Såld

Toppfin 2,5:a på Söder med stor inglasad balkong!

 • Boendeform
  Bostadsrätt
 • Byggår
  1988
 • Rum
  2,5 rum
 • Boarea
  68 m²

Med ett suveränt lugnt läge mitt på Södermalm ligger denna helrenoverade lägenhet. Här bor man ett stenkast ifrån Södra Station med alla fönster mot Södermalmsallén och utsikt mot Timmermansparken och bort mot Medborgarplatsen.
Genomgående samma vackra parkettgolv i alla rum. Stor härlig inglasad balkong på ca 8 kvm med möjlighet att förlänga säsongen för middagar utomhus. Lägenheten är renoverad 2020 med ett helt nytt härligt kök i 50-tals stil. Köket har stor matplats vid fönstret, gott om platsbyggda skåp och fullständig maskinell utrustning. Toppfräscht rymligt badrum som är helrenoverat 2020 med tvättmaskin med inbyggd torktumlare, helkaklat, duschväggar, vägghängd wc, stor handdukstork, klinkers med golvvärme, skåp, speglar, handfat och spotlights i taket. Stort vardagsrum med flera fönsterpartier och utgång till balkongen. Utmärkt sovrum med plats för dubbelsäng och ett flertal platsbyggda garderober.
Lägenheten har en stor klädkammare som även skulle kunna användas som gästrum/arbetsrum (finns möjlighet att öppna upp t ex fönster mot v-rum eller hall). Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, parkettgolv och klinkers vid entrén. Det finns en avdelning i vardagsrummet med fönster mot balkongen som nuvarande ägare använder som arbetsrum, se bilder, som vid behov skulle kunna byggas om till ett extra sovrum. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Äkta BRF har mycket god ekonomi med endast ca 3.300 kr/m2 i belåning . Fastigheterna är mycket gott skick och renoveras löpande, se info nedan under Byggnad.
Föreningen har även ett flertal uppskattade gemensamhetslokaler såsom nyrenoverad övernattningslägenhet, festlokal, pingisrum, snickeriverkstad, cykelrum samt två stora härliga nyrenoverade gårdar. På de två gårdarna, Kastanjegården och Körsbärsgården finns fin växtlighet, sittplatser med trädäck och pergola, lekplats och sist men inte minst stora pallkragar för odling av dina egna grönsaker (bara att ta hissen ner!) Det finns även specifika platser på gården där man får grilla. I fastigheten finns flera stora garage att tillgå! (kösystem). Föreningen äger ca 3.000 kvm lokalyta som hyrs ut och där får föreningen löpande goda intäkter som håller nere de egna månadsavgifterna. Föreningen har även kvar ca 16 hyresrätter plus ett par lokaler som ombildas och säljs när de blir lediga och då går hela köpeskillingen till att fortsatt amortera ner lånen.

Här bor man mitt på Södermalm med suveräna kommunikationer (bussar, pendeltåg och T-bana) och med härliga Timmermansparken för både stora och små som närmaste granne. Till Mariatorget och Medis är det enbart ca 400 meter.
Förskola och skolor för alla åldrar finns i den omedelbara närheten . Fastigheten är placerad i den bästa av världar med allt som stadens puls erbjuder utanför porten men också nära till fantastiska grönområden som Tantolunden och fina promenadstråk och bad vid Årstaviken. Fina badplatser hittar du vid Eriksdalsbadet och Tantostrandbad.
I dessa söderkvarter finner man strax utanför porten många populära restauranger, shopping, konditori och caféer. Dessa kvarter visar upp det bästa Söder har att erbjuda!
Varmt välkommen på visning.

Slutpris 4 695 000 kr

Mäklare

Ansvarig mäklare Göran Pagrot

Registrerad fastighetsmäklare
Göran Pagrot
4,9 / 5 129 omdömen från Hittamäklare
Styrkan sitter i kunskapen, erfarenheten och nöjda kunder. Göran Pagrot har arbetat på heltid över 30 år som registrerad fastighetsmäklare sedan 1992 då han startade sitt mäklarföretag på Södermalm. Idag arbetar Göran som en del av ERA, Europas största mäklarföretag och hans företag heter ERA Storstad och har fem medarbetare. I grunden är Göran civilekonom. På toppen finns ansvarskänslan och den breda förståelsen för mäkleriets alla frågor såväl ekonomiska och juridiska som personliga. Göran har under många år fram till sommaren 2015 suttit i styrelsen för både FastighetsMäklarFörbundet (FMF) och Hemnet.  Göran är även registrerad av Fastighetsmäklarinspektionen och har ansvarsförsäkring för både bostäder och kommersiella fastigheter. Göran har varit den svenska VD på världens största mäklarkedja i 13 år och har erfarenhet av hur fastighetsförsäljningar går till i olika delar av världen. Så när du väljer ERA Storstad så är det egentligen Görans stora kunskap och erfarenhet du får. Han är som en god vän, en som säger som det är och som man kan lita på i alla väder. Det är värdefullt. https://www.hittamaklare.se/goran.pagrot  
Läs mer

Vill du veta vad din bostad är värd? Boka tid för en fri värdering!

Bilder

 • Nuvarande ägare använder en avdelning av vardagsrummet som arbetsrum. Den som önskar kan bygga om till ett litet sovrum med fönster.

  Nuvarande ägare använder en avdelning av vardagsrummet som arbetsrum. Den som önskar kan bygga om till ett litet sovrum med fönster.

 • Alternativ planlösning.

  Alternativ planlösning.

 • Möbleringsförslag

  Möbleringsförslag

 • Förslag möblering. Alternativ plan.

  Förslag möblering. Alternativ plan.

Planritning

 • Dagens planlösning

  Dagens planlösning

Fakta

Generell information

Län Stockholm
Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Södermalm
Adress Swedenborgsgatan 40
11827 Stockholm
Slutpris 4 695 000 kr
Kontraktsdatum 2023-12-08
Boarea (BOA) 68 m²
Antal rum 2,5 (varav 1 sovrum)

Karta