Tomtnummer

Tomter med en underbar vy mot Klöverfjället och Borgahällan!

  • Typ
    Tomt
  • Tomtareal/mark
    950 m²

Nu säljs de sista tomterna i den östra delen av Lillbäcksvägen. Alla tomter i ett högt läge och har bland de bästa sollägena i Borgafjäll! Tomter har en oslagbar vy mot både Klöverfjället och Borgahällan! Området kring Lillbäcksvägen har byggts ut de senaste åren och dessa tomter måste upplevas på plats! Det finns möjlighet till visning varje dag!

I den mittre delen av detta område blir det en gemensam yta för skoterleder och rekreationsplats. Från området finns led ut till skoterlederna.  

Dessa 5 tomter har en tomtarea mellan 885 - 998 kvm. Kontakta mäklare för prisuppgifter. Tomterna är grovplanerade. 

Dessa tomter är nu till salu:

Tomt 1: Avasjö 1:749, areal 982 kvm.

Tomt 2: Avasjö 1:750, areal 994 kvm.

Tomt 3: Avasjö 1:751, areal 998 kvm.

Tomt 7: Avasjö 1:755, areal 918 kvm.

Tomt 8: Avasjö 1:756, areal 885 kvm.

Infart till respektive fastighet kommer att ske från vägen nedanför tomterna, det står respektive ny ägare för att arrangera.
Fastigheten kommer att ingå i Lillbäcksvägens vägförening (Avasjö GA7), den sköter underhåll och snöröjning av vägarna i området.
Varje fastighet betalar en årlig avgift till föreningen. Anslutningsavgift mot vägförening tillkommer. 

Fiber kommer att förberedas, respektive fastighetsägare står sin egen anslutningsavgift. Detaljplanen för området finns som en bifogad fil på denna hemsida. I den kan man läsa följande:

På vardera tomt får uppföras bostadshus med en maximal byggnadsarea på 20% av respektive fastighetsarea. Bostadshuset får ha en
högsta nockhöjd på 8,8 meter och och taket skall ha en lutning av maximalt 38 grader.  Vindsinredning av bostadshus är tillåten
och takkupor får anordnas på maximalt en tredjedel av takets längd.

Det är tillåtet att bygga bostadshus och parhus. Man kan reglera respektive tomt till att två tomter, vilket gör att man kan bygga
ett parhus. Förslagsvis bygger man ett komplett parhus och sedan säljer man den ena delen. Bra sätt att finansiera sitt eget
bygge!

Marken får ej bebyggas med bostäder närmre tomtgräns än 4,5 meter. Marken får inte bebyggas med garage/förråd närmre tomtgräns än
en meter.

Mäklare

Ansvarig mäklare Sune Rehnman

Fastighetsmäklare | Fjällbostäder & Kommersiella fastigheter
Sune Rehnman

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Fakta

Generell information

Fastighets­beteckning AVASJÖ 1:755 med flera
Län Västerbotten
Kommun Dorotea
Ort Borgafjäll
Område Borgafjäll
Adress Lillbäcksvägen
917 04 Borgafjäll
Tomtareal/mark 950 m² (enligt Fastighetsregistret)
Taxeringskod 210
Småhusenhet, tomtmark
Taxeringsår 2022
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde mark 266 000 kr
Summa taxeringsvärde 266 000 kr

Karta

Områdesbeskrivning

Borgafjäll

Borgafjällsområdet ligger i södra Lapplandsfjällen och här ligger den vackra och mäktiga Borgahällan!
Fjällbyarna Borga och Borgafjäll ligger på vardera sida om ett gemensamt fjäll. Slalombackarna i Borga ligger i sydvästlig riktning och i Borgafjäll ligger de i sydostlig riktning. Man kan via liftsystemet åka mellan de två olika områdena.

En av topparna man kan åka topptursåkning ifrån är Klöverfjället. Hit tar man sig via en trevlig topptursvandring alternativt med Cat-Ski från hotellet.

Området inbjuder till fina naturupplevelser med allt från fiske, jakt och svampplockning! Här är det nära till skoterleder, slalombackar och skidspår!

Kring liftområdet i Borgafjäll finns bl.a. Borgafjäll Hotell, Camp Borga, Borga Skicenter, restauranger och en ICA-butik. I Borga finns även där skiduthyrning, restaurang och boende. I närhet av backen på Borgasidan finns 69 grader Nord och Borgagården med boende och mat vid vackra Borgasjön.

Snösäkra Borgafjäll ligger ca 11 mil från Dorotea, 30 mil från Örnsköldsvik, 32 mil från Umeå och 35 mil från Sundsvall.