Fint radhus med bästa läge!

 • Boendeform
  Radhus
 • Upplåtelseform
  Friköpt
 • Byggår
  1981
 • Rum
  5 rum
 • Boarea
  115 m²
 • Biarea
  19 m²
 • Tomtareal/mark
  127 m²
 • Pris
  4 250 000 kr Accepterat pris Lånelöfte

Varmt välkommen till ett boende med livskvalitet och direkt närhet till sjö & natur! Vardagsrum med nytt vackert parkettgolv och stora nya fönster i sydvästläge med fri utsikt mot grönområde. Den vackra trädgården har sol från lunch till sen kväll, här kan ni sitta på träaltanen och njuta av många härliga måltider under sommarhalvåret!
Det rymliga köket är helrenoverat 2017 och har gott om både arbetsytor, förvaringsutrymmen samt fullständig maskinell utrustning i rostfritt utförande. Från köket når man via nyinstallerad glasdörr den stora balkongen i östläge där man med fördel dricker sitt morgonkaffe. 2 fina helkaklade badrum varav det på övervåningen har badkar. På övre plan finns även två sovrum varav ett stort huvudsovrum med fri parkutsikt och walk in closet. Sovrum nr 2 har utsikt mot framsidan. På entréplan finnes två ytterligare sovrum, tvättstuga och stort förråd. Hallen har klinkergolv och gott om plats för ytterkläder. Ny ljus trätrappa byggd 2021.

På fastigheten framsida finns en välkomnande liten trädgård i skyddat läge, här finns också ett praktiskt förråd med bra förvaringsutrymme. På baksidan har man en av områdets bästa trädgårdar i helt insynsskyddat läge i direkt anslutning till där det fina naturområdet vid Drevviksstrand tar sin början. Endast ett stenkast ifrån bostaden finns en bra inhägnad fotbollsplan som har nyttjats flitigt av de nuvarande fyra barnen i familjen under hela deras uppväxt! Denna del av området är helt bilfritt och perfekt läge för barnfamiljer som vill att barnen själva skall kunna leka tryggt utomhus. Bara 150 meter ifrån den egna tomten så når man underbara Drevviken med populär badplats och en suverän strandpromenad som gjord för promenad/joggingtur. Fastigheten har ett nybyggt garage och huset är renoverat och i gott skick, se besiktningsprotokoll. Ägaren har bott sedan 1995 och har de senaste åren (se årtal nedan) bytt ut alla fönster 2021 (inkl 2 altan/balkongdörrar), satt in extra fönster i rum på entréplan, renoverat kök 2017 och båda badrum är renoverade. Renovering av ytskiktet har skett löpande.

Mycket låga driftskostnader då man betalar gemensamt med samfälligheten för all värme (fjärrvärme), vatten o avlopp, sopning o snöröjning samt garage med enbart 3213 kr/mån.

Här bor man bra inom liten radie från vacker natur och bra barnomsorg i form av flera populära skolor och förskolor. Ca 200 meter bort ligger Förskolan Sångfågeln och endast 500 m till Mörtviksskolan (1-6). Östra gymnasiet finns även inom promenadavstånd. Goda kommunikationer med t.ex. buss mot Farsta (250 meter bort) för vidare transport med T-bana eller pendeln från Skogås centrum (ca 20 min till Söder).
Med bil tar det ca 10 minuter till Södermalm. Välkommen på visning!

Mäklare

Ansvarig mäklare Göran Pagrot

Registrerad fastighetsmäklare
Göran Pagrot

Är du intresserad av bostaden? Hör av dig så berättar jag mer!

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Fotbollsplanen bara ett stenkast bort

  Fotbollsplanen bara ett stenkast bort

 • Här bor man bara en minut ifrån den underbara promenaden längs med Drevviken.

  Här bor man bara en minut ifrån den underbara promenaden längs med Drevviken.

 • Drevviken vackert året runt...

  Drevviken vackert året runt...

Planritning

 • Entréplan

  Entréplan

 • Mellanplan, 1trappa.

  Mellanplan, 1trappa.

 • Övervåning, 2 trappor.

  Övervåning, 2 trappor.

Fakta

Om boendet

Fastighets­beteckning HUDDINGE ROMANSEN 113
Upplåtelseform Friköpt
Län Stockholm
Kommun Huddinge
Ort Skogås
Område Skogås / Drevviksstrand
Adress Romansvägen 111
14242 Skogås
Boarea (BOA) 115 m² (enligt Lantmäteriet)
Biarea (BIA) 19 m² (enligt Lantmäteriet)
Tomtareal/mark 127 m² (enligt Lantmäteriet)
Totalareal 127 m²
Antal rum 5 (varav 4 sovrum)
Taxeringskod 220
Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår 2021
Värdeår 1981
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 1 515 000 kr
Taxeringsvärde mark 1 131 000 kr
Summa taxeringsvärde 2 646 000 kr
Pris 4 250 000 kr (Accepterat pris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet 2
Årlig elförbrukning 2 915 kWh/år
El 5 292 kr/år
Hushållsel 5 251 kr/år
Sotning av skorsten 400 kr/år
Renhållning 1 752 kr/år
Försäkrings­kostnad 7 541 kr/år
Samfällighet 38 556 kr/år
Summa driftkostnad 58 792 kr/år
Beskrivning av kostnader

I Samfällighetskostnaden ovan, 3213 kr/mån ingår uppvärmning av huset via fjärrvärme, vatten och avlopp, snöröjning/sopning samt garaget.

