Sjönära boende med utgång till solig uteplats!

 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1994
 • Våning
  1 av 9
 • Rum
  2 rum
 • Boarea
  62 m²
 • Avgift
  4 771 kr/mån
  inkl. Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)
 • Pris
  4 975 000 kr Eller bud Lånelöfte

Varmt välkommen till detta smakfulla och perfekt planerade boende med öppen planlösning, trendig interiör och direktaccess till solig uteplats på föreningens innergård! Här bor du i hjärtat av Stockholms innerstad med en grönskande oas och Klara sjö i fronten. Sociala ytor med maximalt ljusinsläpp och ett fint genomgående parkettgolv som bidrar med naturlig värme till bostaden. Praktiskt utformat kök i ljus kulör med integrerade vitvaror, goda förvaringsutrymmen och en stilfull köksö med sittplatser. Vardagsrum med öppna sociala ytor med plats för både soffgrupp och matbord samt utgång till avskild uteplats i soligt söderläge. Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt dolda förvaringsmöjligheter bakom garderobsvägg. Rymligt badrum i naturnära toner, ljust kaklade väggar och golv i vacker sjösten. Badrummet är inrett med trendig inredning i mörka tränyanser, wc, handdukstork samt dusch med duschvägg i klarglas. Lägenheten byggdes och iordningsställdes 2015 och har endast haft en ägare. Från den inhängande trädgård öppnas grinden direkt till den pittoreska Blekholmsstranden med tillgång till bryggorna i Klara Sjö. Nedanför bostaden rinner Klara sjö förbi med sitt mysiga båtliv under sommarmånaderna. Hela Strandparken framför husen har genomgått förnyelse under 2022 och färdigställs nu under våren 2023. Med endast 2 minuters promenad står du på Stockholms central, Cityterminalen eller Arlanda express, 5 minuter till Åhléns city. Runt husknuten finner du prisade restauranger, caféer och härliga promenadstråk runt Kungsholmen. Efter mindre än 15 sekunders promenad från tradgårdsgrinden via parkens gångbro över Klara Sjö befinner du dig på Kungsbro strand som är perfekt för promenader, cykling eller jogging. Varför inte promenera eller jogga Kungsholmen runt i de vackra omgivningarna, eller paddla kanot direkt till Stockholms stadshus? Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva en bostad med otrolig potential belägen i mycket attraktiv förening med stark ekonomi. Varmt välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Patrik Bergholm

Registrerad fastighetsmäklare
Patrik Bergholm

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

Planritning

Fakta

Beskrivning

Vardagsrum

Ljust och socialt utformat vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här ges ett trivsamt ljusinsläpp via stora fönsterpartier i söderläge och utsikt mot uteplats och föreningens lugna innergård. Här finns yta att inreda med både soffgrupp och matplats för flera sittande gäster. Dekorativt elementskydd, vitmålade väggar samt fint genomgående parkettgolv.

Kök

Stilfullt renoverat kök från kvalitativa Marbodal med praktiska arbetsytor och bra förvaringsutrymmen i både över- och underskåp. Köket är utrustat med vita släta skåpsluckor, bänkskiva i solid ek samt stänkskydd i slitstarkt klarglas. Fullutrustat kök med integrerade vitvaror från Electrolux/Husqvarna i form av induktionshäll, varmluftsugn, micro, diskmaskin, kyl, frys samt fläktkåpa i rostfritt stål. Stämningsfull bänkbelysning samt infällda spotlights i tak. Socialt placerad köksö med flera sittplatser samt ytterligare arbetsyta för den matlagningsintresserade.

Sovrum

Ett väl tilltaget sovrum med gott om plats för både dubbelsäng, sidobord samt övrigt valfritt möblemang. Harmoniskt ljusinsläpp via fönster i söderläge med utsikt mot grönska och föreningens innergård. Här har du generöst förvaringsutrymme bakom garderobsvägg samt riktad belysning i tak för extra bekvämlighet. Genomgående parkettgolv, ljusa väggar samt elementskydd skapar en välarbetad helhet i rummet.

