Underbara på tomter på nya området Solsidan i Klimpfjäll!

  • Typ
    Tomt
  • Tomtareal/mark
    1 400 m²
  • Pris
    495 000 kr utgångspris Lånelöfte

Nu finns chansen att förverkliga din fjälldröm med ett högt läge och fantastiska vyer mot fjäll och natur. Området Solsidan består av 94 st tomter och ligger i västra delen av Klimpfjäll.

Med sitt sydvästliga läge kommer Solsidan att få ett perfekt solläge! Alla tomter kommer att få en vacker fjällnatur och en vy mot fjällen!

Möjlighet finns att besöka området för att hitta sin egen favorittomt! Det finns vägar i området och man kan köra dit med bil. Skriv ut tomtkartan och ta med den till Solsidan!

Här kommer det att finnas möjlighet att skapa en fritidsdröm för årets alla årstider! Från området har man närhet till utförsåkning och skoterleder samt vandringsleder.

Området Solsidan kommer bestå av 94 st tomter och ligger väster om Klimpfjäll. Området är beläget uppe på sluttningen ovanför Soldalen och det ligger ca 3 km väster om Handlaren i Klimpfjäll.

Med sitt sydvästliga läge kommer tomterna på Solsidan att få ett perfekt solläge och varje tomt kommer att få en vy mot fjällen och kringliggande natur! Här finns nu chansen att förverkliga er fjälldröm med ett högt läge och soligt läge med fantastiska vyer mot fjällvärlden. Från området har man närhet till vandringsleder och direkt anslutning mot skoterlederna mot Klimpfjäll, Västra Fjällfjället och Slipsiken.

Hela området är under nu avstyckning från fastigheten Klimpfjäll 2:41 och i den första etappen säljs tomterna 49 – 94. Numrerad tomtkarta finns med bland bilderna. Avstyckning beräknas klar slutet av 2022.

Tomterna kommer att ha en areal mellan 900 - 2500 kvm. På varje fastighet får man uppföra max 120 kvm byggnadsarea för huvudbyggnad och 40 kvm för gårdsbyggnader/garage. Största tillåtna taklutning är 30 grader. Man får uppföra 1 vånings och friliggande hus samt med suterrängvåning. Suterränghus är inskriven i detaljplanen. Mer info finns i bilagd planbestämmelse.

Gör er intresseanmälan här på vår hemsida!

Mäklare

Ansvarig mäklare Sune Rehnman

Fastighetsmäklare | Fjällbostäder & Kommersiella fastigheter
Sune Rehnman

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

  • Solsidan

Fakta

Generell information

Fastighets­beteckning del av KLIMPFJÄLL 2:41
Län Västerbotten
Kommun Vilhelmina
Ort Klimpfjäll
Område Solsidan - Klimpfjäll
Adress Solsidan
91298 Klimpfjäll
Tomtbeskrivning

Det är två priskategorier i området: Tomterna 1 - 48 kostar 435 000 kr och tomterna 49 - 94 kostar 495 000 kr per fastighet. Etapp 2 med tomterna 1 - 48 kommer att lanseras senare.

El och bredband kommer att finnas finns framdraget till respektive tomtgräns, anslutningsavgift tillkommer vid inkoppling.
Respektive tomt kommer att ingå i en vägförening (samfällighetsförening) med årlig avgift för skötsel och snöröjning.
Plan finns för gemensam sophantering i området, det blir en samfällighetsförening med avgift.

Det blir kommunalt vatten och avlopp i hela området och dess anläggningsavgift (servisavgift) är 118 000 kr. Kommunen kommer att debitera den avgiften mot exploatören i samband med framdragning av VA i respektive etapp.

Vid tillträdesdagen av respektive tomt tillkommer 118 000 kr i avgift för VA för köparen. Man ersätter då exploatören för den faktiska kostnad som kommunen har debiterat ut på respektive tomt på exploatören.
Via bygglovsavgiften tillkommer i vanlig ordning en ”lägenhetsavgift” på ca 18 800 kr (taxa 2022) mot det kommunala va-systemet.

Kostnader för förbrukning av vatten och avlopp tillkommer i vanlig ordning via kommunen.

Tomtareal/mark 1400 m² (enligt Fastighetsregistret)
Taxeringsvärdet är Ej fastställt
Pris 495 000 kr (utgångspris)

Byggnad

Allmän information

efgs

Samfällighet, servitut etc.

Information

Ledningsratt tele, Last
24-F1982-955 - 1, 2021-07-19

Dokument

Karta