Underbara tomter på nya området Solsidan i Klimpfjäll!

  • Typ
    Tomt
  • Tomtareal/mark
    1 400 m²
  • Pris
    495 000 kr utgångspris Lånelöfte

Nu finns chansen att förverkliga er fjälldröm med ett högt läge och fantastiska vyer mot fjällen i området! Området Solsidan består av 94 st tomter och ligger väster om Klimpfjäll. Tomtområdet är beläget uppe på sluttningen ovanför Soldalen och är ca 3 km väster om Handlaren i Klimpfjäll.

Med sitt sydvästliga läge har tomterna på Solsidan ett perfekt solläge och varje tomt har en underbar vy mot fjällen och kringliggande natur! Här finns nu chansen att förverkliga er fjälldröm med ett högt och soligt läge med fantastiska vyer mot fjällvärlden. Från området har man närhet till vandringsleder och direkt anslutning mot skoterlederna mot Klimpfjäll, Västra Fjällfjället och Slipsiken.

Här finns möjlighet att skapa en fritidsdröm för årets alla årstider! Det unika med området är att alla tomter har en vacker fjällnatur och en vy mot fjällen!

Passa på att besöka området för att hitta er favorittomt! Det finns vägar i området och man kan köra dit med bil. Skriv ut tomtkartan och ta med den till Solsidan!

Hela området är avstyckat och i den första etappen säljs tomterna 49 – 94, dessa tomter är uppskyltade. Numrerad tomtkarta finns med bland bilderna.

Tomterna har en areal mellan 900 - 2500 kvm. På varje fastighet får man uppföra max 120 kvm byggnadsarea för huvudbyggnad och 40 kvm för gårdsbyggnader/garage. Största tillåtna taklutning är 30 grader. Man får uppföra 1 vånings och friliggande hus samt med suterrängvåning. Suterränghus är inskriven i detaljplanen. Mer info finns i bilagd planbestämmelse.

Gör er intresseanmälan här på vår hemsida!

Mäklare

Ansvarig mäklare Sune Rehnman

Fastighetsmäklare | Fjällbostäder & Kommersiella fastigheter
Sune Rehnman

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

  • Solsidan

Fakta

Generell information

Fastighets­beteckning del av KLIMPFJÄLL 2:41
Län Västerbotten
Kommun Vilhelmina
Ort Klimpfjäll
Område Solsidan - Klimpfjäll
Adress Solsidan
91298 Klimpfjäll
Tomtbeskrivning

Det är två priskategorier i området: Tomterna 1 - 48 kostar 435 000 kr och tomterna 49 - 94 kostar 495 000 kr per fastighet. Etapp 2 med tomterna 1 - 48 kommer att lanseras senare.

El och bredband kommer att finnas finns framdraget till respektive tomtgräns, anslutningsavgift tillkommer vid inkoppling.
Respektive tomt kommer att ingå i en vägförening (samfällighetsförening) med årlig avgift för skötsel och snöröjning.
Plan finns för gemensam sophantering i området, det blir en samfällighetsförening med avgift.

Det är kommunalt vatten och avlopp i hela området och dess anläggningsavgift (servisavgift) är 118 000 kr. Kommunen kommer att debitera den avgiften mot exploatören i samband med framdragning av VA i respektive etapp.

Vid tillträdesdagen av respektive tomt tillkommer 118 000 kr i avgift för VA för köparen. Man ersätter då exploatören för den faktiska kostnad som kommunen har debiterat ut på respektive tomt på exploatören.
Via bygglovsavgiften tillkommer i vanlig ordning en ”lägenhetsavgift” på ca 18 800 kr (taxa 2022) mot det kommunala va-systemet.

Kostnader för förbrukning av vatten och avlopp tillkommer i vanlig ordning via kommunen.

Tomtareal/mark 1400 m² (enligt Fastighetsregistret)
Taxeringsvärdet är Ej fastställt
Pris 495 000 kr (utgångspris)

Dokument

Karta