Fastighetsskatt/-avgift 9 287 kr/år

Byggnad

Byggår 1981
Utförda renoveringar

Säljaren har låtit utföra renoveringar löpande med bl a nya 3 fönster hela huset 2022, nya trappa mellan alla planen 2021, renoverat vardagsrum 2021, helt nytt kök 2017, renoverat badrum övre plan 2010, nytt bad mellanplan 2005. Takkupor renoverades 2014. Taket renoveras professionellt var tredje år. Förrådet renoverades 2011. Putsen målades 2008. Övrig renoveringar ytskikt med nya golv o målad väggar o fasad har skett löpande.

Grund Krypgrund och suterräng (berg)
Stomme Betong, lättbetong
Bjälklag Trä
Fasadtyp Puts
Fönster Helt nya 3-glasfönster i hela huset
Taktyp/​takbeklädnad Betongpannor
Vatten Kommunalt vatten året om
Avlopp Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning Vattenburen Fjärrvärme debiteras via samfälligheten
Typ av ventilation Mekanisk frånluft
Uteplats­beskrivning

Stor härlig träaltan på baksidan med eftermiddag-kvällsol. Hela altanen på baksidan har fritt läge mot träd och allmänning utan insyn.
Rymlig balkong 1 tr upp med morgonsol och utgång från köket.

Övriga byggnader

Förråd vid entrén - perfekt för alla utemöbler och redskap.

Fel och brister

Fastigheten är i gott skick, se besiktningsprotokoll från oktober 2023.

Parkering

Nybyggt garage tillhör fastigheten via samfälligheten. Fjärrkontroll för enkel parkering.

Energideklaration

Status Energideklaration är utförd
Utförd 2023-10-17
Energiklass Energiklass D
Specifik energianvändning 160 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital 117 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Planer och bestämmelser

Östra skogås x, Stadsplan (Beslutsdatum: 1980-03-13, Senast ändrad: 2020-10-12)

Gemensamhetsanläggning

HUDDINGE ROMANSEN GA:1

Inteckningar

Inteckningar 11
Totalt belopp 1 732 000 kr

Övrigt

Övrig information

Romansens Samfällighetsförening, se se samfällighetens hemsida: www.romansen.se

Samfälligheten består av 166 fastigheter. Området färdigställdes kring årsskiftet 1981–1982 av Huge Bostäder AB som var säljare. Byggnationen skedde i två etapper, Harmoni- respektive Romansvägen och samfälligheten bildades i februari 1983.

Värmeenergi och vatten kostnader kan hållas låga för att de levereras gemensamt via en fjärrvärmecentral, varifrån radiatorvärme, varm- och kallvatten distribueras. Värme och vatten ingår i samfällighetsavgiften och ger låga kostnader.

Varje fastighet disponerar en garageplats i föreningens garagelängor. På föreningens område finns även ett 30-tal parkeringsplatser som det går att köpa ett kort till för en mindre summa och som delas med de övriga i föreningen som har betalat för platserna. Betalning sker för max ett år i taget. I övrigt är det gratis dygnsparkering på gatorna runt föreningen förutom vintertid då parkeringsförbud råder vissa platser/tider för plogning.

Lokalen som också är samfällighetens skyddsrum är fullt utrustad med bord, stolar, kyl, frys, spis, diskmaskin, mikro mm. och tillbehör för ca 30 personer. I lokalen finns även tillgång till bastu.

Samfälligheten har avtal med Comhem och alla hus har uppkoppling med både bredband och kabel-TV. I samfällighetsavgiften ingår deras basutbud.

Samfälligheten är indelad i 10 mindre områden (se föreningskartan). Av dessa har 9 en egen lekplats med olika lekutrustningar såsom gungor, sandlådor, lekhus, rutschkanor mm.

Samfälligheten har flera förråd med verktyg för utlåning till de boende.

Budgivning Det är säljaren som i samråd med fastighetsmäklaren bestämmer hur budgivningen ska genomföras. Läs mer.
Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Karta

Områdesbeskrivning

Skogås / Drevviksstrand

Skogås är en kommundel i Huddinge kommun. Skogås ligger i Huddinges nordöstra del och gränsar i norr och väster till Trångsund och i öster till sjön Drevviken.

Vid sjön Magelungen ligger det omtyckta Ågesta friluftsområde som är ett utmärkt utflyktsmål för både stora som små. Här finns flera elljusspår som under vintertid även ordnas som skidspår med hjälp av konstsnö. Vintertid plogas även en rundisbana på Drevviken som är 6,5 km med start vid Hökarängsbadet.

Kommunikationer

Från Skogås station tar du dig med pendeltåg snabbt och enkelt in till centrala Stockholm på 20 minuter. Här finns också övriga kommunikationer i form av ett nätverk av busslinjer som binder samman Skogås med andra delar av Huddinge kommun och närliggande områden. När det gäller bil så är det enkelt att åka ut på väg 73 Nynäsvägen och även E4:an, med bil når du Stockholms innerstad på ca tio minuter.