Badrum

Rymligt badrum i naturnära toner med ljust kaklade väggar och golv i vacker sjösten. Trendig interiör i mörka tränyanser ger bra förvaringsutrymmen. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, kommod, vägghängt förvaringsskåp, spegel med inbyggd belysning, handdukstork samt dusch med duschvägg i klarglas.

Hall

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning i direkt anslutning till ytterdörren. Här har du samma genomgående parkettgolv samt vitmålade väggar likt övriga bostaden. Integrerade spotlights i tak samt säkerhetsdörr ut till trapphuset.

Om boendet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Norrmalm - City - Kungsholmen - Vasastan
Adress Blekholmsterrassen 11
11164 Stockholm
Lägenhetsnr BRF 2113
Lägenhetsnr LM 0701
Våning 1 av 9
Boarea (BOA) 62 m² (enligt Bostadsrättsföreningen)
Boarea­beskrivning

(61,5 kvm)

Antal rum 2 (varav 1 sovrum)
Andel i föreningen

0.59260 %

Andelstal insats

0.55442 %

Andel av månadsavgift

0.005926

Andel av BRF netto­skuldsättning 285 594 kr
Månadsavgift 4 771 kr/mån
Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)
Ingår i avgiften

Värme, vatten, Kabel TV och bredband (1000 Mbit/s)

Pris 4 975 000 kr (Eller bud)

Parkering

Information

Föreningen har 39 parkeringsplatser med laddboxar för bilar i Klarastrandsgaraget. Hyran är 1600 kronor per bilplats och månad. När laddboxen aktiveras tillkommer en avgift till waybler som administrerar boxarna med 89 kr per månad plus den rörliga elförbrukningen vid laddning. För närvarande står 9 medlemmar i kö för att hyra garageplats. Den som har stått längst i kö idag har stått i ca ett år.

Garage 1 600 kr/mån. Har strömuttag. Har separat kö

Driftkostnad

Hushållsel 536 kr/mån
Hemförsäkring 50 kr/mån
Summa driftkostnad 586 kr/mån

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2020-11-13
Energiprestanda, primärenergital 81 kWh/m²

Byggnad

Byggår 1994
Hiss Ja
Stor modern hiss
Allmän information

BRF Klarastrand är en äkta bostadsrättsförening bestående av 150 lägenheter fördelat på 5 hus. Föreningen har stark ekonomi och hade totalt över 1,4 miljoner i likvida medel den sist juni 2022. Tack vare ett starkt kassaflöde har föreningen amorterat drygt 22 miljoner under de senaste 6 år. Sedan föreningen startade har ca 2/3 delar av föreningens totala skuld amorteras och idag är skulden per kvadratmeter endast 4 479 kr/kvm.

I föreningen finns en föreningslokal om 61 kvm som kan disponeras som gästlägenhet. Den består av ett enklare kök med diskmaskin, spishäll och micro. Badrum, bord, stolar, bäddsoffa samt ett sovrum med två enkelsängar. Totalt 4 bäddar. Gästlägenheten kan bokas av föreningens medlemmar för 500 kr/dygn. Lokalen är även utrustad med TV och WiFi.

I alla 5 hus finns det tvättstuga med tvättid alla dagar mellan kl 7-22. Grovtvättmaskin finns i tvättstugan på Blekholmsterrassen 7.

Även hushållssoprum och återvinningsrum för glas och papper finns i varje hus. Grovsoprum finns på Blekholmsterrassen 3. Cykelrum finns på Blekholmsterrassen 7 och 11.

På Blekholmsterrassen 7, 9 och 11 finns totalt 6 skyddsrum på plan 1 och 2 som rymmer upp till 980 personer. Skyddsrummen inspekterades i september 2021 av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Underhåll
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig över en 30-årsperiod och gör årligen avsättningar till planerade underhållsåtgärder. Av årsredovisningen framgår årlig avsättning, ianspråktagande och reserverade medel i underhållsfonden. Reparationer kostnadsförs löpande.

