Rymligt vardagsrum med parkettgolv.
Såld

Sekelskiftes 3:a med balkong, kakelugn och 399 kr/mån i avgift!

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1908
 • Rum
  3 rum
 • Boarea
  88 m²

Äntligen en 3:a på Söder som checkar av alla önskemål! En suverän äkta BRF som äger marken och har mycket god ekonomi! I den mycket låga avgiften ingår det mesta som värme, vatten, Kabel Tv och bredband!
3 tr upp i en vacker sekelskiftesfastighet finner ni denna perfekt planerade lägenhet. Redan när man stiger in i bostaden möts man av rymden, charmiga detaljer och en vacker kakelugn. Här bor man med 3 meter i takhöjd, träspegeldörrar, dörröverstycken med styckatur samt härlig fiskbensekparkett. Det rymliga köket har stor matplats vid fönstret och stor öppning mot det stora härliga vardagsrummet. Balkong med perfekt söderläge som ger sol större delen av dagen sommartid. Två utmärkta sovrum med parkettgolv och helt tyst läge mot den stora fina innergården. Varsamt renoverat badrum med ny inredning, marmorgolv, marmorskivor, badkar och tvättmaskin. Lägenheten har både en stor walk in closet och flera garderober i båda sovrummen. Den välkomnande hallen öppnar upp lägenheten till alla rum och har en vacker kakelugn (ej i funktion) samt garderober och en fin hatthylla för klädavhängning. Till lägenheten hör ett stort källarförråd på ca 5 kvm.
Mycket välskött BRF med väl underhållen fastighet och utmärkt ekonomi. Senaste årsredovisningen visar på positivt resultat och en mycket låg skuld på ca 2.200 kr/m2. Fastigheten är i gott skick med flera stora renoveringar utförda de senaste åren och BRF hyr ut två lokaler i entréplan som ger goda intäkter till föreningen. Föreningen har en härlig grön innergård med möblemang och grill.
Fastigheten ligger enbart ca 150 meter ifrån Götgatan och Medborgarplatsen med populära restauranger, caféer och butiker. På Medborgarplatsen finns även Söderhallarna med saluhall, biografer, restauranger samt nyupprustade Forgrenska Medborgarhuset med simhall, idrottshall, bibliotek och mängder med kulturella lokaler för att ge såväl unga som gamla möjligheter till rekreation, möten och fritidsaktiviteter. I dessa kvarter är det svårt att sakna något som stadens puls erbjuder! Enbart ett stenkast bort finner man Katarina Kyrka och den fina parken Björns trädgård. Kommunikationerna är suveräna med ca 150 meter till T-banan och flertalet bussar på Götgatan och Folkungagatan. På ett par minuters promenad så når du Slussen, Mosebacke och Gamla Stan.
Varmt välkommen på visning.

Slutpris 9 300 000 kr

Mäklare

Ansvarig mäklare Göran Pagrot

Registrerad fastighetsmäklare
Göran Pagrot
4,8 / 5 126 omdömen från Hittamäklare
Styrkan sitter i kunskapen, erfarenheten och nöjda kunder. Göran Pagrot har arbetat på heltid över 30 år som registrerad fastighetsmäklare sedan 1992 då han startade sitt mäklarföretag på Södermalm. Idag arbetar Göran som en del av ERA, Europas största mäklarföretag och hans företag heter ERA Storstad och har fem medarbetare. I grunden är Göran civilekonom. På toppen finns ansvarskänslan och den breda förståelsen för mäkleriets alla frågor såväl ekonomiska och juridiska som personliga. Göran har under många år fram till sommaren 2015 suttit i styrelsen för både FastighetsMäklarFörbundet (FMF) och Hemnet.  Göran är även registrerad av Fastighetsmäklarinspektionen och har ansvarsförsäkring för både bostäder och kommersiella fastigheter. Göran har varit den svenska VD på världens största mäklarkedja i 13 år och har erfarenhet av hur fastighetsförsäljningar går till i olika delar av världen. Så när du väljer ERA Storstad så är det egentligen Görans stora kunskap och erfarenhet du får. Han är som en god vän, en som säger som det är och som man kan lita på i alla väder. Det är värdefullt. https://www.hittamaklare.se/goran.pagrot  
Läs mer

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Rymligt vardagsrum med parkettgolv.
 • Balkong med lugnt läge mot föreningens stora innergård. Perfekt solläge!
 • Välkommen hem till en 100 åring.
 • Rymligt vardagsrum med parkettgolv.

  Rymligt vardagsrum med parkettgolv.

 • Balkong med lugnt läge mot föreningens stora innergård. Perfekt solläge!

  Balkong med lugnt läge mot föreningens stora innergård. Perfekt solläge!

 • Välkommen hem till en 100 åring.

  Välkommen hem till en 100 åring.

 • Del av balkongen. Söderläge!

  Del av balkongen. Söderläge!

 • Föreningens innergård. Här kan man hänga med vänner och grilla på kvällen.

  Föreningens innergård. Här kan man hänga med vänner och grilla på kvällen.

 • Trevlig plats att umgås med vänner.

  Trevlig plats att umgås med vänner.

 • Lugnt läge på gården

  Lugnt läge på gården

 • Medborgarplatsen

  Medborgarplatsen

 • Forsgrenska badet. Nyrenoverat.

  Forsgrenska badet. Nyrenoverat.

 • Söderhallarna som rustas upp med nya butiker/restauranger från och med nästa år.

  Söderhallarna som rustas upp med nya butiker/restauranger från och med nästa år.

 • Mariatorget.

  Mariatorget.

Planritning

 • Planritning

  Planritning

 • Möbleringsförslag

  Möbleringsförslag

Fakta

Generell information

Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Södermalm
Adress Tjärhovsgatan 12, 3tr
11621 Stockholm
Slutpris 9 300 000 kr
Kontraktsdatum 2023-11-15
Boarea (BOA) 88 m²
Antal rum 3 (varav 2 sovrum)

Karta