den vädrar kläderna. Intill den finns ett torkskåp installerat.

Mitt i huset finns ett rymligt allrum med kamin. I allrummet finns stort ljusinsläpp vid matplatsen samt dörr ut till altanen. Kök i öppen planlösning med allrummet, i köket finns köksö, spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys.
Innanför allrummet finns tre sovrum, ett större och två klassiska barnrum med våningssäng. Bland bilderna är det två sovrum som ser identiska ut, men det är de två sovrummen för barnen. Till höger om trappen finns husets stora sovrum som har en vinklad vägg vilket gör rummet rymligt.

Duschrummet är helkaklat och har en bra storlek. Här finns wc, tvättställsmöbel, duschkabin, tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare.

Trappen upp till övervåningen är av samma modell som man har i ett bostadshus. Uppe på övervåningen är det ett stort rum på hela tillbyggnaden. Den södra sidan med fönster mot Borgahällan har husets andra allrum, perfekt när några vill se tv eller spela spel! I den andra delen av rummet är det avskilt med en sovdel, här finns det utrymme för en säng för två personer.

Om boendet

Fastighets­beteckning DOROTEA AVASJÖ 1:303
Upplåtelseform Friköpt
Län Västerbotten
Kommun Dorotea
Ort Borgafjäll
Område Borgafjäll
Adress Orrvägen 405
91704 Borgafjäll
Boarea (BOA) 104 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 890 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 890 m²
Antal rum 6
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 2010
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 1 429 000 kr
Taxeringsvärde mark 390 000 kr
Summa taxeringsvärde 1 819 000 kr
Pris 3 400 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Årlig elförbrukning 9 220 kWh/år
El 17 500 kr/år
Sotning av skorsten 450 kr/år
Vatten & avlopp 8 626 kr/år
Renhållning 1 180 kr/år
Försäkrings­kostnad 2 810 kr/år
Samfällighet 3 125 kr/år
Summa driftkostnad 33 691 kr/år
Beskrivning av kostnader

Ägarna har en beräknad elförbrukning på 9 920 kWh/år, kostnad är inkl nätavgift. Stugan har varit varm hela året. Samfällighet avser vägföreningsavgift, kostnad för snöröjning till egen gård tillkommer. Driftskostnader varierar utifrån användning.

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Allmän information

Fastigheten är på 890 kvm och ligger i ett högt och vackert läge i Borgafjäll. Från fastigheten har man underbar vy Borgahällan! Den ligger i ett rakt söderläge på populära Orrvägen, längst in i en återvändsgränd.

Fjällstugan byggdes 2006 och under 2017 byggdes den ut med den östra delen av stugan. Den har en boarea på ca 104 kvm. Entréplan har en boarea på ca 91 kvm och övervåningen har en yta på 24 kvm varav 13 kvm räknas som boarea. Den tillbyggda delen har på södra sidan en liten vinklad huskropp vilket ger en skyddad altan i bästa solläget! Utbyggnaden har en stor hall och sovrum på entréplan och ett allrum och sovdel på övervåningen, vilket ger en area på övervåningen på 24 kvm. I den första delen av stugan finns öppet kök med stort allrum, tre sovrum och ett stort duschrum.

Stugan står på gjuten platta och yttertaket har plåttak. Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning sker via direkt-el och kamin. Det finns ventilation via mekanisk frånluft som är kopplad mot kök, duschrum och hallens klädförvaring! Fiber är installerat.

Vid allrummet kommer man ut till en mycket stor och fin altan i ett härligt söderläge! Den del som är närmast huset har tak över sig. På altanen finns ett nedsänkt och vedeldat bad med belysning. I den västra delen finns en grillplats inbyggd i altanen.

På nedre delen av gården finns en fin förrådsbyggnad, den övre delen är en skoterbod som rymmer tre maskiner och med en ramp man kan lägga ut framför porten. Den bortre delen är ett vedförråd.
Det är en bra gårdsplan med parkering för både bilar och släp. Laddningsenhet för elbil är installerat. Eftersom fastigheten ligger längst in på en stickväg så har man lätt att ta sig in och vända.

Delar av lösöret kan komma att ingå i försäljningen.

Byggnadstyp Fritidshus
Byggår 2006
Om-/tillbyggnadsår 2017
Grund Betongplatta
Stomme Trä
Fasadtyp Trä
Fönster Isolerfönster
Taktyp/​takbeklädnad Plåt
Skorstenstyp Skorsten av plåt
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Direktverkande el, kamin
Typ av ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

Status Energideklaration behövs ej

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Avasjö 1:1 m fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1970-10-28, Senast ändrad: 2023-02-15)

Gemensamhetsanläggning

DOROTEA AVASJÖ GA:4

Rättigheter last

Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING

Rättigheter last

Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING

Rättigheter last

Avtalsservitut: KRAFTLEDNING - SE BESKRIVNING

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut KRAFTLEDNING

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut KRAFTLEDNING

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut KRAFTLEDNING

Inteckningar

Inteckningar 6
Totalt belopp 1 645 000 kr

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Borgafjäll

Borgafjällsområdet ligger i södra Lapplandsfjällen och här ligger den vackra och mäktiga Borgahällan!
Fjällbyarna Borga och Borgafjäll ligger på vardera sida om ett gemensamt fjäll. Slalombackarna i Borga ligger i sydvästlig riktning och i Borgafjäll ligger de i sydostlig riktning. Man kan via liftsystemet åka mellan de två olika områdena.

En av topparna man kan åka topptursåkning ifrån är Klöverfjället. Hit tar man sig via en trevlig topptursvandring alternativt med Cat-Ski från hotellet.

Området inbjuder till fina naturupplevelser med allt från fiske, jakt och svampplockning! Här är det nära till skoterleder, slalombackar och skidspår!

Kring liftområdet i Borgafjäll finns bl.a. Borgafjäll Hotell, Camp Borga, Borga Skicenter, restauranger och en ICA-butik. I Borga finns även där skiduthyrning, restaurang och boende. I närhet av backen på Borgasidan finns 69 grader Nord och Borgagården med boende och mat vid vackra Borgasjön.

Snösäkra Borgafjäll ligger ca 11 mil från Dorotea, 30 mil från Örnsköldsvik, 32 mil från Umeå och 35 mil från Sundsvall.