Värme- och ventilations­anläggning

Fjärvärme och FTX

Utförda renoveringar

2023: Målning av väggar och tak på våningsplan 3-9 i alla hus. Obligatorisk ventilationskontroll.
2022: Målning av entrékorridorer, dörrar och tak på plan 1 och 2 i alla hus. Ommålning av tvättstuga och tillhörande utrymmen i Blekholmsterrassen 7. Installation av brickläsare till miljörum och tvättstugor.
2021: Ombyggnad av soprum till miljörum, Målning av takplåt på alla hus. Ny uteplats i trädgården mellan hus 9-11. 2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen. Målning av fasader under pelargången mot Blekholmsparken. Målning av golv i grovsoprum.
2018: Byte av termostater i alla lägenheter. Stamspolning av avloppsledningar i alla lägenheter.
2017: Målning av dörrar och fönsterpartier vid entréer mot gatan och parken.
2016: Byte av porttelefoner och målning av tak och väggar i entrékorridorer mot gatan. Obligatorisk ventilationskontroll av lägenheter och allmänna utrymmen.
2015: Modernisering av alla hissar. Ombyggnation av tvättstugan i Blekholmsterrassen 5.
2014: Ombyggnation och målning av tvättstugorna i Blekholmsterrassen 3 och 11.
2013: Byte av styr- och reglerteknik för värmekablar på tak och i stuprör.
2012: Målning av alla fasadytor på föreningens fem byggnader.
2012: Byte till LED-belysning i allmänna utrymmen (utom förråd).
2011: Byte av låssystem till system med elektroniskt programmerbara lås.
2010: Byte av takfläktar för centralt frånluftvärmesystem i syfte att sänka energiförbrukning

TV/internet

I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 24 populära kanaler varav 8 valfria
kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000
Mbit/s i ned- och uppladdning.
I månadsavgiften ingår Tele2 Play med 21 populära kanaler och 8 valfria
kanaler samt IP-telefoni och bredband via Bredband2 med upp till 1000
Mbit/s i ned- och uppladdning.

Förening

Namn Riksbyggens BRF Klarastrand
Taxeringstyp Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare Marken är tomträtt

Övrigt

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Norrmalm - City - Kungsholmen - Vasastan

Mer centralt än så här är det svårt att bo. Här bor du i en lugn och trevlig oas med direkt närhet till allt det livliga som Stockholm city har att erbjuda. Utanför porten har du Klara sjö med sitt mysiga båtliv under sommarhalvåret. Under vintern används kanalen utav de som gärna förflyttar sig på långfärdsskridskor. Nedanför huset finns även ett mindre grönområde med brygga och sittplatser som skapar lite extra trivsamhet och lugn till området. Möjlighet till båtplats finns nedanför fastigheten, i dagsläget är det ca 5 år kötid till dessa platser.

Ska du ned till Centralstationen tar det endast 2 minuter till fots, på 7 minuter har du tagit dig till Sergels torg. Närhet till alla typer utav kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer, flertal bussar, flygbussar, pendeltåg, reguljära tåg, X2000 och Arlanda express.

I direkt närhet till bostaden finns även flera bra och prisbelönade restauranger. Bland annat finns här populära Hong Kong, Kitchen & Table, Mäster Anders och Griffins Steakhouse som drivs av kändiskrögaren Christian Hellberg. Flertalet gym, caféer, matbutiker samt dygnet runt öppet apotek finns inom bara ett par minuters gångväg.

Längs med vattnet runt Kungsholmen finns det joggingspår, promenad- och cykelvägar samt flertalet grönområden. Rålambshovsparken har allt från sandstrand till sommarbio utomhus. Du kan också hyra en kajak och paddla runt Stockholm för att upptäcka staden från vattnet. Här bor du med andra ord på en perfekt adress för dig som tycker om fart och fläkt men som ändå trivs med lugn och grönska inpå husknuten.